Je kdo shujšal z dieto LCH oz. KETO
Vse raziskave v tej smeri kot tudi zdrava kmečka pamet ti pove, da neprimeren in nepreviden vnos povečanih substanc beljakovin ima negativen vpliv na ledvice, nadledvične žleze, žolčnik, slinavko in hormonsko stanje telesa. LCHF in Keto ne prepovedujeta vnos HO ampak omejitev na pravo razmerje, da v telesu dosežeš pretvorbo maščobe v pravilen telesne substance hranila. Če bereš površno in črtaš ves OH iz prehrane pa si posledice pripiši sam. Od tega, da oropaš možganske celice osnovnih gradnikov, žleze oropaš hranil in povzročiš vnetje na ledvičnem in jetrnem stanju. Tako, da sam dieta ni slaba je pa nevarna, ker ljudje berejo narobe in površno. Noben pa ne bo šel tehtati obročne sestave kar dieta te vrste zahteva – 5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} OH na obrok ravno iz dejstva ki sem ga povedala. Kaj je tipično za ljudi, ki shujšajo po tej metodi: slaba muskulatura – ker se hvalijo da so brez treninga in miganja shujšali 20kilogramov. Kako se to vidi pri ženskem stanju – hujšajo v noge in zgornji del telesa, trebuh pa ostane kot je bil, samo maščoba postane malo mehkejša ali celo trša, če se poruši delovanje slinavke, jeter in notranjih organov. Tudi ženske znajo biti po tej metodi skrajno tečne in napete, ker imajo povišan tudi vpliv hormonskega neravnovesja.
Tako, da tisti, ki ste shujšali po tej metodi pravilno (odmerjanje tudi OH po predpisani strukturi in {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}), naj ne bi imeli posledic in zraven še trenirali, da ste aktivirali mišično maso. Ostalo pa…. sploh škoda komentirati – uničevanje lastnega telesa. Tudi primerjava kako je pračlovek živel samo s beljakovinskim vnosom je skrajno butasta – pokaži mi pračloveka, ki je živel več kot 40 let. Če si želite življenjsko dobo krajšati, če je to namen potem pa kar v dieto.
Jp, zema izpred dveh-treh let, a verjetno si enako vprasanje postavlja se kar nekaj ljudi.
Bedasto je!
En shujsa s keto, en z vegi prehrano, nekdo z zdravnisko dieto, tretji s postenjem, cetrti s fizicno vadbo, peti steje kalorije, sesti karkoli ze….
Ljudje, nobena dieta ni prava, ce ta vam ne pase!
In prava je vsaka tista dieta, ki vam pase!
Prvo se vprasajte, ce lahko tako jeste celo zivljenje! Ce je odgovor ‘da’, potem go for it, ce pa ne morete tako jesti do konca zivljenja, ne se tega it, ker je brez veze!
valjda da je dobro omejiti vnos hidratov, ker jih ima tipična prehrana preveč, sploh preprostih sladkorjev, ampak a) tudi če shujšaš, brez mišične mase ne moreš dobro zgledat in nimaš lepe, graciozne drže in hoje, za to rabiš mišice trupa in b) dieta je po definiciji začasen ukrep in učinki reverzibilni. Kar deluje dolgoročno, je kalorična restrikcija + trening, zdrava, uravnotežena prehrana, ki vsebuje dovolj proteinov, maščob in OH, in kombinacija rednih vaj z obremenitvijo, kardio vadbe in vaj za gibljivost, lifestyle je treba spremenit in v enmu letu lahko z disciplino vsak rata fit. Keto je bolje kot nič, ni pa rešitev.
Noben ekstrem ni fajn, kar keto definitivno je. Lchf je cist ok za kaksna 2 meseca. Toliko, da zgubis zeljo po cukrih in potem normalno jes, samo pazis, da te cuker spet ne potegne nazaj v stare tire. Ce ze moras jest hidrate, namesto belega kruha, testenin itd, posezes po polnournatem. Nobenega stetja! Sodelavka je imela po jedilniku 12g oresckov, lepo vas prosim. To vodi v anoreksijo. Jes dokler nisi sit in pri hidratih to ni mozno, ker jes dokler ne pocis. In tako se redimo. Nobenega sadja je kozlarija, jaz sem jedla jagodicevje in 1 banano na dan, pa so kile letele dol
sem shujšača, 06.03.2018 ob 05:47
imel sem 95 kg, čist tko sem začela, ko sem o tej dieti brala. Verjela sem, da mi ne bo uspelo, brez kruha in testenin – ni šans. No je težko, a se človek navadi…navadiš se, da je tvoj sendvič tak, da vzameš šunko ali pršut, sir in papriko. Konec. ni kruha…ješ lahko zelenjavo, ki raste nad zemljo, najbolj je surovo….kaj imaš proti korenju? zeljni listi so čist ok….
pri kosilu jem vse vrste mesa, tudi golaž, vampe….a brez krompirja, kruha, karkoli
obstajajo testeni brez oh, v šparu jih imajo, tudi s tem sem si pomagala. Začela sem septembra, še danes se držim…
odvadiš se vsega…..
bombonov ne jem več, kavo si sladkam z natrenom, lahko pa ješ stepeno smetano, kar je fajn če ti mal manjka posladkov….
ampak, kot rečeno…ne pogrešaš OH, ne morem verjeti, kako lahko NE pogrešaš kruha….odvadiš se ga
Korenje raste pod zemljo.
