je kje kakšna računovodkinja?
Pozdravljeni!
Nujno potrebujem pomoč. Namreč v enem dobro znanem slovenskem podjetju sem dobila priložnost zaposlitve. Ker nisem imela predhodnjih izkušenj sem zdaj 3 tedne delala pro bono in ker sem se izkazala bi me od novembra dalje zaposlili za določen čas. Odločili pa so se, da mi bodo delo teh treh tednov izplačali, ampak preko potnega naloga (ker naj voluntersko nebi smela biti zaposlena, preko študentske ne gre,…….). Na to se sploh ne spoznam, poznam pa stopnje obdavčitve ipd. Zanima pa me zakaj so izbrali to verzijo – ker njim najbolj paše ali je kje drugje fora. Kdo je obdavčen, če mi izplačajo nad zgornjo mejo – samo jaz ali tudi oni in kakpna je stopnja obdavčitve nad zg. mejo izplačila (za dnevnice, kilometrino ipd)?
In pe nekaj. Vsaj enkrat tedensko opravljam terensko delo, ki se zavleče 10 ur po rednem delovniku. Kako se izplačujejo te nadure glede na to, da delo opravljam tudi v poznih nočnih urah? Ker sploh nočejo povedati konkretno, vem samo, da mi jih bodo izplačali ali pa jih koristim (ampak v tem primeru ne dobim nobenega izplačila, kar se mi zdi čudno, saj je nočna tarifa višja kot v normalnem delovniku).
Hvala za vsak pameten nasvet in lp, Mojca
Predvidevam, da boš, ko boš zaposlena seveda, pisala fiktivne potne naloge in najbrž ti bodo potne stroške obračunavali v davčno priznanih mejah, če so višji zneski, je razlika obdavčena tako kot plača. Nadure izplačujejo ponavadi podjetja od 1,3 do 1,5 normalne ure, res pa je, da jaz delam s samimi d.o.o. Če gre za veliko podjetje, kjer obstajajo vsi pravilniki itd., imajo tam nadure sigurno določene, drugače pa poglej v branžno kolektivno pogodbo. Zelo veliko podjetij pa nadur noče izplačevati, ampak jih kompenzira s prostimi urami.
Forum je zaprt za komentiranje.