Je kdo za prepoved nošenja rute v javnosti?
A ste v večini resno zabiti tako da vam več ni pomoči in dobesedno niste zmožni razumeti….ali razumete pa ste pač lažljiva hinavska bitja, ki se skrivajo za neko lažno moralnostjo.
Muslimanski moški ki silijo ženske da so pokrite grozno. Nimaš kaj ukazovati ženskam. Slovenski moški in ženske bi silile ženske da niso pokrite, bi jim prepovedale to. Jim vzeli izbiro. Nimajo kaj izbirat. Bomo mi, ki smo čisto drugačni od tistih groznih moških vam povedali kako živet. Ker same jasno ne veste. Bomo povedali kako in kaj. Ker zagovarjamo pravice žensk. Ker nismo isti kot tisti grozni muslimani. Smo čisto drugačni. Oni vam hočejo ukazovat kako morate izgledat. MI vam hočemo ukazovat kako zgledat. MI imamo pravico vam govoriti kako živet. MI. Ne oni. MI. Mi, potomci ljudi, ki so se borili za svobodo. Mi vam jo bomo kratili. Ker smo fajn ljudje. Bomo preventivno vam vzeli pravice, zato ker se bojimo da boste vi nam vzeli naše.
Afganistan zapoveduje ženskam kako se oblačit – bolniki, norci, zmešanci….!
Slovenec zapoveduje ženskam kako se oblačit – krasen človek
prepoved, 04.09.2025 ob 20:40
absolutno sem za prepoved
Ta krava misli da so se naše prednice borile za ženske pravice zato da bo sedaj ona lahko drugim ženskam kratila njihove. Da napišeš kako so zahojeni in za srednji vek ker ukazujejo ženskam, medtem ko dobesedno se čudiš zakaj jim ti ne moreš ukazovat…..oz. zakaj jim europa, ki menda ni zahojena in srednji vek ne ukazuje….mislim glih kaj hudo pri brihtnih nisi a?
KrEna2025, 03.09.2025 ob 20:20
V splošnem pa se mi zdi totalno odveč prepovedovati način oblačenja. Na Zahodu prepovedujemo nošnjo islamskih ženskih rut vseh vrst, v Italiji je pa prepobefano golih ramen obiskati cerkev. V islamu je ženska pač še malce bolj ‘zaščitena’ pred moškimi pogledi in moško sló.
Objektivno gledano te islamske ženske rute ne ogrožajo nikogar, zato je prav fašistoidno vdakršno razmišljanje o prepovedi. Saj smo bojda bolj drmokratični na Zahodu in ženskam ne prepovedujemo nošenja rut, saj je to popolnoma ekvivaalentno islamski prepovedi ženskam, da bi nosile hlače ipd.
Tiste trohice pristne demokracije, ki so se ohranile na Zahodu – in predstavljajo resnično napredek Zahoda – ni za omalovaževazi ali celo pohoditi.
Kakšno poniževalno stališče ženske do žensk!
ej, 04.09.2025 ob 19:59
Plačanci, 04.09.2025 ob 19:25
Ti ki misliš da veš nekaj. Pogledaj si mal fotografije iz Iraka, Lebanona, Afganistan, iz 1950 let in boš videla sodobno oblečene ženske, kako hodijo na univerzah, šolah, nobene razlike od London, Paris.
Prišli so cia agenti muftiji in jih zakrili. Še vedno se najdejo informacije na splet kako se ženske borijo proti te tuje ‘muslije’ ki so jih zakrili. Kolk žensk je umrlo ti se niti ne sanja! Ker te ne zanima. Zanima pa te populizam in propaganda ‘muslimanstva’ ki je le sredstvo enih istih na vrh piramide. Bankirji in korporacij. Kapital narekuje VSE trende za svoje potrebe!
Dovolj zavajanja! Vsi imamo splet!
Saj veš da se je v zadnjih 50ih letih več kristjanov na bližnji vzhod preselilo kot muslimanov v europo a ne?
5% jih je v sloveniji. Ampak očitno vas ogrožajo kot bi jih bilo 90% 🙂
Povsod jih menda vidite 🙂
Pa kot tako hudo zavedni slovenci….dajte si ustavo prebrat. Sumim da je nihče od vas še nikoli imel v rokah. Ni tako težko čtivo no.
