Najdi forum

Jaz bi, pa ne znam

Ko doma odprem svoj mlinček, se mi lepo po vrsti naložijo tudi vsi ‘anti’ programi: AV program, FireWall, anti spy… – kar seveda vzame kar nekaj časa in posledično resursov…

Glede na to, da je naše surfanje po netu tam nekje okoli (max) 5 ur na mesec imamo kar lepo še vedno DialUp povezavo (ISDN).

Torej, da mi ne bi vedno in vsakič (brez potrebe) nalagal vso to solato, bi jaz te programčke lepo spakirala v en batch file in le-tega zagnala tik pred povezovanjem na net.

AMPAK

Kam in kako naj sedaj ta batch file vtaknem (zaradi otrok, da ne pozabijo!), da bi se zalaufal vsakič pred zahtevkov za DialUp – to pomeni, ne glede na to ali se klikne na IE, Firefox, Outlook, Outlook Express….

Vse te moje željice, če ste jih razumeli, pa bi delovele v W2K…

Lep pozdrav

Jaz bi pa štrudlo, pa je ne znam spečt :))

Taka avtomatika, kot jo želiš je bolj utopija kot pa resničnost, razen, če nisi huda programerka in boš v polkencih lovila, kdaj se privzeta povezava zažene in takrat pač pognala neko skripto.

Pri dialup povezavah sicer lahko dodajaš skripte, ki se izvedejo pred klicanjem, ampak so to le skripte za delo z modemom, pa še to samo analognimi, tako da to ni to.

Če že želiš biti toliko previdna, da se avtomatsko zaženejo naštete aplikacije (zato, ker bi jih ročno lahko pozabli zagnat), potem je verjetno vprašanje, ali je varno, da antivirus ne teče takrat, ko nimaš povezave.
Otrok bo pač iz serverja potegnil pošto, potem bo spet pozabil, ugasnil računalo, mami pa bo kasneje računalo prižgala, pregledala pošto (ki bo okužena), antivirus ne bo laufal in voila…

Tako da 1 varjanta je skripta, ki jo poganjaš ročno, druga varjanta pa je, da napišeš (al pa spečeš štrudel, pa ti ga napišemo mi) simpel mini programčič, ki bo tekel v odzadju in preverjal vsake toliko časa, če je povezan v splet ali ne in glede na to, naredil kar pač želiš da naredi.

Saj veš, da štrudlo spečem tudi kar tako, čeprav smo tista jabolka od zadnjič že pojedli… :))

No ja, pa naj se naloži vse kar na začetku. Varnost je le varnost…

Lep pozdrav

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close