Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev javno delo

javno delo

Koliko je neto izplačilo za javno delo s sedmo stopnjo izobrazbe?
Sem zasledila, da je 883 bruto in ne vem koliko je to neto.
Ali se računa enako v neto, kot pri ostalih plačah, ali je tu kaka razlika?

Hvala

javno delo s sedmo stopnjo :))

kdo pri nas ima vse faks…… če si s sedmo stopnjo ne moreš dela poiskat, pol pa adijo

če ni dela s VII stopnjo, se najde pa kakšno drugo – če je smisel cele zgodbe seveda DELATI

Aleksandra 🙂 dej umiri se, saj ti nič nočem.
Očitno imaš probleme in s takimi komentarji zdraviš svoje komplekse.
Lahko tebi, ko tako hitro sodiš ljudi.
No naj ti povem o smislu, če ga boš dojela…
Čeprav sem brezposelna imam dela na pretek, tako, da to sploh ni vprašanje. Službo pa kljub prizadevanjem in želji po delu ne morem dobit, pa sem se prijavljala tudi na razpise za IV stopnjo, ma raje vzamejo za delat nekoga, ki ima to stopnjo kot pa mene. Pravijo, da jih bom zapustila, ko dobim ustreznejšo zaposlitev in mi zaželijo le sreče.

Ja res sem vesela za javno delo, ki ga bom z veseljem opravljala.

Vprašanje sem pa zastavila zato, ker sem dobila različne informacije o plači. Ah saj ni pomembno, se bo že videlo na plačilni listi.

🙂 Lep dan.

javna dela so za ljudi, ki so na zavodu, ne za delavce na črno kamor pašeš sama

vse ostalo pa ne bom komentirala, ker je ……

Aleksandra, še nikoli nisem delala na črno.
Niso vsa dela plačana…veš?

Upam, da boš danes imela v službi kaj več za delat, da ne boš trosla praznih besed po forumu.

Drugače sem pa raje brezposelna in delovna, kot pa v službi, brez dela in na forumu.

bibica, si dobila že prvo plačilo? Preko javnih del je ponavadi 60%, kar pomeni, da je plača slaba a redna…jaz sem preko javnih del delala 6 let nazaj…..sem si nabrala delovno dobo, potem pa začela redno študirat…zdej pa s sedmo stopnjo ozm visoko strokovno šolo delam kot bi imela samo poklicno šolo.

Ne, s sedmo stopnjo ni tako lahko dela poiskat (če nisi kakšen gradbenik npr.). Razpisi so ponavadi samo za okras, ker pač morajo biti po zakonu, čeprav je vse že naprej zmenjeno -VIP (kar naprej pošiljam prošnje, pa me povabijo na razgovor enkrat na 15 prošenj). Po mojih opažanjih potrebuješ veze še pri primernih javnih delih.

Fakultete razpisujejo preveč mest in niso usklajene s potrebami na trgu dela, sploh za kakšne posebne programe. Potem pa prideš na zavod, kjer se še niso prilagodili dejstvu, da je več visoko izobraženih brezposelnih, kot nekoč in imajo zastarel sistem. O svetovalcu raje nebi pisala.

bibica: Želim ti veliko sreče pri iskanju dela 😉

Javna dela so plačana glede na stopnjo izobrazbe. Za 7. stopnjo je bilo v letu 2008 izplačilo 520 evrov neto-brez dodatkov. Dodatek, ki je plačan je prevoz, malica mislim, da ni plačana. Če si v javnih delih več kot 6 mesecev, ti pripada tudi regres…lp

S 01. 01. so se baje plače za 6. in 7. stopnjo v javnih delih povečale. Pripada tako malica kot prevoz in regres pa tudi povračilo potnih stroškov za izobraževanje, na katerega te napoti delodajalec.

Na koncu ti pride plače okrog 570 do 590 eurov plače, brez prevoza in hrane.

mene pa zanima če moraš preko javnih del delati tudi vikende in večino popoldan od 14 ure naprej? vendar tam kjer delaš pišejo da delaš med tednom od pondelka do četrtka od 7.00-15.00.
moj nečak dela tak pa ne dobi nobenega dodatka na nedeljsko in popoldansko delo….
hvala

Sama sem brezposelna od januarja 2009 dalje (stara sem 26 let).

Imam šesto stopnjo izobrazbe (poslovna sekretarka) in približno 6 let delovnih izkušenj preko študenta, 1 leto in 3 mesece pa preko pogodbe.

Moje izkušnje- proizvodnja, administracija, akviziterstvo, gostinstvo….Napisala sem že na tone prošenj (samo v tem letu 90).

Ravno včeraj sem bila pri svoji svetovalki. Predlagala mi je še dodatna izobraževanja (ravno končala ECDL tečaj – 100 ur)….Žalostno pa je, ko niti od prozvodnih podjetij ne dobim povabila na razgovor.

Svetovalke na zavodu ne narede ničesar, samo da je mesečna plača in pa da tam odsede 8 ur-za boge ljudi se ne zavzemajo nič!!!!!!!!

Torej..koliko je sedaj neto izplačilo za VII stopnjo preko javnih del?

Kaj si šele zdaj to pošinla,Jagoda26 zakaj so gospe tam v službi’

ojla vsi.

vse informacije so na spletni strani zavoda. Od 1.8.09 bi naj veljala tale lestvica, ki pa se je zdaj po zvišanju plač še morala povišati. Neto izplačilo za VII. stopnjo izobrazbe po mojem izračunu znaša (po tej lestvici):761,77 eur

I. BRUTO II. BRUTO
130,5 UR 130,5 UR
I. 587,32 681,88
II. 624,03 724,50
III. 660,74 767,12
IV. 697,44 809,73
V. 734,15 852,35
VI. 917,69 1.065,44
VII. 1.101,23 1.278,53

Lp,
Anita

Živjo,
ali teh 761 € NETO za 7. stopnjo izobrazbe res drži? Plus dobiš še plačane potne stroške in malico?
Hvala za odgovore in lp!

Ja, za VII.stopnjo je 1.101€ bruto oz.761€ neto.

Dodatno še 3,76€/dan za prehrano in cena vozovnice najcenejšega javnega prevoza.

Dela pa se 30 ur tedensko in ne 40, delovna doba se prizna polna.

Super, najlepša hvala za odgovor! pa lep dan

A se samo meni zdi, da se tvoj zadnji in predzadnji odstavek nekako izključujeta?

Pozdravljeni,
ali kdo ve, če je mogoče, da se pri javnih delih, pri katerih je delovni čas 30 ur na teden, dela več kot to? Recimo poln delovni čas – 40 ur na teden.. in kako bi se to delavcu lahko izplačalo, če je sploh mogoče?
Hvala!

Morda kdo ve, če se bo tudi letos odprl razpis za javna dela za zaposlovanje v naslednjem letu in če se bo – kdaj? Naj bi bili pogoji za udeležence enaki? Lansko leto se je približno ob tem času. Hvala za odgovor.

Sem bila ravno pri svetovalki, zdaj enkrat pričakujejo sredstva za javna dela. Pogoji za to, da lahko delaš preko javnih del, niso več tako omejujoči. Jaz npr. sem stara 29 let, 10 mesecev na zavodu, 5. stopnja in pridem v poštev. Plača za 5. stopnjo je 520 neto + stroški. Je pa res, da delodajalci raje vzamejo starejše, ker če si nad 53 let, si lahko potem v javnih delih do penzije, razliko 2 ur pa država krije do konca.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close