Tablete za hujšanje – https://nplink.net/0GfheBrD Shujšala sem 12 kg v slabih 2 mesecih, kilogrami pa niso se vrnili.
Največji drek od dreka je ta dieta. Pozabite na tiste kao raziskave, pa si jih sami malo preberite. Grom točno ve, ker je že stalno v tem biznisu. Sploh se pa vidi, da izgubijo eni vse mišice, meni to pač ni všeč in ne razumem kako nek bodybuilder to podpira. Saj zdrave niso niti bb diete, da ne bo nesporazuma.
Meni je ta dieta precej spremenila življenje. Bila sem na mnogih in jih tudi opustila. Šla sem počasi in res zmanjšala OH in sladkor. Za cca 80% OH, le polnozrnato v majhnih količinah, sladkorja sploh ne uživam, niti nimam potrebe po njem. Sem pa imela krizo prva dva meseca. Reševala sem jo s črno čokolado, ki je ne maram. Gibljem se tako kot sem se vedno. Alkohola ne pijem. Shujšala sem 5 kg, čeprav mi to ni bil cilj. Izboljšal se mi je holesterol, sladkor in pritisk. Sem pa bila velik jedec OH. Rogljički, tortice, kruh, krompir, poleti pivo.
Za vse, ki razumete, da je lchf brez OH. Ni, ker vsa zelenjava spada pod OH. Hidrati, ki vsebujejo sladkor, pa so v minimalnih kolicinah. Kroznik je sestavljen tako kot priporocajo zdravniki da naj bi se prehranjevali, malo si poglejte slikico tiste piramide.
Moja izkusnja-lchf je detox, za ene 2 meseca se ocistis vse svinjarije. Nase telo je tako zapacano s.cukrom, da ga ne slisimo vec, niti nam ne daje pravilnih signalov. Ko se odvadimo naziranja, jemo toliko in takrat ko potrebujemo hrano. Ta nacin prehranjevanja je super zato, ker ni nihanja cukra, vse tece lepo konstantno in nikoli nisi lacen, nikoli ne obcutis tiste volcje pozresnosti in jes zato, da prezivis. Ne zato da uzivas v hrani. Sadje je treba jest, normalno. Ravno tako vse vrste zelenjave, nadzemno in podzemno, strocnice prvi mesec omejiti (je razlika ali jes pasulj ali pa si das zlico fizola na solato). Pustite Groma in placilo jedilnikov, poslusajte sebe. Pa normalno se gibajte. Potem pa lepo pocasi dodajati zdrave vrste OH (npr ovseni kosmici, ajda, kvinoja, proso, chia, kos suhega sadja ipd). Ce je le malo discipline, ne gres nazaj na prejsnjo dieto z basanjem testenin in milke. Srecno!
Anonimno233, 24.07.2025 ob 13:15
Za vse, ki razumete, da je lchf brez OH. Ni, ker vsa zelenjava spada pod OH. Hidrati, ki vsebujejo sladkor, pa so v minimalnih kolicinah. Kroznik je sestavljen tako kot priporocajo zdravniki da naj bi se prehranjevali, malo si poglejte slikico tiste piramide.
Moja izkusnja-lchf je detox, za ene 2 meseca se ocistis vse svinjarije. Nase telo je tako zapacano s.cukrom, da ga ne slisimo vec, niti nam ne daje pravilnih signalov. Ko se odvadimo naziranja, jemo toliko in takrat ko potrebujemo hrano. Ta nacin prehranjevanja je super zato, ker ni nihanja cukra, vse tece lepo konstantno in nikoli nisi lacen, nikoli ne obcutis tiste volcje pozresnosti in jes zato, da prezivis. Ne zato da uzivas v hrani. Sadje je treba jest, normalno. Ravno tako vse vrste zelenjave, nadzemno in podzemno, strocnice prvi mesec omejiti (je razlika ali jes pasulj ali pa si das zlico fizola na solato). Pustite Groma in placilo jedilnikov, poslusajte sebe. Pa normalno se gibajte. Potem pa lepo pocasi dodajati zdrave vrste OH (npr ovseni kosmici, ajda, kvinoja, proso, chia, kos suhega sadja ipd). Ce je le malo discipline, ne gres nazaj na prejsnjo dieto z basanjem testenin in milke. Srecno!
Z Ločevalno dieto isto.Dobiš po dnevih vse,kar telo potrebuje, samo ločevalno po dnevih.
11 let je preteklo, kar sem shujšala 30 kg in jih še vedno vzdrzujem.
Forum je zaprt za komentiranje.