Najdi forum

Je kriv monitor?

Brat je dobil novo igro in sva jo naložila, ko pa želiva začeti z igro, monitor preneha z delovanjem in napiše: OUT OF FREQUENCY RANGE, display settings? Sem šla v nadzorno ploščo in tam na zaslon in iz 32 barv spremenila na 16, nič boljše, pol sm pustla na 32 in dala resolucijo na več in spet isto.
Kaj je pol narobe?

LP

po mojem mata preslabo grafično

Imava GeForce 2 al kako se reče.

Katero igro pa mata to?

Verjetno bo res kriv monitor. Čeprav je čudno. Večkrat takole napiše tudi, če je frekvenca osveževanja narobe, tako da poskusi tudi s tem. Malce pa dvomim da bo pomagalo: igrica si naštima svojo resolucijo, barvno globino in osveževanje neglede na to, kaj imaš naštelano v Winsih.
Kot je rekel gornji: več podatkov.

____________________ dr.Wega Lep, postaven, pameten in skromen

he he, skromnost je lepa čednost 🙂

Sem poskusila na nastavitvah monitorja nastavit višjo resolucijo in naredi enako, tako da igra očitno ni kriva.
Rise of nations, je pa igra o kateri sem govorila.

Kot je že rekel Wega, marsikatera igrica po svoje prestavi resolucijo, ne glede na nastavitve v Windowsih. In če imaš slabši monitor je popolnoma možno da ti preklopi grafiko v način, ki ga tvoj monitor ne podpira.

Ta igrica dobro dela na mojem 6 let starem 15″ monitorju.

Kaj pa če je glavni problem v grafični kartici?

Grafična: GeForce 2 MX
Monitor: 15″ Compaq

Jaz na starem pc sploh nisem imel grafične kartice, samo nekaj z 8 MB integrirano na matični plošči, pa je zadeva vseeno delovala.

Grafična ne bi smela bit problem, ker igra zahteva 16MB kartice, tvoja je pa 32. Poiskusi si z neta pobrat najnovejše popravke za igro. Link: http://www.microsoft.com/games/riseofnations/support.asp

Če še to ne bo delalo, pa poskusi frekfenco monitorja znižat. Recimo za kakšnih 10 hz. Opozorilo “frequency range..” namreč ponavadi napiše, kadar je nastavljena frekfenca na monitorju previsoka

ma vi ste vsi n00bi :))))

looooooooooool, n00bz alert

NI KRIV MONITOR, NITI NI KRIVA GRAFIČNA KARTICA! (sori moram pisat z velikimi, da se opazi :))
Krivo je to, ker tvoja grafična pač ne podpira te ločljivosti katero si/sta z bratom naštimala v igrici.
Zato lepo:

1. odinštaliraj igro,
2. počisti vse njene vnose v register (če jih sam uninstall ne bo),
3. predvsem pa pazi, da bo odstranjen konfiguracijski fajl kamor je igra shranila nastavitve na kateri ločljivosti bo igrana (!)
4. ponovno inštaliraj igro,
5. veselo igranje želim. 😉

ka ma ta igra kje kake nastavitve do katerih prideš brez da bi šou v igro samo? naprimer preferences.exe, setup.exe v isti datoteki kt je riseofnations.exe (al neki tazga bi mogl bit). če je, se učasih da naštimat frekvenco/ločljivost v igri. naštimaj na 800×600 pa na tisto frekvenco k jo monitor uporabla.
tega špila nism meu, zato sam ugibam.

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAA,n00bz GET THE F*** OUT!!!!!!!!!!!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close