Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev javna dela in dopust

javna dela in dopust

Pozdravljeni!

Zaposlena sem preko programa javnih del. Najprej sem imela pogodbo od 1.7.2008 do 3¸1.12.2008, sedaj pa imam od 1.1.2009 do 30.6.2009. (seveda javno delo lahko traja le eno leto).

Sedaj me pa zanima kako je z dopustom. Čeprav je ponavadi pri ostalih pogodbah tako, da lahko po šestih mesecih izkoristiš dopust, pa pri javnih delih naj ne bi bilo tako. Čeprav imam v pogodbi določeno 20 dni dopusta, sem jih lani lahko koristila samo 10.
Kaj pa letos? Konec maja meseca nameravam koristiti nekaj dni dopusta, a ne vem koliko dni. Se mi dopust izračuna sorazmerno glede na mesece, ali kako?

Hvala za odgovore!

Spoštovana,
Imam 30 let delavne dobe, stara sem 49 let. Imam prekinjeno delavno razmerje cca 5 mesecev in pričakujem, da bom začela januarja delati v upokojenskem domu preko javnih del. Zanima me koliko mi pripada dopusta.

Hvala za odgovor,
Ida

Spoštovana,
Imam 30 let delavne dobe, stara sem 49 let. Imam prekinjeno delavno razmerje cca 5 mesecev in pričakujem, da bom začela januarja delati v upokojenskem domu preko javnih del. Zanima me koliko mi pripada dopusta.

Hvala za odgovor,

Pozdravljeni, mislim da se ne boste mogli udeležiti javnih del ker ne izpolnjujete pogojev, in to je eno leto neprekinjeno prijavljeni na Zavodu za zaposlovanje. Razen, če bodo za javna dela 2015 drugačni pogoji.

Pripada ti 4 tedne letnega dopusta, se pravi, če delaš po 5 dni na teden, 20 delovnih dni, če delaš 6 dni na teden, 24 dni.

Če imaš recimo status delovnega invalida, pa še dodatni trije dnevi, ipd.

Gleda se 51. člen ZUTD in 159. člen ZDR-1.

To je odvisno od trajanja vključitve v javna dela. Z domom upokojencev boste sklenili klasično pogodbo o zaposlitvi, in če bo ta trajala 1 leto, vam pripada min 20 dni + dodatki skladno s kolektivno pogodbo za storitve socialnega varstva

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close