Javna molitev rožnega venca v Ljubljani
anonimno 6453, 13.10.2023 ob 10:20
mamka Miška, 13.10.2023 ob 10:00
za
anonimno 6453
Praviš, da je javni prostor za vse in lahko vsak dela kar hoče.
Ne ni res, ne more vsak delat kar hoče, ker kazensko odgovarjaš in plačaš, če na tem JAVNEM prostoru sexaš, uriniraš…..
Lahko izražaš svoje misli, samo tako grupno “posiljevanje” z nekimi idejami, prepričanji je pa že too much.
Saj imate svoje sakralne prostore in se tam izražajte in udejanjajte.
Pa da ne bo pomote, sicer nisem “tako agresivna”, ampak me taka dejanja motijo in ja, tudi prišleki v našo domovino bi se morali prilagoditi in udejanjati v okolju tako kot večina.
Pa mislim tudi, da sem bolj “krščanska in se ravnam po lepih mislih, ki naj bi jih učila” , kot tisti, ki z zastavicami, molitvami vsiljujejo svoj prav. Upam pa, da se vse te molitve na prostem ne spremenijo v kamenjanje, sežiganje na grmadi tistih, ki ne mislijo tako kot oni.
Mama miška, Ne sprenevedaj se. Točno veš, kaj je bilo mišljeno. Menda ja vemo, da se ne sexa javno, tudi urinira ne, čeprav tega ni problem videti.
Kje ti vidiš posiljevanje? Hare Krišna pohodi pa te ne motijo. Pa razne parade ponosa, pa razni pohodi nogometnih navijačev, pa razne borčevske proslave, pa razni pohodi zamaskirancev v črnem, da ne naštevam dalje…Se pritožuješ tudi glede njih? Mirno se jim lahko izogneš, tudi jaz se.
Če bi res poznali molitev, ne bi pisali takih. Zakaj si ogrožena od tistih, ki molijo? Kaj se zgodi v tebi, če nekdo moli? To se vprašaj? Jaz se takih ljudi ne bojim, bolj se tistih, ki zamaskirani in v črno oblečeni izvajajo agresijo po Ljubljani in vpijejo in nosijo sporočila v smeri smrti. Tega se boj. Spomni se, kako ti znajo razbijati šipe, pretepati ljudi.
Lol, a pol primerjaš tele molilce z Green dragonsi, paradniki ponosa in tako naprej? Ni kaj , v lepo družbo si jih dal, pa res kar pašejo tja.
O bruh, zdaj sem šla prebrat o tem, pa se je pokazalo, da so “še posebej vabljeni moški”, kot “voditelji”…ja, zdaj se spomnim, v Zagrebu so tudi bili skoraj sami moški.
A še koga to spominja na mošeje, kamor ženske ne smejo oziroma jih zrinejo v nek posebej ograjen kot?
Fuj katoliki, tole je še precej bolj bedno, kot se je videlo na prvi pogled,,,
Nekaj jih vleče v tisti park v bližino Uršulink.
Že zadnjič je sekta Urše Cankar Soarez organizirala zapikovanje zastavic v travo, češ da predstavljajo nerojene – splavljene otroke. Splav je smrtni greh, medtem ko rojeni in umorjeni novorojenčki 100 m stran, katere so našli ob gradnji Maximarketa, seveda niso.
Zdaj so se na Kongresnem trgu pomaknili še višje gor proti Uršulinkam. Žebrali rožni venec in zrli v samostan. Kako lepo. Molitev je zagotovo namenjena nedolžnim otročkom, ki so bili plod seksualnih dogodivščin častnih sester.
Ta svet drvi v propad. Ni več moralnih vrednot. Marija iz Medjugorja poziva k molitvi in spreobrnenju grešnikov. Molitev je nekaj dobrega, je nekaj velikega, je nekaj pozitivnega! Kaj vas motijo ljudje, ki molijo? Rožni venec ima neverjetno moč, žal se na to lepo molitev pozablja in ga moli vedno manj ljudi.
