Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Javno delo in sociala

Javno delo in sociala

Lep pozdrav,

Zanima me naslednje, in sicer, s 1.4. nastopim z delom preko zavoda za zaposlovanja, se pravi javno delo, delo je v pisarni, razna računalniška opravila in podobno…skratka administracija! Imam 5 stopnjo, po poklicu sem ekonomski tehnik, in to bo moja prva zaposlitev.

V torek imam zdravniški pregled, nato grem na dela borzo podpisat pogodbo…

Sedaj pa me zanima naslednje:

Ker sem mamica samohranilka, z 3 letno hčerko, sem hkrati tudi na socialnem, in tako dobivam tudi socilano pomoč. Letos sem si uredila tudi majhkno subvencijo najemnine, ter zdrav. zavarovanje (triglav) imam v mirovanju.

Kako sedaj:

– vrtec
– subvenicja najemnine
– dodatno zdrav, zavarovanje (Triglav)

Kako bo sedaj s tem?

Bom morala plačati?

Kolikor vem, bo plača minimalna za 5 stopnjo (KOLIKO JE TO, NE VEM), če sem morda prav seznanjena je to 420 neto…+ malica + prevoz (ki pa je karta za vlak), na dan bi naj bilo nekje 3 e (v obe smeri)..

Ima kdo že podobne izkušnje s tem, kako in kaj?

hvala

Lp

B.

Barbara

Pozdravljena,

kolikor vem, znaša denarna socialna pomoč za enostarševsko družino 354,72 eur, kar pa v dani situaciji vam ne pripada, saj boste s tem, ko boste dobili dohodek od dela preko javnih del, ta cenzus presegli. Potrebno bo plačati vrtec, najemnino in tudi dodatno zdravstveno zavarovanje. Do plačila dodatnega zdravstvenega zavarovanja do oproščeni ljudje, ki prejemajo manj kot 221.70 evrov (toliko znaša znesek osnovnega minimalnega dohodka).

Mimogrede: nič niste napisali, če prejemate preživnino za otroka? Ali vam lahko kako pomaga bivši mož, partner, otrokov oče?

Plača za 5. stopnjo (javna dela) je 463 evrov neto, plus malica in potni stroški.

Torej, v vašem primeru vam redna denarna socialna pomoč ne pripada, vendar pa lahko pri pristojnem centru za socialno delo zaprosite za izredno denarno socialno pomoč.

Želim vam veliko sreče in uspešno spopadanje z ne ravno rožnato situacijo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close