Potem si pa še oglejte pokrivala za ženske (hint, so rute :)) v slovenski narodni noši. Pa kakšne stare slike svojih prednikov poglejte 🙂
Potem pa še pomislite kateri svoji pravici bi se odpovedali. Glede na to da zahtevate da se drugi svojim odpovedo. Kateri bi se pa vi? O čem lahko ostali odločamo v vašem življenju? Glede na to da vedno tulite da so trenerke in superge primerne za kamorkoli, da se lahko oblečete kakor želite ker vam je tako udobno, da bi morali drugi videti vas kot osebo, ne vaših cunj, da tisti ki vidijo cunje in zunanjost niso ok ljudje, delodajalci ki zahtevajo določen način oblačenja v šihtu so nori in nimajo nobene pravice tega počet, prodajalke ki vas ne postrežejo ok če niste prav izgledajoči so katastrofa od ljudi…..um ja 🙂 Sploh niste hinavci 🙂
Resnica boli a ne? No, evo pejdi v London v četrt v kateri dominirajo musli. Jih bo že prepoznala…trgovine, moški stojijo zunaj, se pogovarjajo, smeti in umazanija vsepovsod, ženske zakrite, hrana uvožena iz musli držav…in se sprehodi v kratko krilo in majčko brez rokav. V petkah. Sama. Čez dan..ni potrebno da je ponoči. In potem nam javi kako je bilo. Ok? Lahko tudi v Afganistan, Irak,…ni važno…
Lahko se posnemaš z mobilni da nam pokažeš kolk je njihova kultura demokratična in svobodna do žensk. Bo šlo?
Anonimno 4376, 04.09.2025 ob 10:25
takoj bi prepovedala nošenje faking rut, ker to je povezano pač z vero. Kultura, bonton in zakoni so pa druga stvar. In to, da se skrivajo za rutami, je pač njihov problem in bi to absolutno morali prepovedati. Če jim kaj ni prav, pa naj se odfukajo nazaj v svoje muslimanske države in naj tam nosijo rute.
Lahko bi pa feministke šle v Afganistan, Irak, ni važno, in se kopale in sončili v kopalkah, tangicah, zgoraj brez…ker pač zagovarjajo da smo vsi svobodni in da se tuje kulture na svoje ozemlje morajo spoštovati.
Torej, če greste v muslim državo, lahko delate vse kaj si želite in se oblačiti tako kot vami ustreza ker vas morajo razumeti in spoštovati da pridete iz drugačne kulture, vere,…a ne da!?
No, zanimiv projekt bi bil da se vse feministke pošljejo na dopust v Afganistan…vsaj na en mesec. Ne prav zanima kakšnega mnenja bi bile kdaj (če bodo) bojo prišle nazaj!
Plačanci, 04.09.2025 ob 23:46
Resnica boli a ne? No, evo pejdi v London v četrt v kateri dominirajo musli. Jih bo že prepoznala…trgovine, moški stojijo zunaj, se pogovarjajo, smeti in umazanija vsepovsod, ženske zakrite, hrana uvožena iz musli držav…in se sprehodi v kratko krilo in majčko brez rokav. V petkah. Sama. Čez dan..ni potrebno da je ponoči. In potem nam javi kako je bilo. Ok? Lahko tudi v Afganistan, Irak,…ni važno…
Lahko se posnemaš z mobilni da nam pokažeš kolk je njihova kultura demokratična in svobodna do žensk. Bo šlo?
Samo si resno butasto a ne? Hočeš torej postati afganistan in diktirat ženskam kako naj se oblačijo? Mislim a sploh bereš za sabo? Noriš kako so oni moteni ker ženskam ukazujejo kako morajo izgledat, potem pa ti isto delaš in si resno domišljaš da si drugačen od njih? Ti ločiš europske države od afganistana? Ja tam ženske nimajo pravice nositi kar želijo. Pri nas imajo pravico nositi kar želijo! Ker smo svobodna država, ne totalitarna kot tam. Ti želiš postati afganistan očitno. Ti ni všeč da imajo ženske pravico nositi kar želijo. Kaj ko bi se ti tja potem raje preselil a? Če tako sanjaš o tem da bi živel v državi kjer drugi odločajo o tem kaj lahko oblečeš in kaj ne. Zakaj želiš slovenijo v afganistan spremenit?
