Jaz ne bi šla na Maldive, Karibe, Bali,itd če mi plačajo
To je res. Sicer sama nisem bila, imam pa prijatelja, ki službeno potuje in ker na teh eksotičnih otočjih dela, vidi in poslika marsikaj.
Vseeno pa bi šla v nek tak luksuz 🙂
Zdaj me mož nagovarja, da greva na neke take počitnice, pa spet, čeprav denar ne bi bil problem, je meni škoda zapravit par jurjev za Maldive, če lahko s tretjino ali manj dopustujeva na Hrvaškem in to lepo. Mogoče pa le greva za kakšno posebno priložnost kam v eksotik, letos še ne.
Meni je pa smešno to, kako drug drugemu v skledo gledate, potem pa se tolažite, da vi tega, kar ima on tako sploh ne bi hoteli :-)))
Mislim, da če bi bili zadovoljni s svojim dopustom, ne bi čutili potrebe, da o tem, kako hodijo ostali na neke eksotične dopuste, ki vam niso po godu, odpirate teme na forumih. Vsakomur svoje, bi rekla. Kolikor kdo zmore in s čimer je zadovoljen, pa bo vse ok.
Jaz pa recimo priznam, da si želim na kakšne bolj eksotične destinacije, pa se zaenkrat bolj kot ne samo s Hrvaško in z Italijo zadovoljim – zaradi bližine in zaradi financ. Višek je bila Azurna obala, ki je prečudovita in se lahko za moje pojme Hrvaška skrije pred njo, in pa Španija ter Grčija. Za kaj več pa trenutno ni denarja. Sicer pa imamo ljudje različne okuse, želje in pričakovanja in prav neumno je govoriti, da kako pa lahko nekdo gre nekam, če pa je tam, kamor hodim jaz čisto ok, ker je za vsakega ok nekaj drugega. Nekomu pašejo plaže, obdane z borovci, spet drugemu neskončne bele peščene plaže s turkiznim morjem, tretjemu divje skalnate, i.t.d. Zakaj bi moralo biti vsem všeč enako?
Če je tebi, avtorica, všeč v Ankaranu, super. Saj te nihče ne sili, da moraš kam drugam. Jaz pa bi, recimo, rada videla še kaj drugega.
Cudno, ampak ogromno turistov hodi na te destinacije, pa se vrnejo zivi, zdravi, veseli in spociti.
Na jeza, skoljko ali glazevino ahko stopis tudi v najblizjem morju, na skoljko ali glazevino celo v ribniku v sosednji vasi, pa se zna zedeva kar zoprno zaplesti.
Slike za reklamo pa se delajo izven sezone, povsod, ravno zato, da se ne vidi, kaka guzva je v resnici na plazah.
Cudno, ampak ogromno turistov hodi na te destinacije, pa se vrnejo zivi, zdravi, veseli in spociti.
Na jeza, skoljko ali glazevino ahko stopis tudi v najblizjem morju, na skoljko ali glazevino celo v ribniku v sosednji vasi, pa se zna zedeva kar zoprno zaplesti.
Slike za reklamo pa se delajo izven sezone, povsod, ravno zato, da se ne vidi, kaka guzva je v resnici na plazah.
[/quote]
Gužva ? 🙂 Sem prišel na plažo na Floridi (urejeno parkirišče, igrala, “piknik prostor”…), Plaža levo in desno kar ti nese oko, na eni strani 3-4 obiskovalci, na drugo stran 2.
Podobno na Srilanki – pride naša skupina in plaža kot na razglednici – nikjer nikogar.
Vajenemu Jadrana in borb za prostor za brisačo že samo to odtehta marsikaj :-).
A seveda – kakor komu drago!
A daj no… na Fine Living si poglej kako oddajo “življenje na Karibih” ko se folk dejansko seli tja, ker je tako lepo. T2 ima v paketu, ne vem kako je z ostalimi ponudniki.
Pa saj veš, da “Karibi” niso en otok, ane??
Nekaj primerov:
Barbados. Ladje sigurno niso prazne. 😉
[img]http://cdn.ebaumsworld.com/mediaFiles/picture/2334372/83772154.jpg[/img]
[img]http://www.barbados.org/landscap/beaches/barbados-shore.jpg[/img]
Grenada
[img]http://www.gov.gd/images/sliders/slider-1.jpg[/img]
St Lucia
[img]http://cdni.condenast.co.uk/646×430/s_v/stlucia_cnt_18nov09_iStock_b_1.jpg[/img]
Turk and Caicos (zelo popularno med Američani)
[img]http://www.beaches.com/assets/img/btc/destinations-resort-map.jpg[/img]
ITD.
Maldivi so za glavo spočit
[img]http://www.wts.com.tr/images/per-aquum-niyama-hotel-maldivler.jpg[/img]
So pa te počitnice drugačne od tega da si sardela na kamniti plaži ali pa da se stiskaš z nemci dol na Hrvaškem. To pa ja. Pa hrana je tudi drugačna, razumljivo, ampak to ne pomeni da je slaba.
