Je bil France Bevk poročen?
Hej, Pitka! Kje te dobim. Mogoce ti bo tole vsec, za pozivitev dneva:)
Rada prebiram Ferija Lainscka. Nekoc je zpisal svoja razmisljanja o bralni znacki:
Vse je postalo ze zelo rutinsko in dolgocasno – za ucence in pisatelja – na obiskih ob podelitvi te znacke. Ucenci postavljajo klisejska vprasanja, ki jih v glavnem sugerirajo uciteljice.
Pa ne neki soli ob koncu obiska rece:” Upam, da sem vam vse povedal, kar vas je zanimalo.”
In glej, dvigne se roka malce skustranega rdecelasega fantica. Uciteljica ze malce krizem gleda; verjetno ve, zakaj. Pa mu pisatelj vzpodbudno rece, naj le pove, kaj ga se zanima.
Fantic :” Niste nam se povedali, kdaj ste umrl!”
Vem, da bi morala zapisati – umrli-.
Na zalost smo vcasih o pisateljih zaceli tako: Rodil se je…omrl je…
Draga Babi!
Najlepša hvala za tvoja sporočilca! Res si me razveselila, saj sedaj že drugi teden z možem briševa noske najinima sončkoma, poslušava kašljanje, ne spiva prav veliko… Jutri grem po dveh dneh bolniške spet v službo, otroka pa bo imela moja mami na Primorskem.
Mislim, da je tisti učenec zelo dobro vprašal – kakšen pa je bil odgovor :-)))
Hvala za pomoč tudi tebi. Res mi je bilo malo nerodno, ko nisem znala odgovoriti, če je bil Bevk poročen. Sem pa vztrajna, trmasta Primorka, ki išče, dokler ne najde.
To – omrl – je pač kiks! Ne bomo se sekirali in iskali dlake v jajcu – je dlake več pri naših sosedih, ki imajo kuštravega kužka!
S prisrčnimi pozdravi!
Zanima me, kje (poleg Prehrane) se najpogosteje oglašaš – te pogrešam!
Kmalu spet kaj več!
Vidka