Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika je katera spekla kruh s pecilnim namesto kvasa

je katera spekla kruh s pecilnim namesto kvasa

Evo. Kupila sem si mašino za peko kruha, ker bi si rada pekla kruh brez kvasa, preden pa dobim tist vinski kamen… pa bi kvas nadomestila s pecilnim… Je katera to poskusila in a rata?

Rata, samo okus ni več po kruhu.

Seveda JE okus po kruhu! Redno uporabljam ta pecilni namesto kvasa. Dodam Radensko in navadno vodo 1:1.

zakaj s pecilnim, a je v kvasu kaj, kar ni dobro?

v mojega dam eno kocko kvasa in pol pecilnega na kg moke

Kvas se odsvetuje pri dietah, sploh pri kandidnih. Povzroča razmnoževanje glivic in zakisa telo.

Ja, sej vidim, pecilni ma pa 1000 E jev noter…

Kje se dobi tist pripravek iz vinskega kamna?

hvala za pojasnilo “ni res”

0,5 l mineralne na 0,5 kg moke (jaz delam iz pirine moke), vinski kamen, sol, različna semena. to je to.

Hey. Jaz bi tudi vprašala kje se dobi vinski kamen? Koliko pecilnega praška pa je potrebno na kg moke?
Hvalaaa:)

Mi že nekaj let pečemo kruh sami in damo namesto kvasa vinski kamen – kupiš vrečkico v DM. Ful dober kruh pride, ne sicer toliko vzhajan. Pa nimaš cirkusa potem z gljivicami, kot sem ga jaz imela dosti časa…

Jaz pečem pirin kruh s suhim kvasom ( 1 vrečka na 0,5 kg moke) in bi ga tudi zamenjala z vinskim kamnom. Torej kdo ve koliko vinskega kamna moram dati noter namesto 1 vrečke suhega kvasa?

evo, sem našla na vrečki: 30 g vinskega kamna na 1 kg moke, za pripravo tort in piškotov. upam, da je enaka količina za kruh!?

butara, piškoti in torta ne vzhaja, tu ima drugo funkcijo, ker je to rahlo-krhko testo,Testo za kruh pa je TEŽŽŽŽŽKO !!!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close