Javna molitev rožnega venca v Ljubljani
grenivka neprijavljena, 12.10.2023 ob 22:53
Vsak od nas ima na izbiro. Ali bo dober ali slab. Izbira je od vsakega posameznika odvisna. Ali raje v roki držiš nož, flašo, ali moliš oziroma si pošten.
Nihče pa nikogar v nič ne sili.
Retardirani klečavci. Res nam jih je treba ja. Fanatiki na mentalnem nivoju islamistov.
Prepovedat in razgnat bando, ki bi rada šla nazaj na stopnjo srednjega veka. Neverjetno kako hitro vsi dosežki civilizacije izpuhtijo iz praznih glav. Poljska ali pa še boljše Palestina vabi. Ste enaki fanatiki.
Mrš, 12.10.2023 ob 22:59
Retardirani klečavci. Res nam jih je treba ja. Fanatiki na mentalnem nivoju islamistov.
Prepovedat in razgnat bando, ki bi rada šla nazaj na stopnjo srednjega veka. Neverjetno kako hitro vsi dosežki civilizacije izpuhtijo iz praznih glav. Poljska ali pa še boljše Palestina vabi. Ste enaki fanatiki.
Pa ti veš kaj je molitev?
grenivka neprijavljena, 12.10.2023 ob 23:03
Pa ti veš kaj je molitev?
Pa ti veš, kaj je v ozadju tega “zveličanja”? Gnus. Mladi možje in fantje, ki se udeležujejo takih cirkusov, niso nobeni voditelji. So samo luzerji, ki bi radi uvedli strogo delitev po spolu, vse samo zato, ker so prešibki. So luzerji. Ti pa kar veselo mednje.
pa kaj še, 12.10.2023 ob 23:24
Pa ti veš, kaj je v ozadju tega “zveličanja”? Gnus. Mladi možje in fantje, ki se udeležujejo takih cirkusov, niso nobeni voditelji. So samo luzerji, ki bi radi uvedli strogo delitev po spolu, vse samo zato, ker so prešibki. So luzerji. Ti pa kar veselo mednje.
Mogoče bi bilo bolje, da si preberete na spletu o moči rožnega venca. Jaz sploh sicer ne vem o kakšnih delitvah ti pišeš, je pa to žalostno brat, da to delitev tlačite tudi v molitve.
Jaz sicer ne delam reklame za RKC, ker nisem te vere, pa tudi če bi, poznam pa malo bolje moč pozitivnih misli in moč molitev. V teh hudih znorenih časih bi bilo dobro, da se ljudje povezujejo tako ali drugače. Da se moli za mir po svetu, da negativcem ne uspe do konca uničiti ljudi.
Kdor želi, bo šel, kdor ne, pač ne. Se pa strinjam, da je katoliška Cerkev v zgodovini delala mnogo hudega. Ampak to jutri ni poanta.
grenivka neprijavljena, 12.10.2023 ob 23:37
Mogoče bi bilo bolje, da si preberete na spletu o moči rožnega venca. Jaz sploh sicer ne vem o kakšnih delitvah ti pišeš, je pa to žalostno brat, da to delitev tlačite tudi v molitve.
Jaz sicer ne delam reklame za RKC, ker nisem te vere, pa tudi če bi, poznam pa malo bolje moč pozitivnih misli in moč molitev. V teh hudih znorenih časih bi bilo dobro, da se ljudje povezujejo tako ali drugače. Da se moli za mir po svetu, da negativcem ne uspe do konca uničiti ljudi.
Kdor želi, bo šel, kdor ne, pač ne. Se pa strinjam, da je katoliška Cerkev v zgodovini delala mnogo hudega. Ampak to jutri ni poanta.
Poanta je, da se bi ženske rado pokorilo. To je poanta klečavcev.
Klečavci ….. Kdo so to? Zakaj taka beseda?
Si predstavljaš skupno božjo močno molitev brez delitev, od Ostroga, Trogirja, Zadra, Splita, preko Svete Gore nad Novo Gorico in Brezja do Fatime in Lurda! Si nekdo predstavlja to moč obroča rožnega venca. V koliko bi kaj čutili, bi se vam na poti kaj odprlo, bi za vedno ostali del tega. Tu ni delitve. Tu gre za nadnaravno pomoč za mir in zdravje.
Vseeno vse dobro in lahko noč.
SEm v novicah videla slike in kratek zapis.
Saj so zelo “pridni”, da so z nekaterimi relikti zasedli prostor in začeli moliti že ob 6.30.
Me čudi, da ta katoliška mladina ni že za delovnimi stroji, v pisarnah , ali pa za mizo s knjigo pred seboj.
Prav smešno jih je videti klečati po trgih in cestah.
Mislila sem, da je vera nekaj intimnega, pa me prepričujejo, da imajo samo on prav, samo oni vse vedo.
Ja zelo se “vtikajo” v življenja večine ljudi in vsiljujejo svoja mnenja in svoj prav drugim.
Vsak ima pravico misliti in čutiti svoje, samo tega ne manifestiraj v množici in ne proti drugim in drugače mislečim.
Le kam nas pelje vse to?
mamka Miška, 13.10.2023 ob 08:39
SEm v novicah videla slike in kratek zapis.
Saj so zelo “pridni”, da so z nekaterimi relikti zasedli prostor in začeli moliti že ob 6.30.
Me čudi, da ta katoliška mladina ni že za delovnimi stroji, v pisarnah , ali pa za mizo s knjigo pred seboj.
Prav smešno jih je videti klečati po trgih in cestah.
