Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Javna uprava – naziv sekretar

Javna uprava – naziv sekretar

Pozdravljene,

gledam nek razpis za uradniško delovno mesto v nazivu “sekretar”. Delo se mi zdi zanimivo, sanja pa se mi ne, kakšna bi bila plača. Poskušala sem se prebiti skozi info na netu,ampak je preprosto preveč….

Mogoče kdo ve, čisto za občutek, plačo za tak naziv, imam pa 20 let delovne dobe?

Najlepša hvala, lp!

To je po domače tajnica.

To ni nobena tajnica, ampak precej dobro plačano delovno mesto za najzahtevnejše postopke. Plača je najmanj 2000 eur neto.

Tule http://www.mju.gov.si/fileadmin/mju.gov.si/pageuploads/mju_dokumenti/DPJS/Katalog/22112010urejen_katalog.pdf imaš vsa delovna mesta, vrednost vsakega PR pa tule http://www.uradni-list.si/files/RS_-2010-107-05583-OB~P001-0000.PDF.

Nekaj razlike pride še zaradi neodprave plačnih nesorazmerij in pa zaradi dodatka na delovno dobo (0,33% za leto).

trNAJ se zelo moti…

gre za zelo visok naziv v prvem kariernem razredu

(1) Nazivi se razporedijo v šestnajst stopenj.

(2) Nazivi so:

– nazivi prvega kariernega razreda:

naziv prve stopnje: višji sekretar;

naziv druge stopnje: sekretar;

naziv tretje stopnje: podsekretar;

– nazivi drugega kariernega razreda:

naziv četrte stopnje: višji svetovalec I;

naziv pete stopnje: višji svetovalec II;

naziv šeste stopnje: višji svetovalec III;

– nazivi tretjega kariernega razreda:

naziv sedme stopnje: svetovalec I;

naziv osme stopnje: svetovalec II;

naziv devete stopnje: svetovalec III;

– nazivi četrtega kariernega razreda:

naziv desete stopnje: višji referent I;

naziv enajste stopnje: višji referent II;

naziv dvanajste stopnje: višji referent III;

– nazivi petega kariernega razreda:

naziv trinajste stopnje: referent I;

naziv štirinajste stopnje: referent II;

naziv petnajste stopnje: referent III;

naziv šestnajste stopnje; referent IV.

a ni sekretar na ministrstvih najvišji “nepolitični” naziv, ki ga lahko dosežeš po strokovni poti?

Tako je.

Plača se (tako kot v vsakem nazivu) giblje v nekem razponu, a ni čisto točno, da je neto najmanj 2000 EUR. Če nimaš prijavljenih otrok v dohodninski olajšavi, pa da imaš še kakšen razred horizontalnega napredovanja, pa ti vseeno lahko pride ‘komaj’ 1900 izplačila, se pravi neto + malica in mesečna karta za Ljubljano. Verjamem pa, da je možno, da ni na vseh ministrstvih enako, če imajo kje še kakšne dodatke.

Če ti ni odveč, Barca, te lahko prosim (in ostale) še za nekaj dodatnih pojasnil?

Pogledala sem PR in je precejšen razpon od do, pri čemer piše PR brez naredovanja in z. Se mogoče vsak razvrsti v PR z ali PR brez napredovanja ali kako? Ali je običaj, da začneš v PR brez na začetku in potem prodiraš naprej? Kaj se je torej potrebno dogovoriti ob sklenitvi pogodbe?

Najlepša hvala za pomoč!

Ti se moraš dogovoriti, v kateri plačilni razred te bodo dali. Ko imaš enkrat znan plačilni razred, potem se da iz tega izračunati tudi plača (če veš, kakšni dodatki ti še kaj pripadajo, poleg dodatka na delovno dobo). Pogajaj se za plačilni razred, to ti je bistvo.

Začneš na začetku, razen če “preneseš” napredovanja iz prejšnje službe.

Ja, imaš prav. Jaz sem pisala zelo na približno. Je pa plača vseeno zelo lepa.

Začneš na začetku, razen če “preneseš” napredovanja iz prejšnje službe.[/quote]
Ne, ne začneš na začetku. Začneš tam, kjer se dogovorite. Ker pri nas npr. ni možno napredovanje za “mladince”, se znajdejo tako, da gredo delat v drugo inštitucijo in preskočijo za do 5 razredov – pri nas bi pa to teoretično trajalo do 15 let.

Torej dejansko obstajata dva sistema PR, pri enih lahko napreduješ, pri drugih pa ne?

Obstaja le en sistem. A če načeloma rabiš za napredovanje v višji plačilni razred 3 leta, potem boš za plezanje iz recimo 42. razreda v 47. razred potrebovala 15 let, če pa te že v štartu uvrstijo v 47. razred, boš pa seveda že takoj tam.

So pa razlike med organi: nekateri striktno zaposlujejo nove delavce na najnižji (izhodiščni) plačni razred za naziv, drugi pa pod določenimi pogoji koga zaposlijo že v štartu na kakšen razred več.

Naziv je visok, res je…. eden najvišjih…

In 99,99999% je, da je delovno mesto že zasedeno.

V državni upravi, prideš zraven v nazivih: svetovalec, kvečjemu morda izjemoma višji svetovalec. Vsa podsekretarska in sekretarska mesta sta vedno že zasedena, ker pač morajo izvesti razpis za zasedbo delovnega mesta, ki ga “slučajno” dobi nekdo, ki je že tam v službi.

NIčkolikokrat sem to doživela………

Noben naziv ni skregan z vami in službo, za katerega kandidirate. Z izkušnjami.[sup][/sup]

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close