Marjeta252, 05.09.2025 ob 09:07
Osnovna vrednota Evrope je osebna svoboda in v to spada tudi svoboda do oblačenja.
ne vem kaj vas moti, če ima ženska ruto (burko), če se je sama tako odločila? Drugo je nikab kjer se vidijo samo oči, tisto ni sprejemljivo zaradi prepoznavanje identitete
A si drogirano? Po Londonu patruljirajo šeriatske policjie, ti pa o svobodnem odločanju? Si vsaj dobro plačano za trosenje laži in uničevanje lastne civilizacije?
ne morem se odločit, 04.09.2025 ob 20:09
A ste v večini resno zabiti tako da vam več ni pomoči in dobesedno niste zmožni razumeti….ali razumete pa ste pač lažljiva hinavska bitja, ki se skrivajo za neko lažno moralnostjo.
Muslimanski moški ki silijo ženske da so pokrite grozno. Nimaš kaj ukazovati ženskam. Slovenski moški in ženske bi silile ženske da niso pokrite, bi jim prepovedale to. Jim vzeli izbiro. Nimajo kaj izbirat. Bomo mi, ki smo čisto drugačni od tistih groznih moških vam povedali kako živet. Ker same jasno ne veste. Bomo povedali kako in kaj. Ker zagovarjamo pravice žensk. Ker nismo isti kot tisti grozni muslimani. Smo čisto drugačni. Oni vam hočejo ukazovat kako morate izgledat. MI vam hočemo ukazovat kako zgledat. MI imamo pravico vam govoriti kako živet. MI. Ne oni. MI. Mi, potomci ljudi, ki so se borili za svobodo. Mi vam jo bomo kratili. Ker smo fajn ljudje. Bomo preventivno vam vzeli pravice, zato ker se bojimo da boste vi nam vzeli naše.
Afganistan zapoveduje ženskam kako se oblačit – bolniki, norci, zmešanci….!
Slovenec zapoveduje ženskam kako se oblačit – krasen človek
Kako se nekateri naivno sprenevedate!
?
A zato, ker je bila slovenska noša NEKOČ takšna, da je zahtevala pokrite glave (mimogrede — tako ali tako ne razumeš, v čem je (bila) prednost pokritih glav (tako moških kot ženskih!) v takratnem okolju), MORAMO tolerirati pokrivanje žensk še dandanes, ki se izvaja iz čisto drugega razloga?!?
In to na osnovi tako abotnih pojasnil, da se one (prostovoljno) hočejo pokrivati.
In čudežno imajo vse željo po istem načinu skrivanja telesa, obiskujejo istega modnega stilista in so cisto slučajno prepoznavno drugače oblečene od domačink.
Pravljice za dojenčke.
?
In spet (ker nekako nočete slišat, res čudno..)
PUSTITE ŽENSKE NA MIRU IN SE Z DECI ZMENTE
pi*kice ene, to pa ne anede, se je lažje nad ženske spravljati, KOT STE NAVAJENI.
Trenutno je muslimanskih moških v Evropi precej več kot žensk, pa najprej NJIH V RED SPRAVITE če si upate. Ne pa se u ženske rutke zaletavat, kot eni pussyi.
ej, 05.09.2025 ob 08:46
Samo si resno butasto a ne? Hočeš torej postati afganistan in diktirat ženskam kako naj se oblačijo? Mislim a sploh bereš za sabo? Noriš kako so oni moteni ker ženskam ukazujejo kako morajo izgledat, potem pa ti isto delaš in si resno domišljaš da si drugačen od njih? Ti ločiš europske države od afganistana? Ja tam ženske nimajo pravice nositi kar želijo. Pri nas imajo pravico nositi kar želijo! Ker smo svobodna država, ne totalitarna kot tam. Ti želiš postati afganistan očitno. Ti ni všeč da imajo ženske pravico nositi kar želijo. Kaj ko bi se ti tja potem raje preselil a? Če tako sanjaš o tem da bi živel v državi kjer drugi odločajo o tem kaj lahko oblečeš in kaj ne. Zakaj želiš slovenijo v afganistan spremenit?
