javno delo
Stara sem 56 let. Delam v društvu preko javnih del. Meseca decembra mi poteče pogodba za določen čas. Na uvodnem razgovoru so mi vse obljubljali in seznanili, da imam možnost do upokojitve (še tri leta) opravljati to delo za katerega sem tudi šolana – imam 5. stopnjo izobrazbe. Sedaj vodja razlaga,da želi imeti delavca z sedmo stopnjo itd.. Ker sem zaradi starosti težje zaposljiva in vem, da službe na našem območju ni, me zanima, če imam kakšne pravice ali mi lahko kar enostavno zaključijo.
Hvala in lep dan.
O vaših pravicah se pozanimajete na Zavodu za zaposlovanje, ki sofinancira javna dela.
Delodajalec – torej društvo, kjer delate, se bo moral prijaviti na javni razpis za javno delo in samo če bo izbran na javnem razpisu bo lahko nadlajeval z izvajanjem javnega dela v naslednjem letu – torej tudi če bi vas želel obdržati, vas ne bi mogel, če mu to na javnem razpisu ne odobri zavod.
In drugič, če bo delodajalec v vlogi na javni razapis napisal, da želi prako javnih del zaposliti mlado, šolano osebo …, potem mu javnih del ne bodo odobrili, saj so le-ta že po zakonu in po Pravilniku o izvajanju in financiranju javnih del, namenjene le težje zaposlivim – dolgotrajno brezposelnim (nad 2 let prijave na zavodu) in starejšim…
vi pa se glede na to, da izpolnjujete pogoje, lahko, ko vam pri tem društvu poteče pogodba, vključite v javna dela pri drugem delodajalcu (ki bo za leto 2008 izbran na javnem razpisu), če vas seveda tam napoti zavod…
torej kar pogumno do svoje svetovalke in se pozanimajte o vaših konkretnih možnostih!
LP
Jaz bi rada dodala le to, da prek javnih delah lahko delaš kvečjemu 1 leto. Da pričneš delati ponovno kot javna dela pri drugem delodajalcu mora vmes poteči en določen čas in moraš seveda biti prijavljen na zavodu za zaposlovanje (mislim, da je za 5. stopnjo izobrazbe ta pogoj 6 mesecev).
Kot drugo bi pa še dodala, da prek javnih del lahko delajo osebe tudi z višjo stopnjo izobrazbe. Verjetno je vaš delodajalec za naslednje leto dal vlogo in glede na pogram potrebo po osebi z višjo stopnjo izobrazbe.
Forum je zaprt za komentiranje.