Javna molitev rožnega venca v Ljubljani
msolivija, 13.10.2023 ob 09:54
Zakaj na Kongresnem? Saj imajo dovolj svojih stavb, kjer lahko molijo kadarkoli želijo.
Naslednji teden bodo pa muslimani na kongrescu na tleh?!?!
@Olivija: točno to sem hotela napisati, pa si me prehitela. Si predstavljaš paniko svečkarjev, če bi bila muslimanska molitev na Kongrescu?
Tyvek, 14.10.2023 ob 08:15
T.Rex, 14.10.2023 ob 07:34
Bolje javna molitev sem ter tja, ko dnevno večkratno kričanje muftija z minareta….
Pa ne vem koliko je dejansko razlike med enim in drugim. Oboji so hudi nazadnjaki. Oboji imajo ženske za neenakovredne. Za tele je ße ena gor potrdila, ko je napisala, da ženske itak molijo kar naorej, ko pa moßki, takrat pa gre šele zares. Tolko o razlikah, ki jih pravzaprav ni.
Zato je to petkovo klečanje res groteskno in srhljivo.
Mene je prav presunilo, niti na misel mi ne bi v sto letih prišlo, da je celo ženska molitev manj vredna kot moška. Perverzno do skrajnosti, boge ženske z opranimi možgani, ki to celo zagovarjajo…
bingo bingo, 14.10.2023 ob 09:14
@Olivija: točno to sem hotela napisati, pa si me prehitela. Si predstavljaš paniko svečkarjev, če bi bila muslimanska molitev na Kongrescu?
Res je, bila bi panika. Svečkarji bi jih žalili enako, kot vi žalite svečkarje.
Kaj to pove o vas?
Veš kaj pa mene presune? Kako neumni, neuki in trapasti ste. Nimate pojma o čem govorite.
Vsaka druga pa vara, je varana, sanjari o migrantu, razbita družina, skregana žlahta, služba za se fentat, denarja nobenega…
Tile mladci so cvet Slovencev. Če nas bo kdaj kdo branil in varoval, so to tile. Menda ne mislite, da vas bo eno lgbt pezde varovalo. Si loh noht zlomi.
Moj mož bi za mene in za najino družino dal življenje. Zato pa sem 30 let z njim.
Minca232, 14.10.2023 ob 14:04
Veš kaj pa mene presune? Kako neumni, neuki in trapasti ste. Nimate pojma o čem govorite.
Vsaka druga pa vara, je varana, sanjari o migrantu, razbita družina, skregana žlahta, služba za se fentat, denarja nobenega…
Tile mladci so cvet Slovencev. Če nas bo kdaj kdo branil in varoval, so to tile. Menda ne mislite, da vas bo eno lgbt pezde varovalo. Si loh noht zlomi.
Moj mož bi za mene in za najino družino dal življenje. Zato pa sem 30 let z njim.
To me spominja na uno znano:
ON: če moških ne bi bilo, kdo bi vas branil?
ONA: Pred kom pa?
daisycutter, 14.10.2023 ob 16:38
Dej še ene parkrat preberi napisano, pa če še ne boš razumel, prosi koga, da ti razloži.
Oprosti Daisy toda problem z vami levičarkami je, da ste premalo ženstvene. Družba gre zaradi vas v napačno smer. Sem pa pred kratkim spoznal nekoga iz mona kar me je napeljalo, da sem se resno zamislil o tebi. Posredno je ta oseba povezana s teboj.
Gregc, 14.10.2023 ob 16:44
Oprosti Daisy toda problem z vami levičarkami je, da ste premalo ženstvene. Družba gre zaradi vas v napačno smer. Sem pa pred kratkim spoznal nekoga iz mona kar me je napeljalo, da sem se resno zamislil o tebi. Posredno je ta oseba povezana s teboj.
Še do ro, da nikoli ne boš izvedel, kako zelo mi dol visi…
daisycutter, 14.10.2023 ob 16:46
Še do ro, da nikoli ne boš izvedel, kako zelo mi dol visi…
Poglej nočem se prepirati. Niti te nisem želel užaliti in te spoštujem tako kot vsakega sočloveka. Toda ko sem šel pred tedni na Orlovo sedlo sem spoznal prelepo žensko, pogovor je nanesel na Starševski čvek. Ugotovila sva, da oba piševa sem. Vprašal sem jo kdo je in povedala mi je, da skoraj vedno piše kot Anonimno včasih pa zapiše tudi kaj kot Repilika. Govorila sva tudi o tebi in mi je razložila kako želi na šaljiv način predstaviti tvoje zablode.
Repilika je najlepša ženska, ki sem jo videl v življenju. Lepa, naravna, preprosta a obenem odločna, ženska tradicionalnih vrednot in zdravih pogledov. Lahko to rečeš zase?
A molitev ima moč samo, če se jo moli na Kongrescu?? Zakaj so pa doslej cerkve gradili? A niso to hrami za molitve?
Zagovorniki te javne molitve se najbolj čudite, da so migranti, ki prihajajo k nam, sami moški. Pa saj to je podobno kot moška molitev.
Zdej pa v luft in dokazujte, da islam in krščanstvo nimata nič skupnega.
moč molitve, 14.10.2023 ob 17:00
A molitev ima moč samo, če se jo moli na Kongrescu?? Zakaj so pa doslej cerkve gradili? A niso to hrami za molitve?
