Javno naročilo male vrednosti
Pozdravljeni!
Kot s.p. sem sklenila pogodbo o sodelovanju na podlagi Javnega naročila male vrednosti. Izbrana sem bila kot najugodnejši ponudnik. V pododbi je navedena pogodbena vrednost za katero se sklepa posel pa tudi urna postavka za delo.
Zanima me kako je z dvigom urne postavke? Ali lahko to kakorkoli vpliva na to, da sem bila izbrana kot najugodnejši ponudnik. Ali je pomembno le to, da v dveh letih ne prekoračim pogodbene vrednosti. Ali se lahko dogovor o višji urni postavki pisno doreče z aneksom k pogodbi?.
Hvala za pomoč
navadno se že takrat, ko se sklene pogodba napiše člen, ki določa kako je s ceno, dvigovanjem……..
vse odvisno od tega, kako je bil postavljen in točkovan javni razpis. če je bilo merilo urna postavka, potem če ceno zvišaš ni več to to, a ne
drugo je, če gre za porast cene življenjskih stroškov, navadno piše, da se sme cena dvigniti procentualno enako kot…
pogodbene vrednosti pa naj ne bi prekoračila, zato se prej izračuna poraba, preden se dela JN, ravno iz razloga, da veš v kateri razpis moraš it (tisti, ki to dela). v kolikor se lahko gdogovorite o višji ceni, seveda aneks. je bila pa očitno že v začetku pogodba slabo sestavljena in potem pač prihaja do takih stvari.
to, da ponudiš nekaj po eni ceni, potem pa po podpisu pogodbe ceno spremeniš ni ok, ker bi mogoče bil na koncu kdo drug bolj ugoden kot ti. ampak glede na to, da je bilo kakor je bilo, se pokušaj dogovoriti o ceni, krivda konec koncev itak ne bo na stvoji strani, če kdo pride…
Če se dvigne urna postavka, pogodbena vrednost pa se stem do izteka pogodbe ne spremeni, ali je to možno. Rabim zakonsko podlago.
Potrebujem tudi zakonsko podlago, ki dovoljuje oz. prepoveduje podpisovanje dokumentacije za nazaj; točneje, te dni naj bi podpisala dokumente datirane na začetek leta 2007.
Forum je zaprt za komentiranje.