Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Je mogoče da je to od mleka?

Je mogoče da je to od mleka?

Živjo, danes zjutraj se mi je posvetilo, da bi znale biti težave ki jih imam povezane z uživanjem mleka.

Seveda šele potem, ko sem popila svojo veliko šalico kofeta….

Že par mesecev opažam povečano napihnjenost in smrdljive prdce. Tudi blato je spremenjeno, vedno bolj mehko kot je bilo prej. Driske drugače nima, bolečin v trebuhu tudi ne.

Prehrane nisem nič spreminjala…..mi zda kdo kaj povedat okoli tega, iz izkušnje?

Hvala.

Seveda je možno. Lahko da imaš laktozno intoleranco, lahko pa samo pač mleko ali kombinacija to povzroča.

Nekaj dni pij kavo brez mleka, potem morda poskusi s smetano (ne da bo dosti bolje, mogoče pa).

pusti mleko ali ga pij brez laktoze

Če nisi nekaj pretirano spremenila prehrane, ne bi smelo biti kar naenkrat “od mleka”. Mogoče več sladoledov (da si povečala vnos “mleka” za 2x), lahko tudi sadje in zelenjava (ponovno če si povečala/spremenila količine in/ali sestavine).

To lahko brez problema sprobaš. Par dni brez mleka in mlečnih izdelkov, potem pa en dan spij ene 3 deci mleka 3,6 in boš videla.

Jaz imam probleme predvsem z mlekom, z jogurti in skuto manj. Tako da mleko nadomeščam z rastlinskimi “mleki”.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close