Najdi forum

Jazz

Ojla! Jaz imam pa eno prošnjo. Pred dobrim letom sem začela poslušati tudi jazz (večno bom hvaležna tistemu, ki mi ga je »odkril« :-)), ne poznam pa še dosti izvajalcev. Všeč mi je bolj lahoten jazz v stilu Herbie Manna, Marvina Taylorja, Norah Jones… (porkaduš me daje emšo, se zdajle ne spomnim nobenega drugega imena!?) Mi lahko kdo svetuje še kakega izvajalca? Hvala vsem že vnaprej!

Uh, kakšna Cassandra Wilson, mogoče Nina Simone?
Čeprov, ta zadnja, je kr bolj klasika, ampak vseen huda 🙂

LP

O, Bliss hvala! Bom šla danes pogledat v prvo trgovino s CD-ji in malo poslušat, pa ti javim, kako mi je všeč! Upam samo, da bodo imeli kaj od tega. Hvala še enkrat, pa lep dan ti želim!

Tud Diana Krall bi ti mogla bit všeč…

Norah Jones? To zame ni jazz, zelo skomercializiran, mogoče ga nekateri tako imenujejo, ker ima primesi jazza s klavirjem.
Jazza je veliko, če ne kar preveč, glasbe je veliko, da ne rečem spet preveč (ni vse vredno poslušanja).
Kakšne vrste je ta jazz, ki ga rada poslušaš?
Če mene vprašaš, pojdi poslušat Eliane Elias. Perfektno. Sicer pa odvisno od okusa, od instrumentov, ki jih igrajo (jaz imam rada vse, razen ne preveč saxofona in kitar, sicer to s kitarami že spominja na blues)
Javi še kaj 🙂
LP!

E.Elias…tud men zelo všeč……uf…kakšen glas…

Jaz ne bi ravno izpostavljala njenega glasu, ker niti ne poje veliko, sploh pa mi nima nekega posebnega glasu.. Kar se pa klavirja tiče.. Mmm 🙂

No ja…tud glas …je fenomenalen… 🙂

Se strinjam, Norah Jones ni ravno nekaj, kar bi prišlo ven pri imenih jazza.
Jaz imam najraje Nino Simone, Cassandro Wilson (čeprav je ona že bolj pri bluesu), Leno Horne, Ello Fitzgerald in Milesa Davisa, Charlesa Mingusa…

New Report

Close