je bil kdo pred kratkem na Tajskem
Hej Stash !
Jaz sem bil na Tajskem lani čez novo leto ! Že samo karta me je prišla z takso 985 EUR. Čakal sem dolgo na ugodnejšo ponudbo a takrat ni bilo krize in … Jaz sem prepotoval Tajsko po dolgem in počez. Videti sem pač hotel vse kar je možno. Bil sem na skrajnem severu in hotel sem v Myanmar ( Burmo ) a so nam takrat vsem zavrnili vizo. Nato sem šel na treking do gorskih plemen in preživel čudovito novo leto v Chiang Maiu. 100 EUR sem zapravil, ker sem tam zamenjal vso garderobo in kupil nov nahrbtnik. Spal sem v povsem povprečnih hotelih, hostlih in mislim da je bila najdražja nastanitev v Krabiju v DiamondCave app 12 eur nočitev z zajterkom. Potoval sem z vlakom in z rednimi linijami avtobusov za ostale zadeve pa pač moraš najeti lokalne vodnike. Nisem potratno zapravljal a hotel sem doživeti vse in še kaj več !Dam ti lahko dober nasvet za darilo najbližnjim ! V Bangkoku je v centru velika tržnica kjer prodajajo rezane orhideje. Tudi spakirajo ti jih za pot in meni na letalu niso nič težili. 50 rezanih orhidej za 15 EUR ! Šest jih je med potjo umrlo ostale pa so krasile domove znancev še dolgo !
Saj veš če rabiš kakšen nasvet informacijo – se javi !
Vidiš da nas je nekaj, ki imamo izkušnje z potovanj !
Tvoj šparavček pa bo vsekakor dovolj za potovanje ! Upal le da dobiš ugodno karto !
Lep popotniški pozdravček
Hillary Clinton je bila pred kratkim – kontaktiraj jo na
Če iščete hotele, potem je zelo uporabna stran asiaroom.com,kjer je velik izbire pa s kartico se plača pa stvar je zanesljiva.
Ča so pa zahteve nižje pa priporočam dqa greste na Khaosan Road (backpackerski del Bangkoka), kjer se da dobit sobo že za 300 bahtov (cca 7 eur), sam v taki ni ne klime, ne tople vode. Za to dvoje bi plačal okol 10-12 eur za dva.
Jaz sem bila na Tajskem pred malo več kot enim letom in pol, junij, okoli 24 dni. Vse skupaj sem zapravila okoli 1100 eur.
Avionska karta je bila okoli 400 eur, zapravila sem še za vlak do Munchna (cene se ne spomnim več).
Šla sem v Bangkok. Tam sem bila okoli 4 dni, za sobo s klimo in zajtrkom sem dala okoli 800 bathov. Če hočeš kaj za manj denarja, potem ne bo ne klime, ne čistoče … Jaz sem res rabila klimo, ker je bilo tako tako vroče.
Iz Bangkoka sem šla z vlakom v Ayutajo za dva dni, od tam pa na reko Kvaj in nacionalne parke za 3 dni.
Potem sem šla počasi proti jugu. Vozila sem se z vlaki ali pa avtobusi. Šla sem na Ko Pagnam – tam sem bila najprej dva dni nekje na severu v eni majhni vasici, potem pa še v Hat Rinu (partyji). Šla sem še na Ko Tao, ki je znan po potapljanju, nato pa še na Ko Samui. Npr. tu sem vzela v najem bungalov, čisto ob morju, plačala sem 800 bathov, pa je bil bungalov res luksuzen s tv-jem, klimo…
Na koncu sem šla še v Bangkok za en dan, malo v šoping. Šla sem z avionom s Koa Samui. Karta me je prišla nekje od 40 do 50 eur. Če bi si jo rezervirala vnaprej, pa bi bilo še ceneje.
Moje mišljenje: za sobo oz. bungalov se ti splača barantat na licu mesta. Če rezerviraš preko interneta vnaprej, je dobro da se prej o omenjenm zelo pozanimaš. Nekateri so se pri tem zelo nasankali. Na internetu je bila slikica zelo lepa, dobili pa so kolibo. Kar se tiče obale: zelo se ti splača barantat na licu mesta! Tam je veliko koralnih grebenov, ki so v določenem času tudi brez vode, pa se potem nimaš kje kopati. Je pa res odvisno tudi od zasedenosti – jaz sem bila junija, tik pred deževno dobo in je bilo kar veliko prostega – izjema je bil Ko Tao, ki je stalno poln.
Avionske karte pa kupi vnaprej po internetu.
jaz sem bila na tajskem lani avgusta. potovanje za 2 osebi za malo več kot 3 tedne naju je stalo okoli 2.500 € (s tem, da se ni dalo dobiti cenejše let. karte kot za 700€ po osebi). to vključuje torej letalo, pot z vlakom do munchena (skupaj 100€/osebo), vizo, vse hotele oz. hostle, prehrano, pijačo, nakupe, vstopnine… videla sem bangkok (3x na celem potovanju, zelooooo fajn), kanchanaburi (tudi zelo priporočam!), koh samui in koh tao (ne priporočam, ker je drag in več gužve, kot drugje, a nič pametnega za početi). na severu (chang mai) nisva bila, ker sploh nisva imela namena (zato se tudi nisva prej cepila), pa tudi takrat so bile velike poplave, tako da na sever sploh ni bilo možno priti. prav tako nisva šla na zahodno obalo, ker sva od drugih popotnikov slišala, da je tam slabo vreme (deževna doba), vetrovno in da je ukinjenih kar nekaj linij do otokov, da je nekaj hotelov zaprtih in da na splošno skoraj ni turistov, je pa poceni! 😉
upam, da sem podala kaj koristnih informacij… 😉
Joj, kk ste mi zdej lušte nardili s to tajsko-fuuuuuul
Js še mam ful izpitov pred sabo, tako, da si bom tole vzela za motivacijo, da jih spučem vse, pol pa razmišljam, da bi šla nekje novembra tja.
A mi lahko, prosim nekdo svetuje, kje se da fajn poceni karte dobit, da si jih že par mesecev prej rezerviram.
hvala, lp
Forum je zaprt za komentiranje.