Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis je katera brala knjigo Skrivnost-Rhonda Byrne?

je katera brala knjigo Skrivnost-Rhonda Byrne?

Knjige nisem brala, prebrala sem marsikaj drugega, bi pa samo odgovorila na tole:
@abejžnono a res verjamete da je tako enostavno? Da je dovolj.zeleti si?

“Želeti si” zares in v globini, tako da temu podrediš svoje slabosti (jih spremeniš v “kreposti” :))) ipd., pravzaprav že najprej sploh dojeti, kaj si zares želiš – je vse prej kot enostavno. (Saj menda vsi poznamo rek “Boj se svojih želja – utegnejo se ti uresničiti”?) Nasprotno: je težko, zelo težko ali pa celo hudičevo težko.

Ne vem, na kakšen način ta knjiga podaja pomembna spoznanja, ki jih potrjuje tudi psihologija (idr. vede). Vem le, da mnoge teh “instant karma” knjig to počnejo na tak način, da tistim, ki želijo verjeti, nudijo bližnjice, ki niso nujno dobre, tudi če je vera iskrena, onim, ki pa ne verjamejo, pa samo potrjujejo, da gre za “bulls*it”.

Je pač tako: če hočeš zares razumeti, bližnjic ni. Če nočeš slepo verjeti (kar se mi osebno zdi tudi prav, hkrati pa sem prepričana, da brez nekega občega zaupanja v svet, v “vesolje”, če hočete, itak na tej ali oni ravni/situaciji v življenju propadeš), se moraš zelo poglobiti, prebrati veliko raznovrstne literature in po možnosti zbrati še čim več praktičnih izkušenj. To pa terja čas, energijo, zavzetost in vztrajnost. Tako je torej to z “željami”, že pri tejle se vidi: če zares želiš dognati vse to, moraš za to tudi nekaj “žrtvovati” (v končni sliki se seveda izkaže, da si le nekaj opustil, ne pa “žrtvoval”).

New Report

Close