javno delo
Aleksandra 🙂 dej umiri se, saj ti nič nočem.
Očitno imaš probleme in s takimi komentarji zdraviš svoje komplekse.
Lahko tebi, ko tako hitro sodiš ljudi.
No naj ti povem o smislu, če ga boš dojela…
Čeprav sem brezposelna imam dela na pretek, tako, da to sploh ni vprašanje. Službo pa kljub prizadevanjem in želji po delu ne morem dobit, pa sem se prijavljala tudi na razpise za IV stopnjo, ma raje vzamejo za delat nekoga, ki ima to stopnjo kot pa mene. Pravijo, da jih bom zapustila, ko dobim ustreznejšo zaposlitev in mi zaželijo le sreče.
Ja res sem vesela za javno delo, ki ga bom z veseljem opravljala.
Vprašanje sem pa zastavila zato, ker sem dobila različne informacije o plači. Ah saj ni pomembno, se bo že videlo na plačilni listi.
🙂 Lep dan.
bibica, si dobila že prvo plačilo? Preko javnih del je ponavadi 60%, kar pomeni, da je plača slaba a redna…jaz sem preko javnih del delala 6 let nazaj…..sem si nabrala delovno dobo, potem pa začela redno študirat…zdej pa s sedmo stopnjo ozm visoko strokovno šolo delam kot bi imela samo poklicno šolo.
Ne, s sedmo stopnjo ni tako lahko dela poiskat (če nisi kakšen gradbenik npr.). Razpisi so ponavadi samo za okras, ker pač morajo biti po zakonu, čeprav je vse že naprej zmenjeno -VIP (kar naprej pošiljam prošnje, pa me povabijo na razgovor enkrat na 15 prošenj). Po mojih opažanjih potrebuješ veze še pri primernih javnih delih.
Fakultete razpisujejo preveč mest in niso usklajene s potrebami na trgu dela, sploh za kakšne posebne programe. Potem pa prideš na zavod, kjer se še niso prilagodili dejstvu, da je več visoko izobraženih brezposelnih, kot nekoč in imajo zastarel sistem. O svetovalcu raje nebi pisala.
bibica: Želim ti veliko sreče pri iskanju dela 😉
Sama sem brezposelna od januarja 2009 dalje (stara sem 26 let).
Imam šesto stopnjo izobrazbe (poslovna sekretarka) in približno 6 let delovnih izkušenj preko študenta, 1 leto in 3 mesece pa preko pogodbe.
Moje izkušnje- proizvodnja, administracija, akviziterstvo, gostinstvo….Napisala sem že na tone prošenj (samo v tem letu 90).
Ravno včeraj sem bila pri svoji svetovalki. Predlagala mi je še dodatna izobraževanja (ravno končala ECDL tečaj – 100 ur)….Žalostno pa je, ko niti od prozvodnih podjetij ne dobim povabila na razgovor.
Svetovalke na zavodu ne narede ničesar, samo da je mesečna plača in pa da tam odsede 8 ur-za boge ljudi se ne zavzemajo nič!!!!!!!!
ojla vsi.
vse informacije so na spletni strani zavoda. Od 1.8.09 bi naj veljala tale lestvica, ki pa se je zdaj po zvišanju plač še morala povišati. Neto izplačilo za VII. stopnjo izobrazbe po mojem izračunu znaša (po tej lestvici):761,77 eur
I. BRUTO II. BRUTO
130,5 UR 130,5 UR
I. 587,32 681,88
II. 624,03 724,50
III. 660,74 767,12
IV. 697,44 809,73
V. 734,15 852,35
VI. 917,69 1.065,44
VII. 1.101,23 1.278,53
Lp,
Anita
Sem bila ravno pri svetovalki, zdaj enkrat pričakujejo sredstva za javna dela. Pogoji za to, da lahko delaš preko javnih del, niso več tako omejujoči. Jaz npr. sem stara 29 let, 10 mesecev na zavodu, 5. stopnja in pridem v poštev. Plača za 5. stopnjo je 520 neto + stroški. Je pa res, da delodajalci raje vzamejo starejše, ker če si nad 53 let, si lahko potem v javnih delih do penzije, razliko 2 ur pa država krije do konca.
Forum je zaprt za komentiranje.