Javna dela in regres – mi pripada?
8 mesecev sem bila zaposlena prek javnih del, z dvomeseno prekinitvijo (julij in avgust).
Aprila sem dobila sorazmerni delež regresa (pač za tisti čas, ko sem bila zaposlena – se pravi 4 mesece).
Zdaj pa ne vem kako je s preostalim delom regresa? Mi pripada ali mi ne pripada (namreč, še za preostale 4 mesece)?
Hvala za odgovore.
jaz sem delala v šolstvu in sem dobila vse.
Najprej pogodba za 4 mesece, dobila sorazmerni delež regresa.
Potem 6 mesecev in sorazmerni delež regresa.
2 meseca prekinitve, zaradi počitnic.
2 meseca in sorazmerni delež.
Vem pa za nekoga, ki je tudi delal v šolstvu in pravi, da ni dobil nič… Kolk je res, ve pa samo on.
Za preostali delež morajo v računovodstvu dati vlogo v naslednjem letu.
Če se ti recimo zgodi, da se zaposliš v novi službi, urejajo to ta, Moraš pa nekje marca rečt, da oni dajo vlogo, ti pa moraš dobiti v stari službi dokazilo, koliko regresa ti je že bilo izplačanega.
Če ne dobiš službe, pojdi v staro službo in to povej v računovodstvu.
Vsekakor pa ti sorazmerni delež pripada.
Poznam pa tudi primere, ja, da nekateri v šolstvu niso dobili – dokler niso šli s kolektivno pogodbo v računovodstvo.
Če delaš več kot 6 mesecev skupaj, ti pripada POLN regres, drugače pa sorazmeren.
Torej moraš za letos dobiti še 4/12 regresa, saj te je prekinitev poleti spet postavila na začetek (po ZDR pripada po 6 mesecih neprekinjenega DR poln regres).
Čeprav so javna dela za manj kot poln delovni čas, se štejejo za poln in skladno s tem velja samo čas zaposlitve, ne pa tudi ure (30 urni tednik), prav tako je priznana polna delovna doba za ta čas (preverjala na Zav.za zaposlovanje, delovni inšpekciji in ZPIZ).
Hvala vsem za odgovore.
Barca in Milonca – a potem bom regres (pač sorazmerni delež) čakala vse do aprila? Mi ga ne nakažejo kar sedaj?[/quote]
Sorazmerni delež za letos ti morajo izplačati letos.
Če sem te prav razumela, si prek javnih del delala od marca do junija in takrat si dobila regres za 4 mesece.
Zdaj pa delaš (v 2010) od septembra do decembra. Torej ti spet pripada sorazmeren del za 4 mesece (ker si imela prekinitev). Pripada ti letos.
Za drugo leto pa spet odvisno od tega, koliko časa boš delala.
Načeloma (če ni kakih posebnih olajšav) naj bi nezaposlen bil vključen v program javnih del eno leto, ti si v 2010 “porabila” 8 mesecev, torej naj bi delala v 2011 še 4 mesece. In spet ti pripada sorazmerni del.
Forum je zaprt za komentiranje.