Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Javni sektor invalidnost in pomoč

Javni sektor invalidnost in pomoč

Vem da v javnem sektorju dobis solidarnostno pomoc ce si vec, kot 3 mesece na bolniskem v tekocem letu. Torej vsako leto ce imas seveda majhno placo.

Zanima me pa za invalidnost. Moja zena minimalna placa pravzaprav 140€ dodajanje do minimalca.je invalid lani je dobila solidarnostno pomoc zaradi invalidnosti. Ali to lahko vsako leto. Enkrat letno zaprosis za solidarnostno pomoc za invalidnost. Na netu nisem nikjer konkretnega najdel.

Če je zdaj spet v službi, pa čeprav kot invalid, ni upravičena do solidarnostne pomoči.

Odgovor na objavo uporabnika
ti jaz povem, 20.10.2021 ob 08:08

Če je zdaj spet v službi, pa čeprav kot invalid, ni upravičena do solidarnostne pomoči.

Ja v sluzbo se je vrnila. Ampak zaradi poslabsanja stanja je ponovno na bolniski. Torej samo bolniska vec kot 3 mesece neprekinjeno v ttekocem letu in enkrat ob nastanku invalidnosti. Po 5 letih je kontrola. In takrat verjetno nova odlocba. Trenutno je invalid 3kat. Glede na to da ima skoraj 50 let in dost delovne. In njenega stanja jo bodo upokojili vsaj za 4 ure.torej takrat ko bo nova odlocba lahko spez zaprosi?

Odvisno od invalidnosti. Pozanimajte se ali ji pripada invalidski dodatek.

Andrew922, 20.10.2021 ob 07:21

Vem da v javnem sektorju dobis solidarnostno pomoc ce si vec, kot 3 mesece na bolniskem v tekocem letu. Torej vsako leto ce imas seveda majhno placo.

Zanima me pa za invalidnost. Moja zena minimalna placa pravzaprav 140€ dodajanje do minimalca.je invalid lani je dobila solidarnostno pomoc zaradi invalidnosti. Ali to lahko vsako leto. Enkrat letno zaprosis za solidarnostno pomoc za invalidnost. Na netu nisem nikjer konkretnega najdel.

Pozdravljeni! Mene pa zanima ,če dobim invalidski dodatek in je manjši od socialne podpore ali sem opravičena do razlike do socialne pomoči ali ne ,spolnjujem pa pogoje za socialno pomoč .

Hvala

Lola682, 15.01.2022 ob 12:06

Pozdravljeni! Mene pa zanima ,če dobim invalidski dodatek in je manjši od socialne podpore ali sem opravičena do razlike do socialne pomoči ali ne ,spolnjujem pa pogoje za socialno pomoč .

Hvala

Na To bo odgovorila z imam vprašanja., odgovore

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close