Je kidanje žensko opravilo ?
Meni je pa strašno všeč iti zgodaj zjutraj ven, na sneg, v tisto tišino in ga vsega svežega odkidati toliko, da se spravimo iz hiše..
Pa sem ženska.
Moj mož je zaspanec in zato večerne runde pripadejo njemu :).
Del pri nas ne delimo na ženska in moška – mož tudi lika, jaz pa tudi belim, če je treba.
In zamenjam žarnico.
On pa previje otroka.
Res, v katerem stoletju živite, da delate moška ali ženska dela??
Jaz mojega vozim sama…sama sem si kupila tudi zimske gume z felnami.
Sama si nalivam vetrobransko tekočino, ga poliram (ko se z avtom vlačim po grmovju:S), si montiram radkape, sama porihtam opravke na zavarovalnici.
Sama sem ga tudi poiskala na netu, zlobirala mehanika, da sva ga šla pogledat in se zdilala s prejšnim lastnikom za nakup ter potem speljala celo proceduro nakupa novega in prodaje starega avtomobila.
Moj z mojim avtom nima skoraj nič (tu pa tam edino napumpa kolesa in tanka ;)), pa občasno izrazi skrb in željo, da bi lahko malo lepše vozila (robniki baje niso zato, da bi z felnami brusil po njih ali na njih naslanjal sprednjo masko ob parkiranju)
Kidat je super. Bolše kot prat, kuhinjo pospravljat, WC pucat.
Mož skida zjutraj tolk, da gremo lahko od hiše, avta spuca in zalaufa, da pridem na toplo. Jaz al pa oba pa kidam/kidava popoldan, zvečer, ob vikendih. Sploh kadar mi paše – takrat me ni za ustavit – lahko tud za širino avtoceste skidam 😉
Jaz mojega vozim sama…sama sem si kupila tudi zimske gume z felnami.
Sama si nalivam vetrobransko tekočino, ga poliram (ko se z avtom vlačim po grmovju:S), si montiram radkape, sama porihtam opravke na zavarovalnici.
Sama sem ga tudi poiskala na netu, zlobirala mehanika, da sva ga šla pogledat in se zdilala s prejšnim lastnikom za nakup ter potem speljala celo proceduro nakupa novega in prodaje starega avtomobila.
Moj z mojim avtom nima skoraj nič (tu pa tam edino napumpa kolesa in tanka ;)), pa občasno izrazi skrb in željo, da bi lahko malo lepše vozila (robniki baje niso zato, da bi z felnami brusil po njih ali na njih naslanjal sprednjo masko ob parkiranju)[/quote]
Zlo podobno pri nas 🙂
Kida pa ne nobeden, ker smo v bloku in nam drugi skidajo :))
Jaz ga vozim sama na tehničnega, k mehaniku, k vulkanizerju, sama ga operem, dolijem vodo, olje, zamenjam žarnico, brisalce…Pa ne zato, da moj mož to ne bi znal ampak zato, ker nekaj od teh stvari rada počnem, nekaj pa zato, da ko kuha mož mi ne more nikoli očitat, da on dela ženska dela…ker tudi jaz opravim nekaj moškega. To imava razdeljeno tako, da vsak dela tisto kar mu leži.
Sneg pa noben od naju ne kida, ker nikoli ne zapade :(((( Če pa že ga je pa toliko, da ga z metlo spucaš stran ( 1x na leto)
Mi vsi trije ful radi kidamo. Zjutraj pred službo se mi ne da in kar zapeljem čez, kidanje čez vikend pa obožujem. Vsi iz bajte pa še sosedje se natepemo na dvorišče in ulico, potem pa čvekamo in kidamo in se režimo in spijemo kakšnega takratkega in se kepamo in mavžamo. Super zabavno, pa še zastonj rekreacija.
Če bi morala zjutraj pred službo bi mi bilo pa res muka. Če je že glih kdaj treba skida mož.
Forum je zaprt za komentiranje.