Zagovorniki te javne molitve se najbolj čudite, da so migranti, ki prihajajo k nam, sami moški. Pa saj to je podobno kot moška molitev.
Zdej pa v luft in dokazujte, da islam in krščanstvo nimata nič skupnega.
Bravo!
replika… kaj se je tebi zgodilo… ti prav sovražiš moške… ma nasploh maš ti neko čudno ideologijo… kaj so ti moški naredili? jah nepostavneži..
a glede teh… ok to pred kipom… ma ne bom se vtikal…
niso pa nobeni fanatiki.
kao oni fanatiki, tisti, ki pa glavo drmajo do treh zjutri so pa normalni…
no ajde… kermu ni nič sveto?
daisycutter, 14.10.2023 ob 09:29
Mene je prav presunilo, niti na misel mi ne bi v sto letih prišlo, da je celo ženska molitev manj vredna kot moška. Perverzno do skrajnosti, boge ženske z opranimi možgani, ki to celo zagovarjajo…
Ne da je molitev ženske za hec in molitev moškega zares. Ne da je molitev ženske manj vredna kot molitev moškega. Gre za odnos z Bogom in za to kar je mogoče opaziti skozi življenje katoličanov. Ženskemu doživljanju je bližja prepustitev, izročitev Bogu kot moškemu. Od dvajsetih katoličank jim bo skozi življenje desetim molitev postala osebni odnos z Bogom. Od dvajsetih katoličanov le enemu ali dvema. Še enkrat, moškemu je dosti težje reči: “ej, Bog, izročam ti svoje življenje”, kot ženski. Ko to moški enkrat zmore, se hkrati lahko spusti tudi na kolena pred tem svojim Bogom in mu je v veselje, da je on človek, ki sicer vse zmore sam, ampak mu je v odnosu z Bogom lepše, bolj rodovitno in smiselno.
meliss, 14.10.2023 ob 19:50
Ne da je molitev ženske za hec in molitev moškega zares. Ne da je molitev ženske manj vredna kot molitev moškega. Gre za odnos z Bogom in za to kar je mogoče opaziti skozi življenje katoličanov. Ženskemu doživljanju je bližja prepustitev, izročitev Bogu kot moškemu. Od dvajsetih katoličank jim bo skozi življenje desetim molitev postala osebni odnos z Bogom. Od dvajsetih katoličanov le enemu ali dvema. Še enkrat, moškemu je dosti težje reči: “ej, Bog, izročam ti svoje življenje”, kot ženski. Ko to moški enkrat zmore, se hkrati lahko spusti tudi na kolena pred tem svojim Bogom in mu je v veselje, da je on človek, ki sicer vse zmore sam, ampak mu je v odnosu z Bogom lepše, bolj rodovitno in smiselno.
Pa ti si skegljana do konca ?
Only Fools and Horses, 15.10.2023 ob 07:22
Oni za razliko od levuharjev delajo. Molili so ob 6-tih pred službo, kmalu potem, ko si ti in tebi podobni šli spat.
Kaj lažeš? Tale cirkus je bil ob pol sedmih. In ne, večina teh klečavih fanatikov ni šla nikamor delat. Lažeš in zavajaš v svoji slepoti. Mrš delat, fanatik! V DSO-jih manjka ljudi, ti pa se greš rajši cirkus. Molitev ljudem ne pomaga – poln gobec pomoči jih ima veliko, praksa pa šepa. Sploh pri vas fanatikih. Pa ste lahko levi ali pa desni.
Samo v centu Ljubljane je par velikih cerkva,ki sprejmejo veliko št. vernikov. Tam naj organizirajo skupne molitve. Še bolj učinkovite bodo, saj bodo direkt v božjem hramu. Pa nihče jih tam ne bo motil, niti oni nikogar. Aja, verjetno je ravno v tem keč. Potem nihče ne bi vedel za to. Saj ni terba, da vsi vedo, važno, da sliši bog. A ni to bistvo? Ali je bistvo nastop pred množicami?
Najbolj hecno je, da je večina vas, velikih nasprotnikov katolištva, samo trop navadnih konformistov. Tukaj tuite čez katolike, na hrvaškem bi bili pa najbolj zavzeti molilci v prvi vrsti. Polizali bio vse oltarje od Međurorja do Marije Bistričke. Zato, ker se vedno priključite prrevladajočemu duhu družbe.
V Pakistanu bi se drlu Allahu Akber in zažigali ameriške in izraelske zastave. V Izraelu bi nosili nikoli skrajšano brado in lase ter kodrčke pred ušesi, tiste hecne klobuke in kapico pod njim, da se slučaj no ne bi razkrili. Vaše ženske bi bile pobrite po glavi, vendar bi nosile lasuljo. V rusiji bi lizali prste pfrvemu kosmatemu popu in slavili Putina. V Indiji bi vam bil še kravji drek svetinja… Skratka, tile molici so za vas vzor strpnosti navkljub vsemu.
Kaj vreden človek pusti druge pri miru vse do ta+krat ko ga ne ogrožajo. In tile vas ne ogrožajo.
Forum je zaprt za komentiranje.