Javna dela
Zdravo,
ali kdo ve, če gredo Zavodi za zaposlovanje kdaj preko pogojev, ki so potrebni za vključitev v nek njihov projekt?
Primer: dobila bi zaposlitev preko javnih del (sama sem se dogovorila s podjetjem, ki vsako leto preko javnih del zaposluje) z možnostjo podaljšanja. Ker sem na Zavodu ”le” 4 mesece, so mi tam rekli, da pač ne ustrezam pogojem. Glede na starost bi morala biti pri njih vsaj 2 leti, da bi lahko delala preko javnih del.
Človeku, kot sem jaz, bi tako delo veliko pomenilo. Ker sem dejansko na Zavodu še več kot dve leti, le do dvomesečne prekinitve je vmes prišlo – ko sem bila v delovnem razmerju po projektu Usposabljanje na delovnem mestu (ki sem si ga tudi sama uredila).
Torej: ali imajo zaposlene na Zavodih možnost, da, kljub temu, da nekdo nima pogojev za vključitev v projekt, vključitev speljejo? Če hočejo?
Bila sem priča, ko je pred mano direktorica območne enote klicala neko podjetje in dobesedno moledovala, naj najdejo kakršno koli javno delo za neko žensko, da bi tako dočakala penzijo. Mislim, da je ženska rabila še dve teti. Direktorica je rekla: …”karkoli ji najdite, no dajte, probajte, bo pa pošto nosila, tudi če ne bo delala…”.
Mislim, da bo nam ki nismo več tik po diplomi, v kategorijo ”starejši”, še trda predla. Neki projekti so za mlade in neki za starejše, za nas, ki smo ponavadi starši, ki smo zaradi propadlih podjetij ostali brez služb, pa ni konkretnih projektov. Smo pa zelo uporabna delovna sila – imamo kar nekaj let izkušenj, pa tudi vitalni in vzdržljivi smo še.
Ja, jaz tudi razmišljam že dolgo časa, da nisem v zavidljivem položaju in včasih sem jezna, da ne morem verjet… Sicer sem ponavadi bila brez dela dva meseca na leto, takrat sem imela nadomestilo plače, zdaj se mi je pa prvič zgodilo, da sem že od aprila brez – zdaj bo 4 mesece. In nadomestilo sem porabila v pol meseca, ker je bilo še za nazaj. Ne morem pa koristit nobenih takih ugodnosti, ker sem stara nekaj čez 30, imam tudi izkušnje, vsaj 5 let.
Hvcala bogu nimam otrok, ampak želim jih imet in ne bom se temu odpovedala na račun pohlepne elite, čaka me pa IVF…. Vse bo na kupu – živčnost, iskanje službe in hkrati urejanje zadev za svoje lastno podjetje. Me je strah, da na koncu čist iz vsega ne bo nič, ker delat 3 take stvari naenkrat, medtem ko enim padejo stvari z neba, je kar hudo. V bistvu ne vem katero od teh stvari bi bilo pametno odložit…
Forum je zaprt za komentiranje.