Je dovoljeno pošiljanje videov na službeni email?
Če na več forumih sem poskušala dobiti odgovore, ki me zanimajo, a bolj kot ne zaman, zato bom vprašala tukaj.
Na internetu imam ene videe, pred tremi meseci je kelnar iz sosednje gostilne mojega delovnega mesta poslal moje videe na službeni email, naslovil pa ga je na moji sodelavki.
Ker sta ženski precej ljubosumne sorte, mi je to prineslo kar nekaj težav in požrlo precej živcev.
Nimam pojma, kako je ta tip prišel do mojih videov, ker se je v prejetem sporočilu prikazalo njegovo ime in priimek, sem takoj vedela za koga se gre.
Vem, da se javno objavljene stvari pač lahko gledajo in pošiljajo okoli, toda ne bi me motilo, če bi si te videe pošiljali po osebnih emailih.
Zanima me ali je dovoljeno brez dovoljenja avtorja (torej mene) pošiljati videe v mojo službo mojim sodelavkam? Zadeva mi je prinesla tudi kar nekaj težav kot sem napisala že zgoraj.
Lep pozdrav.
Na internetu imam ene videe, pred tremi meseci je kelnar iz sosednje gostilne mojega delovnega mesta poslal moje videe na službeni email, naslovil pa ga je na moji sodelavki.
Če imaš na javnih mestih svoje videe, torej tako da jih lahko vidi vsak in nimaš spodaj napisano,
nekaj v stilu:
– Vsi videi so last avtorja in se brez pisnega dovoljenja ne smejo pošiljati blablabla
potem je natakar s tem lahko delal kar želi, pošlje komurkoli želi.
Če imaš pa takšen / podoben tekst, potem ga pa lahko prijaviš – ali inšpektorjem, ali
se pa za nasvet obrni na urad gospe Musarjeve – zelo radi priskočijo na pomoč in
so zelo strokovni – kar se tiče osebnih podatkov.
Na tisti strani piše tako: This page can help you determine whether your video infringes someone else’s copyright.
Torej, kaj bi naj to natančno pomenilo?
Na kakšen način je mišljeno kopiranje?
P.S.: Saj se ne gre za to, če je ravnanje ustrezno ali ne (ne vem, kaj je hotel s tem pošiljanjem tip dokazati, mogoče, da je frajer ali kaj), gre se za to, da ne maram mešanja med sabo osebnih in službenih zadev. To je enako kot da bi bila zdaj moja fotka v reviji, nekdo pa bi jo preko navadne pošte poslal v mojo službo. Če že pošiljaš neke zadeve, jih pošlji meni domov ali na moj osebni email, ne pa v mojo službo, katera nima nobene veze z mojim osebnim življenjem in z mojim pojavljanjem na netu, v reviji ali kjerkoli drugje. To je tisto, s čemer se jaz ne strinjam in me zato zanima ali je dovoljeno to početi.
LP.
To je enako kot da bi bila zdaj moja fotka v reviji, nekdo pa bi jo preko navadne pošte poslal v mojo službo
— torej je bila javna objava – tudi če se npr. ena luštna slika v Playboyu – se običajno
srednja stran posoja okrog – in lahko samo tuliš v temo…
Če že pošiljaš neke zadeve, jih pošlji meni domov ali na moj osebni email, ne pa v mojo službo, katera nima nobene veze z mojim osebnim življenjem in z mojim pojavljanjem na netu, v reviji ali kjerkoli drugje
— Zakaj že …. kje pa to piše – to je samo moja dobra volja… običajno (če sem zloben) raje
pošljem tvoji kolegici…
To je tisto, s čemer se jaz ne strinjam in me zato zanima ali je dovoljeno to početi.
— to je pa tvoj problem – če si se javno slikala v časopisu – potem kupim časopis in kaj z njim
delam – ni tvoj problem..
Poglej – nekaj moraš razumeti – na internetu ni zasebnosti.
Če želiš zasebnost – potem tega ne daješ na internet .- pika.
Kar je na internetu – za vedno ostane na internetu…
Moj oseben nasvet – preden nekaj pišeš – se slikaš – filmčkaš – in daš te podatke
dobro (prekleto dobro) razmisli – zakaj to delaš in kako se ti to lahko ”maščuje” v prihodnosti..
sploh so pa socialna omrežja en presneto velik problem..
torej – nisi imela zaščite dostopa do vsebine, nisi imela napisanega copyrighta – lahko samo
tuliš v luno.
pa tudi če imaš napisano nekaj kot:
– vse slike/vsebina in ostalo je last npr. Klemenaxx in se brez pisnega dovoljenja ne
smejo kopirati blablabla
lahko zlobna oseba – pošlje link (povezavo) do še bolj zlobne osebe in jaz v tem
primeru lahko samo tulim v luno
..
saj nisem bil nesramen – kajneda – napisal sem ti samo dejstva..
ps. poznam osebo, katera je po fejsbuku pisarila in dajala svoje slike (take in drugačne) gor
pa je prišla na razgovor za službo in so ji samo natisnili tiste njene slikce (“slikce”) in
besedila kje vse je žurala in se včasih zakajala in redno pila – in to je bilo
vse kar je deklica imela od razgovora..služba papapa
lp
klemenxx
Ahja pozabil sem napisati še odgovor:
This page can help you determine whether your video infringes someone else’s copyright
prevod se glasi:
Ta stran vam pomaga ugotoviti ali vaš video posnetek krši avtorske pravice nekoga
drugega.
sicer pa napiši povezavo do video-v,
Forum je zaprt za komentiranje.