Mislila sem, da je vera nekaj intimnega, pa me prepričujejo, da imajo samo on prav, samo oni vse vedo.
Ja zelo se “vtikajo” v življenja večine ljudi in vsiljujejo svoja mnenja in svoj prav drugim.
Vsak ima pravico misliti in čutiti svoje, samo tega ne manifestiraj v množici in ne proti drugim in drugače mislečim.
Le kam nas pelje vse to?
se sicer čisto strinjam s teboj, ampak danes ni spet nobena stvar intimna več. saj musličarkam tudi ne moreš dopovedat, da pri nas ni puščavskega peska (ok enkrat na leto) in res ni treba, da hodijo zakamuflirane naokoli, kakor da jih bo sicer Sahara pojedla. Pa razne parade ponosa, kjer se javno izkazuje spolna usmerjenost, pa štrajkanje teh in onih. Živimo pač v svetu, kjer se razne skupine borijo za uveljavljanje svojega prepričanja na takšne in drugačne načine. Jebat ga, to je multi kulti. Saj dokler ena struja ne prevlada in se živi v sožitju, še kar gre.
A se ve za kaj molijo? A kar tako?
Drugače pa – enkrat me je prešinilo, ko se bila na enem “bedenju” pri pokojniku na vasi, notri so ljudje praktično non stop molili rožni venec…in sem šla ven in je bilo slišati od zunaj točno tako, kot mantranje budističnih menihov, enaka intonacija, enak zvočni učinek (brez besed).
Verjamem, da je nekaj blagodejnega v skupinskem žebranju, ampak čim to prestaviš na ulico, postane politika. Žal, ampak tako je. Nima več veze ne z bogom, ne z molitvijo, ne z učinkom, postane samo še en jumbo plakat.
žal, 13.10.2023 ob 09:21
To da moliš, še ne pomeni, da si dober. Žal ! Da moliš na javnem mestu, nikogar v to ne prepriča.
Ti pa tudi nimaš pojma, kaj je molitev. Daj se malo poduči prej, preden pišeš. Ne vem, kaj te drugi tako motijo, so tako svobodni kot ti. In javni prostor je prostor vseh. Ko se boš znašel v hudih škripcih, pa le glej, da ne boš prosil koga tam gor, da ti pomaga.
za
anonimno 6453
Praviš, da je javni prostor za vse in lahko vsak dela kar hoče.
Ne ni res, ne more vsak delat kar hoče, ker kazensko odgovarjaš in plačaš, če na tem JAVNEM prostoru sexaš, uriniraš…..
Lahko izražaš svoje misli, samo tako grupno “posiljevanje” z nekimi idejami, prepričanji je pa že too much.
Saj imate svoje sakralne prostore in se tam izražajte in udejanjajte.
Pa da ne bo pomote, sicer nisem “tako agresivna”, ampak me taka dejanja motijo in ja, tudi prišleki v našo domovino bi se morali prilagoditi in udejanjati v okolju tako kot večina.
Pa mislim tudi, da sem bolj “krščanska in se ravnam po lepih mislih, ki naj bi jih učila” , kot tisti, ki z zastavicami, molitvami vsiljujejo svoj prav. Upam pa, da se vse te molitve na prostem ne spremenijo v kamenjanje, sežiganje na grmadi tistih, ki ne mislijo tako kot oni.
mamka Miška, 13.10.2023 ob 10:00
za
anonimno 6453
Praviš, da je javni prostor za vse in lahko vsak dela kar hoče.
Ne ni res, ne more vsak delat kar hoče, ker kazensko odgovarjaš in plačaš, če na tem JAVNEM prostoru sexaš, uriniraš…..
Lahko izražaš svoje misli, samo tako grupno “posiljevanje” z nekimi idejami, prepričanji je pa že too much.
Saj imate svoje sakralne prostore in se tam izražajte in udejanjajte.
Pa da ne bo pomote, sicer nisem “tako agresivna”, ampak me taka dejanja motijo in ja, tudi prišleki v našo domovino bi se morali prilagoditi in udejanjati v okolju tako kot večina.
Pa mislim tudi, da sem bolj “krščanska in se ravnam po lepih mislih, ki naj bi jih učila” , kot tisti, ki z zastavicami, molitvami vsiljujejo svoj prav. Upam pa, da se vse te molitve na prostem ne spremenijo v kamenjanje, sežiganje na grmadi tistih, ki ne mislijo tako kot oni.
Mama miška, Ne sprenevedaj se. Točno veš, kaj je bilo mišljeno. Menda ja vemo, da se ne sexa javno, tudi urinira ne, čeprav tega ni problem videti.
Kje ti vidiš posiljevanje? Hare Krišna pohodi pa te ne motijo. Pa razne parade ponosa, pa razni pohodi nogometnih navijačev, pa razne borčevske proslave, pa razni pohodi zamaskirancev v črnem, da ne naštevam dalje…Se pritožuješ tudi glede njih? Mirno se jim lahko izogneš, tudi jaz se.
Če bi res poznali molitev, ne bi pisali takih. Zakaj si ogrožena od tistih, ki molijo? Kaj se zgodi v tebi, če nekdo moli? To se vprašaj? Jaz se takih ljudi ne bojim, bolj se tistih, ki zamaskirani in v črno oblečeni izvajajo agresijo po Ljubljani in vpijejo in nosijo sporočila v smeri smrti. Tega se boj. Spomni se, kako ti znajo razbijati šipe, pretepati ljudi.
Forum je zaprt za komentiranje.