Point je da nam ni vsem isto všeč in samo zato ker ti nočeš na Karibe, ne pomeni da je tam kaj narobe. In si sigurno ena tistih, ki bi takoj skočila na avion, če bi ti en plačal, čeprav si zdaj glasna da ne.
In to je potem res vse. Mene ne vleče nikamor, kjer bi bila zaprta v nekem hotelskem kompleksu. To je brezveze, potem se raje doma.
[/quote]
Ja, to, da si zaprt za nekim obzidjem, je meni tudi dovolj velik minus, da ne hodim na take dopuste. Zaprejo te ponavadi, ce kaj uspicis, ne da bi se dal clovek prostovoljno zapret. :)))
Zna pa biti zanimivo, ce ne gres kot turist in ce gres nekam, kje je varnost priblizno ok, da lahko malo po svoje vandras.
[/quote]
Gužva ? 🙂 Sem prišel na plažo na Floridi (urejeno parkirišče, igrala, “piknik prostor”…), Plaža levo in desno kar ti nese oko, na eni strani 3-4 obiskovalci, na drugo stran 2.
Podobno na Srilanki – pride naša skupina in plaža kot na razglednici – nikjer nikogar.
Vajenemu Jadrana in borb za prostor za brisačo že samo to odtehta marsikaj :-).
A seveda – kakor komu drago!
[/quote]
To je verjetno zelo odvisno, kje oz katera plaza. Enako na Jadranu, ni treba povsod brisacat.
Moja izkusnja z Maldivi je cudovita. Bivala sem na majcenem atolu, kjer je resort omejen z morjem in nikakor zaprt. Ce si hotel so nekajkrat dnevno sibale ladje med otoki, peticnezi so si pa redno privoscili izlete po bliznji in daljni okolici s tistimi majhnimi vodnimi letali. Jaz sem si privoscila samo potapljanje in dve nocitvi v bungalovu nad morjem. Vsak vecer smo krmili morske zivali vseh vrst. Slisati je bilo samo pritajene vzdihe obcudovanja. Ves dan v kopalkah ali pareotu. Odklop, ki ga priporocam vsem. Ni nujno da ravno malsivi, lahko tudi maurixius ali bora bora 🙂
Sicer uzivajte kjerkoli! Menda je glavna druzba in kakor si sami naredimo.
In to je potem res vse. Mene ne vleče nikamor, kjer bi bila zaprta v nekem hotelskem kompleksu. To je brezveze, potem se raje doma.
[/quote]
Ja, to, da si zaprt za nekim obzidjem, je meni tudi dovolj velik minus, da ne hodim na take dopuste. Zaprejo te ponavadi, ce kaj uspicis, ne da bi se dal clovek prostovoljno zapret. :)))
Zna pa biti zanimivo, ce ne gres kot turist in ce gres nekam, kje je varnost priblizno ok, da lahko malo po svoje vandras.
[/quote]
Zaprt si za zidom kolikor sam hočeš :-). Še nikjer, kjer sem bil, me niso omejevali pri izhodu. (So pa verjetno res omejevali “domorodce” pri vhodu).
Ja, poznam tudi ljudi, ki so bili sposobni preživeti dopust “za zidom” in se strinjam, da je za to škoda tako denarja kot časa – tak (ali boljši) hotel se da najti tudi bližje.
Če pa nimaš strahu pred “morkimi psi”, muslimani, roparji in morilci (kakršnekoli nevarnosti ljudje pač pričakujejo med “divjaki”), pa je lahko tak dopust tudi enkratno doživetje. Realno prav toliko “nevaren”, kot vožnja do naše obale.
[/quote]
Zaprt si za zidom kolikor sam hočeš :-). Še nikjer, kjer sem bil, me niso omejevali pri izhodu. (So pa verjetno res omejevali “domorodce” pri vhodu).
Ja, poznam tudi ljudi, ki so bili sposobni preživeti dopust “za zidom” in se strinjam, da je za to škoda tako denarja kot časa – tak (ali boljši) hotel se da najti tudi bližje.
Če pa nimaš strahu pred “morkimi psi”, muslimani, roparji in morilci (kakršnekoli nevarnosti ljudje pač pričakujejo med “divjaki”), pa je lahko tak dopust tudi enkratno doživetje. Realno prav toliko “nevaren”, kot vožnja do naše obale.
[/quote]
Lepo napisano, se strinjam.
… tisti, ki se sploh vrnejo in jih ne požrejo morski psi ali ne končajo v kotlu domorodcev. Na Brniku
so eno od hal preuredili v bolnišnico za tropske bolezni kamor direkt z letala vozijo redke preživele.
Ti pa kar uživaj v ankaranški žlobudri s pogledom na Luko Koper in si preberi tisto basen o lisici in kislem grozdju.
Forum je zaprt za komentiranje.