Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek je imela katera otroka v plenicah do 3,5let?

je imela katera otroka v plenicah do 3,5let?

Sploh so pa planice in ne plenice : )

Planica – ja, se mi je zapisalo, pa khalica tudi:)

No mi smo ravno dopolnili štiri leta pa še sedaj spi z planičko in kaka tudi vanjo ;((( jo spodbujamo in čakamo na poletje, če bo kaj pomagalo….

Mi imamo eno tako, ki je bila podnevi brez plenic pri 3,5, ponoči pa še sedaj, pri 5,5 ni suha. Smo bili pri nefrologu, pila je hormonske tablete, nobenega pametnega rezultata. Na koncu so ugotovili, da ima pač premajhen mehur in to za več kot 30{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} manjši kot pri večini te starosti. Nefrolog pravi, da to ni bolezen, ampak da otrok enostavno še ni dovolj razvit in da s časom se bo tudi to samo porihtalo, ko bo pač mehur zrastel. Ponoči je pa ne mislim zbujat za lulat, ker moram to naredit vsaj 2-3x, da je zjutraj suha.
Pri pravi hčerki teh problemov nismo imeli. Očitno takrat nismo bili leni, zdej smo se pa polenili 😉

Imam 4 otroke. Sem bila pri prvem in tatretjem “pridna” mama (nehali lulat pri 1,5 let), pri ta drugem pa mrha lena, katere otrok je čez dan lulal in kakal dolga 4 leta, ponoči pa še v drugem razredu. Vsi zdravniški izvidi OK, hormonom ga pač midva z možem za noben denar ne bi podvrgla. Naprala sem se za sto let! Tačetrti je star 10 mesecev in kake 14 dni vsak dan vsaj enkrat na dan sedi na kahlici in kaj naredi vanjo. Lenoba lena, ne?
Mož je star 45 let, nazadnje se je polulal v šoli pri 11 letih. Njegova mama je vsaj še njegovo prvo leto prala v potoku (!!!!!!) Kaj čmo take lene in nesposobne mame, kajne!?

Dragi moji ste že kdaj slišali za Gaussa? Kot so ena jabolka zrela prej, ena pa kasneje, so tako tudi otroci! In so eni (osebno poznam), ki je pri nedopolnjenih 11 mesecih rekel “lulat” in se od takrat ni nikoli več polulal ne podnevi, ne ponoči. (Danes se bliža polnoletnosti!). In spet so drugi taki, ki pač dozorijo kasneje. Verjamem, da je kje tudi komoditeta posredi, ampak verjetno v zelo majhnem procentu. Res pa je, da zaradi življenjskega tempa nismo toliko doma, kot so bili včasih in je lažje, če ti ni treba mislit še na to, kje bo šel otrok lulat ali kakat.
Ne pa si domišljat, da ste tisti, katerih otrokom je prej uspelo, samo zaradi tega kaj bolj inteligentni, pametnejši ali celo boljši in bolj skrbni starši. In obratno – otroci, ki so na tem področju počasnejši niso bolj neumni ali pa celo potomci neskrbnih staršev! So stvari, ki jih otroci na svet prinesejo s sabo. In hitrost razvoja je ena izmed teh stvari!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close