Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Je kdo tu, ki redno prakticira jogo?

Je kdo tu, ki redno prakticira jogo?

jaz sem tudi začela prek youtuba, ker sem upala, da me bo pomirilo in bo to ratala rutina, ampak mi je šlo samo na živce, da nisem tako gibčna kot punca v videu. Sem hitro odnehala, ampak potem mi je terapevtka svetovala, naj grem na jogo nekam v park, mislim, da majo v Tivoliju al tam nekje nek program? Sem šla ene parkrat in je res čisto drugače, pa še neka obveza oziroma vzpodbuda je, če greš res tja in te nekdo vodi

Odgovor na objavo uporabnika
Pikica295, 07.09.2021 ob 13:38

Ooo, Pot joge, poznam! Najbolj simpaticni joga par v Sloveniji, Natasa in Dejan! Ze nekaj let se poznamo, kolko je to smeha in uzitka. In skupnega raziskovanja. Ja, to je prava joga!

Se popolnoma strinjam, zagotovo eden boljših in lepših joga studiev v Ljubljani,

Mamanajstnic825, 07.09.2021 ob 16:13

Se popolnoma strinjam, zagotovo eden boljših in lepših joga studiev v Ljubljani,

Kolikokrat tedensko pa vadite oz. Kolikokrat je priporočljivo vaditi?

nov začetek283, 07.09.2021 ob 09:43

Joga me je že od nekdaj privlačila, všeč mi je, kako se telo giblje, hitre in eksplozivne vadbe sem preživela. Se mi zdijo vsi ljudje, ki vadijo jogo tako umirjeni.

Pozna kdo kakšno dobro knjigo, video, kako začeti z jogo?

Kaj vam je joga dala, kaj ste se naučili, spremenili?

Pri meni se je začeli pred cca.štirimi leti. Sploh nisem vedela, da je to joga, ker se nikoli nisem poglabljala v to. Imela sem težave s hrbtenico in me je pot vodila do enega vrhunskega mojstra, ki mi je na koncu pokazal tudi vaje, kar sem kasneje dojela, da je to joga. Izvajam vsak dan. Včasih zjutraj pred službo, včasih čez dan, včasih pa tudi zvečer. Najbolj mi odgovarja dopoldan in še 1x zvečer po sprehodu. Ko sem pričela z jogo, sem nekje v roku enega meseca zaznala občutne spremebe – stabilnost vratnih mišic, lepša drža, umirjen um, boljša telesna kondicija, več energije in manj izčrpanosti. Občutek, kot, da se ti je telo samo pozdravilo.

Jaz svetujem, da nekdo, ki se odloči za jogo, naj ne začne prek spleta ali knjig, ker je škoda časa, da nekaj izvajaš, pa ni pravilno. Zato potrebuješ učitelja, da te vodi in sproti popravlja.

Tu je verjetno mišljena hatha joga, fizična joga. Pred leti sem se s to jogo nekaj ukvarjal. Mene na tem področju zanima nekaj drugega. Vsi ljudje na tem planetu smo med sabo povezani na nek neviden način. Recimo, če si predstavljamo, oziroma predstavljate, da je internet z svojimi ogromnimi količinami podatkov, informacij, programov skrit znotraj vas v neki točki kaj vse bi se dalo delati na oddaljen način.

xrobe, 07.09.2021 ob 21:16

Tu je verjetno mišljena hatha joga, fizična joga. Pred leti sem se s to jogo nekaj ukvarjal. Mene na tem področju zanima nekaj drugega. Vsi ljudje na tem planetu smo med sabo povezani na nek neviden način. Recimo, če si predstavljamo, oziroma predstavljate, da je internet z svojimi ogromnimi količinami podatkov, informacij, programov skrit znotraj vas v neki točki kaj vse bi se dalo delati na oddaljen način.

Jaz tudi pravim, da smo ljudje energijsko povezani, pa tudi nekateri obvladajo “na daljavo”. No tu smo pa nekateri majhni ali čisto na začetku. Tudi yoga ti da en tak poseben občutek, samo jaz se je pa še nisem lotila. Me je pa že zamikalo 🙂

Grenivka422, 07.09.2021 ob 23:26

Jaz tudi pravim, da smo ljudje energijsko povezani, pa tudi nekateri obvladajo “na daljavo”. No tu smo pa nekateri majhni ali čisto na začetku. Tudi yoga ti da en tak poseben občutek, samo jaz se je pa še nisem lotila. Me je pa že zamikalo 🙂

Tu sem mislil tudi, kako samemu sebi dajati komande kar preko interneta. 🙂

Ko sem bil mlajši sem poskusil z avtosugestijo.

To sem si vzel za jogo. Sedeči položaj jogista in z nekaj znanjem o mudrah.

Sam sebi sem v teh trenutkih sugeriral, da prejemam energijo, ki me bo zdravila, umirila in poučila.

Ne da bi se prej zavedal pa je dejansko pomagalo. Prvič v življenju sem v šoli vse kar sem imel na predavanjih razumel in si zapomnil brez dodatnega učenja. Od otroštva sem bil že tak, da so se mi malenkost roke tresle. To je izginilo, saj sem postal popolnoma miren v tem.

Potem pa sem se zatreskal in joga in vse skup je šlo svojo pot v tistem obdobju.

Tako, da joge avtosugestije nisem več izvajal. Sem se pa naučil, da joga ni to ampak je joga življenje in vsak trenutek v njem. Iz vsakega trenutka lahko poizkusiš potegniti najboljše.

Zato sedaj joge in vrste jog ne vidim več, kot sem jih včasih ampak te, ki se promovirajo le jemanje časa in dejansko zavajanje ljudi. Joga je oblika, je izražanje, je vznesenje, je učenje, je čiščenje je radost, je sprejemanje, je dajanje, je hvaležnost, je prisotnost, je razumevanje, je gibanje in še več. To pa lahko počneš v življenju vsak trenutek in ne da le določenim trenutkom to namenjaš sistematično.

xrobe, 08.09.2021 ob 00:33

Tu sem mislil tudi, kako samemu sebi dajati komande kar preko interneta. 🙂

A ne bi bilo to preveč “robotsko”? 🙂 sej verjetno tudi zelo kmalu pride ta čas, ko se bo to dalo izvest … 🙂

Llana, 07.09.2021 ob 17:34

Kolikokrat tedensko pa vadite oz. Kolikokrat je priporočljivo vaditi?

Jaz vadim vsak dan sama, prej sem hodila dvakrat tedensko v joga studio.

Potem pa se je zivljenje obrnilo zaradi c19… no saj zdaj bi spet lahko zacela..

kje pa je studio pot do joge?

Anonimno 5018, 08.09.2021 ob 10:19

kje pa je studio pot do joge?

V Šiški nasproti Tivolija, https://www.potjoge.si/

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close