Mene motijo ljudje, ki so vulgarni, ki preklinjajo, grdo govorijo, obrekujejo. Če bi bila iz Ljubljane, bi se pridružila molitvi.
Ne vem, zakaj vas tako moti, če ljudje molijo? V čem vidite v tem nekaj slabega? Kaj pa športni navijači, ki se pretepajo, to vas pa ne moti?
anonimno 6453, 13.10.2023 ob 09:33
žal, 13.10.2023 ob 09:21
grenivka neprijavljena, 12.10.2023 ob 22:53
Vsak od nas ima na izbiro. Ali bo dober ali slab. Izbira je od vsakega posameznika odvisna. Ali raje v roki držiš nož, flašo, ali moliš oziroma si pošten.
Nihče pa nikogar v nič ne sili.
To da moliš, še ne pomeni, da si dober. Žal ! Da moliš na javnem mestu, nikogar v to ne prepriča.
Ti pa tudi nimaš pojma, kaj je molitev. Daj se malo poduči prej, preden pišeš. Ne vem, kaj te drugi tako motijo, so tako svobodni kot ti. In javni prostor je prostor vseh. Ko se boš znašel v hudih škripcih, pa le glej, da ne boš prosil koga tam gor, da ti pomaga.
Ni bilo sicer mišljeno meni, a bom vseeno odgovoril. Če bi bili tam gor tako vsemogoči in dobri, bi bilo manj (ali nič) vojn na svetu, praktično nič bolnih. Moja stara sorodnica je molila za svojega moža, za zdravje, a gor ….no, kot vi temu pravite, ni bila uslišana.
empatija424, 13.10.2023 ob 11:47
Ta svet drvi v propad. Ni več moralnih vrednot. Marija iz Medjugorja poziva k molitvi in spreobrnenju grešnikov. Molitev je nekaj dobrega, je nekaj velikega, je nekaj pozitivnega! Kaj vas motijo ljudje, ki molijo? Rožni venec ima neverjetno moč, žal se na to lepo molitev pozablja in ga moli vedno manj ljudi.
Mene motijo ljudje, ki so vulgarni, ki preklinjajo, grdo govorijo, obrekujejo. Če bi bila iz Ljubljane, bi se pridružila molitvi.
Ne vem, zakaj vas tako moti, če ljudje molijo? V čem vidite v tem nekaj slabega? Kaj pa športni navijači, ki se pretepajo, to vas pa ne moti?
Ti se zarad mene (ali sam ali z družbo) zapri v kevder, pa molite od jutra do večera, me čisto nič ne moti.
Javne komedije pa nimajo z molitvijo nič skupnega. Politični cirkus, ne pa intimna, poduhovljena stvar, ki naj bi bila molitev.
daisycutter, 13.10.2023 ob 12:19
Ti se zarad mene (ali sam ali z družbo) zapri v kevder, pa molite od jutra do večera, me čisto nič ne moti.
Javne komedije pa nimajo z molitvijo nič skupnega. Politični cirkus, ne pa intimna, poduhovljena stvar, ki naj bi bila molitev.
Bravo, daisy. Se popolnima strinjam. To, kar se je dogajalo, nima nič z molitvijo.
Ena stara2, 13.10.2023 ob 12:54
Nimam mnenja. Par let nazaj bi bila odločno proti. V teh časih pa se mi niti ne zdi narobe pokazati, da je krščanstvo kljub vsem svojim minusom skozi zgodovino en od temeljev zahodnoevropske kulture.
No vidiš, pol ne gre za molitev, a ne?
Gre za KAZANJE molitve. Hinavsko, kot vse, česar se dotaknejo.
Kaj če bi povedali enkrat za spremembo tako kot je?
daisycutter, 13.10.2023 ob 10:56
O bruh, zdaj sem šla prebrat o tem, pa se je pokazalo, da so “še posebej vabljeni moški”, kot “voditelji”…ja, zdaj se spomnim, v Zagrebu so tudi bili skoraj sami moški.
A še koga to spominja na mošeje, kamor ženske ne smejo oziroma jih zrinejo v nek posebej ograjen kot?