Ne, tudi pri nas nimajo pravice nosit kar želijo. Pa ne zaradi nas, ampak zaradi njihovih zahojenih očetov in mož, ki jih silijo, da nosijo rute. In to želimo izkoreniniti, ker je v nasprotju s človekovimi in ženskimi pravicami. Žal mi je, da tega ne razumeš. Mogoče boš razumela, ko bo tukaj zavladalo šeriatsko pravo in boš tudi ti prisiljena biti zavita.
Zabitočrednik, 05.09.2025 ob 09:53
Jaz sem proti burkam, nikabom in podobnim zadevam. Tukaj imamo svojo kulturo, našo. Doma naj se pa šemijo kakor želijo.
Kakšno kulturo imamo tu? Kulturo kjer se ženskam zapoveduje kako naj se oblačijo? Ja? To je slovenska kultura? Mislim da si nas zamešal z državami kjer ženske nimajo svobodne izbire. Pri nas je. To da tebi izbira nekih žensk ni všeč pač ni naš problem. Preboli. Če ti ni všeč se lahko odseliš nekam kjer se ljudje ne morejo svobodno odločat. Očitno so ti takšni konci planeta bolj blizu. Ne vem zakaj želiš našo svobodno državo spremeniti v nekaj kar ni.
nimaš prav, 05.09.2025 ob 10:39
Ne, tudi pri nas nimajo pravice nosit kar želijo. Pa ne zaradi nas, ampak zaradi njihovih zahojenih očetov in mož, ki jih silijo, da nosijo rute. In to želimo izkoreniniti, ker je v nasprotju s človekovimi in ženskimi pravicami. Žal mi je, da tega ne razumeš. Mogoče boš razumela, ko bo tukaj zavladalo šeriatsko pravo in boš tudi ti prisiljena biti zavita.
Ja za ženske te skrbi ja. Komu to lažeš? To da jih mož sili (kar ne veš) hočeš izkoreninit? Ja? Kaj pa slovenski lojze k micko sili v kaj? Za micko in njene pravice se boš tudi boril? Al boš drkal ko boš v črni kroniki prebral da jo je lojze živo zažgal ker ga je hotela pustit? Tuliš da hočeš ženskam dati pravico izbire, kar v tvoji buči očitno izgleda tako da jim ne ukazujejo njihovi možje, ampak TI. Kakšna pravica izbire je to? Samo “gospodarja” bi jim rad menjal. Zakaj si ne zmorete priznati to? Da ste iste golazni kot tisti moški ki silijo ženske v to. Čisto isti. Samo da jih hočete silit v tisto kar vi hočete. Nočete da imajo izbiro. Hočete jim prepovedat izbiro. V imenu njihovih pravic. Tako jim boš dal pravice do svobodne izbire da jim boš prepovedal izbirati. Resno komu to lažeš? Povej pač direkt da misliš da si več vreden kot te ženske in da imaš pravico odločati namesto njih. Da si isti kot njihov mož, samo priznat si ne znaš. Skrivaš to pod neko lažno “podporo” tem ženskam, brez da bi jih sploh vprašal kaj one hočejo. TI hočeš odločati o njih. Niti približno nočeš da one odločajo same o sebi. Da imajo iste pravice kot ti. TI hočeš bit njihov gospodar.
Vse te zagovornice in zagovorniki kozejebske kulturne obogatitve, ki se sklicujete na demokracijo in svobodo, bodo stik z realno doživeli šele, ko bodo po molili nos iz svojega idealističnega mehurčka. Kakšen izlet v katero od štockholmskih ali pariški predmestij, Marsej, tudi manjša nemška mesta in še kam bi jim snel rožnata očala. Ali pa bi jim kapnilo šele takrat, ko bi bile posiljene, pohabljene in z nožem na vratu.
Idealisti brez osnov, 05.09.2025 ob 15:13
Vse te zagovornice in zagovorniki kozejebske kulturne obogatitve, ki se sklicujete na demokracijo in svobodo, bodo stik z realno doživeli šele, ko bodo po molili nos iz svojega idealističnega mehurčka. Kakšen izlet v katero od štockholmskih ali pariški predmestij, Marsej, tudi manjša nemška mesta in še kam bi jim snel rožnata očala. Ali pa bi jim kapnilo šele takrat, ko bi bile posiljene, pohabljene in z nožem na vratu.
