Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Je kdo pred kratkim opravljal izpit iz varstva pri delu?

Je kdo pred kratkim opravljal izpit iz varstva pri delu?

Če je kdo pred kratkim opravljal izpit iz varstva pri delu v Ljubljani, mi lahko prosim poveste kje, težavnost, cena, ali vam je kril delodajalec ali zavod ali sami? Hvala, lp.

Ja, sem opravljala 20.4.2011. Opravljali smo vsi v podjetju zato je stric iz Sin… prišel v podjetje.
Cena 24 € na glavo. Kril je delodajalec. Težavnost odvisno od delovnega mesta, vsak drugačni testi.

Tega se ne lotevaj sama. Dolžnost delodajalca je, da naroči in plača izpit. Pa različni so od firme do firme, glede na oceno tveganja delovnega mesta so tudi v istem podjetju različni.
Si predstavljaš, da izpiat pač ne moreta biti enaka za tajnico v pisarni ali za vodjo gradbišča.

Ta izpit je bolj na nivoju za 6 letnega otroka.

Zato pa je toliko delovnih nesreč (viličar, prikolica, brez čelade, kardan potegnil rokav, nepripet, brez rokavic, brez čevljev s trdo kapico, lestev ni bila pravilno postavljena, nosečnost in kemikalije, zakajen prostor, ….)

Se strinjam, da so ti izpiti bolj kot ne sami sebi namen.
Sama sem enega med porodniško opravila tako, da so mi dali za preplonkat test s pravilnimi odgovori.

Tudi letos smo ga reševali bolj kot ne skupinsko.
Predavanje pa … če mene vprašate, se je točno videlo, da je samo sebi (oz. temu, da pokasirajo denar) namen. Tipu je bilo malo manj kot hudo, da nas sploh muči s tem in nisem niti dobila občutka, da je vsaj on prepričan, da predava nekaj zelo pomembnega.
Saj ne rečem, da nismo kaj izvedeli. Mislim pa, da bi bilo več haska, če bi dobili eno knjižico, kjer bi bilo vse to lepo opisano in bi lahko še kdaj pokukali vanjo.
Tako pa, opraviš izpit in pol pozabiš.

Da ne rečem, kako sem pred 15 leti v službi dobila za podpisat list, da me je delodajalec podučil, kako ravnati z gasilnim aparatom. Ha, ha! Pa me je, sem vprašala tajnico? Pa me samo pogledala v smislu: Pa kaj kompliciraš, podpiši.

Hja, takle mamo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close