Fuj katoliki, tole je še precej bolj bedno, kot se je videlo na prvi pogled,,,
KDo ne sme u mošejo???
Halo?
Seveda so pa ločeni glede na spol. In to ni samo v islamu…
A ti bi se mesala?
Sta bi ti ko u ameriki? Da ti na vc pride moski… vso mesanje prepovedat al pa nic…
U kotu kao… tebe treba u kot… pretepst te vsak dan za malo vode i prepecenca.
daisycutter, 13.10.2023 ob 13:00
No vidiš, pol ne gre za molitev, a ne?
Gre za KAZANJE molitve. Hinavsko, kot vse, česar se dotaknejo.
Kaj če bi povedali enkrat za spremembo tako kot je?
KAj hinavsko…
Tista zenska z dredi iz nemcije ko je bla v izraelu… ce je umrla jo je glave kostal feminizem…
Od tega da ti je mogu moski ponudit zakon ste sle da ne rabi. To je zame manj. Bolj poceni…
Od tega da mate vse placano ste sle na 50-50…
Se kr ti ni jasno da ti feminizem skodi.
Takole ekstremno krščanstvo je zelo zelo blizu islamu. Obema pa je skupno eno – netolerantnost in podrejanje žensk. Če je to temelj Evrope, Slovenije? Ne bi, hvala. Prepovedati je treba take javne cirkantske akcije. Ne, nismo ne primitivna Palestina, Savdska Arabija ne zarukana Poljska.
Moli, kolikor te je volja in h komurkoli, samo ne javno! Tukaj veljajo drugi zakoni. Če ti ni všeč, odromaj tja, kjer živijo tako.
mamka Miška, 13.10.2023 ob 08:39
SEm v novicah videla slike in kratek zapis.
Saj so zelo “pridni”, da so z nekaterimi relikti zasedli prostor in začeli moliti že ob 6.30.
Me čudi, da ta katoliška mladina ni že za delovnimi stroji, v pisarnah , ali pa za mizo s knjigo pred seboj.
Prav smešno jih je videti klečati po trgih in cestah.
Mislila sem, da je vera nekaj intimnega, pa me prepričujejo, da imajo samo on prav, samo oni vse vedo.
Ja zelo se “vtikajo” v življenja večine ljudi in vsiljujejo svoja mnenja in svoj prav drugim.
Vsak ima pravico misliti in čutiti svoje, samo tega ne manifestiraj v množici in ne proti drugim in drugače mislečim.
Le kam nas pelje vse to?
Ti mama Miška, a parada ponosa te pa ne moti?? Seveda ne. Si samo blejalo na paradi ponosa in drugim vsiljevalo svojo umazano dušo.
Seveda ima rožni venec moč. Če ga dovolj dolgo moliš, si odrešen vseh grehov. Tudi smrtnih.
Saj to je problem vere, iz ljudi naredi robote, ki mislijo, da lahko z molitvijo operejo svoje duše. Lahko kradeš, lahko lažeš, lahko nečistuješ, lahko spletkariš, lahko rodiš in otroka umoriš, lahko posiliš otroka…ni problema. Samo malo pomoliš in si rešen.
Tisti v Vatikanu se pa režijo. No saj bi se jaz tudi na njihovem mestu. Zlate sobane, najboljše jedi, pedranje, droge, ni da ni. Ni jim hudega.
Anonimno 1240, 13.10.2023 ob 17:04
Ti mama Miška, a parada ponosa te pa ne moti?? Seveda ne. Si samo blejalo na paradi ponosa in drugim vsiljevalo svojo umazano dušo.
A če so eni kreteni, so drugi lahko tudi? To pa je argument.
Parada ponosa je cirkus (česar se zavedajo vsi udeleženci), vaše klečanje pa je še bolj neumno, ker se udeleženci ali ne zavedate, ker ste preneumni ali pa se, pa vam to ustreza. Sprevrženi klovni ste eni in drugi.
Forum je zaprt za komentiranje.