Večina slovenskih žensk ne rabi tja hodit, imajo vse to doma za zaprtimi vrati. Nikjer ni slovenska (ali pa tuja nima veze) ženska tako ogrožena kot v lastnem domu če je v vezi z moškim.
Ostale ki nimamo smo pa že marsikje bile in smo še vedno ok. Samo malo bolj razgledane od preplašenih nesocializiranih ljudi, ki svet vidijo čez internet, ki jim prikazuje samo tisto kar želijo videti. Pariza nikoli videl, ostalih mest tudi ne, veš pa menda vse o njih, več kot tisti ki tam živijo :). Tako kot veš kako nevarna je ljubljana zaradi migrantov, zelo verjetno pa živiš nekje kjer je stopnja kriminala na prebivalca krepko višja kot v ljubljani. Samo ker o tvoji vukojebini pač ne pišejo, menda ne obstaja. Lojze k franca z vilami zabode ni zanimiv, francka ki polomljena hodi naokoli tudi ne, mihec v soči, ker ga je tone zapitek zbil na poti iz šole tudi ni zanimiv. Mon motenci ki sanjarijo o posilstvih, o zlorabi punčk in drkajo na nasilje tudi niso zanimivi. Slovenska realnost. Večina bolnih v glavo tako da res ni. Ampak o tem pač ni zanimivo razglabljat. Ženske v rutah so nekaj najbolj strašljivega v sloveniji. Tiste 2% prebivalstva je najbolj strašljivo. Ne 50% motenega prebivalstva z bolnimi glavami ki dnevno o nasilju razmišljajo nad drugimi. In jim sama misel da bi kdo trpel, sploh če je to ženska ali pa punčka….požene kri po venah od navdušenja.
realnost746, 05.09.2025 ob 15:35
Večina slovenskih žensk ne rabi tja hodit, imajo vse to doma za zaprtimi vrati. Nikjer ni slovenska (ali pa tuja nima veze) ženska tako ogrožena kot v lastnem domu če je v vezi z moškim.
Ostale ki nimamo smo pa že marsikje bile in smo še vedno ok. Samo malo bolj razgledane od preplašenih nesocializiranih ljudi, ki svet vidijo čez internet, ki jim prikazuje samo tisto kar želijo videti. Pariza nikoli videl, ostalih mest tudi ne, veš pa menda vse o njih, več kot tisti ki tam živijo :). Tako kot veš kako nevarna je ljubljana zaradi migrantov, zelo verjetno pa živiš nekje kjer je stopnja kriminala na prebivalca krepko višja kot v ljubljani. Samo ker o tvoji vukojebini pač ne pišejo, menda ne obstaja. Lojze k franca z vilami zabode ni zanimiv, francka ki polomljena hodi naokoli tudi ne, mihec v soči, ker ga je tone zapitek zbil na poti iz šole tudi ni zanimiv. Mon motenci ki sanjarijo o posilstvih, o zlorabi punčk in drkajo na nasilje tudi niso zanimivi. Slovenska realnost. Večina bolnih v glavo tako da res ni. Ampak o tem pač ni zanimivo razglabljat. Ženske v rutah so nekaj najbolj strašljivega v sloveniji. Tiste 2% prebivalstva je najbolj strašljivo. Ne 50% motenega prebivalstva z bolnimi glavami ki dnevno o nasilju razmišljajo nad drugimi. In jim sama misel da bi kdo trpel, sploh če je to ženska ali pa punčka….požene kri po venah od navdušenja.
Zgoraj našteta mesta sem imela priložnost videti v zadnjih 10 letih. In jih primerjati s stanjem pred približno 20 leti. Razlika je očitna. Omenila bi še nekaj manjših krajev na SZ Francije, kjer sem bila prvič in videla podobno sliko. Moj pogled na celotno problematiko temelji tudi na tem, kar sem videla in slišala tudi pred veliko leti, ko sem službeno hodila po bližnjevzhodnih in S afriških državah.
Forum je zaprt za komentiranje.