Najdi forum

Jasmina!

Čakam na tvoje sporočilo, kako je uspela čokoladna pita!!! Se je recept obnesel?

Sorry nikakor mi ni ratalo pečt. Naredila sem jo šele v nedeljo in to po drugem receptu, je pa ratala in je ful dobra. Če boš probala ti bom poslala recept popoldan, ker sem ga pozabila doma. Je pa čisto preprost. Podoben kot tvoj, ki si mi ga poslala, samo malo bolj natančen.

LP
jasmina

Ja, daj pošlji, prosim.

Tudi jaz bi rada dobila tvoj recepr za čokoladno pito, ali pa če ga objaviš kat tukaj.
Jaz sem naredila pito po tistem hrvaškem receptu, pa mi ni bil preveč všeč, čeprav so-smo jo vso popapali.
Bom probala še po tvojem receptu-objavi ga!

Hvala in LP

Jaz sem jo naredila po tem receptu.
Ravnokar sem pojedla še zadnji košček in je res OK

Pita iz misisipskega blata – uradni naziv iz velike družinske kuharske knjige

KRHKO TESTO: (za model 25cm)
250g moke, 125g masla, 2-3 žlice hladne vode
Moko damo v skledo in dodamo na koščke narezano maslo, s konicami prstov ga gnetemo da dobimo zmes podobno drobtinam. Dodamo hladno vodo da zgnetemo mehko in voljno testo. Testo zavijemo v folijo in ga damo za 30min v hladilnik. Ko ga razvaljamo z njim obložimo model.
Pečemo ga pri 200 stopinjah ) obteženega) 10 minut nato folijo odstranimo in pečemo še 5min.
FILA
200g jedilne čokolade, 125g masla, 2 žlici kave, 3 jajca, 150ml smetane za kavo, 175g rjavega sladkorja
Čokolado, maslo in kavo počasi segrevamo, da postane masa tekoča, občasno pomešamo, ko je stopljena jo odstavimo in počakamo da se malo shladi. Posebej zmešamo jajca, nato jim dodamo še smetano in sladkor in na koncu vse skupaj primešamo čokoladi.
Filo prelijemo čez testo in v pečici pečemo še cca 30min pri temperaturi 190 stopinj.
Ko je ohlajena jo po okusu okrasimo s kupčki stepene smetane.

Upam da ti bo ratala!
LP
Jasmina

S kom si obtežila testo? Zadnjič sem brala v Anji da ga obtežiš s suhim fižolom?!

Sem res malo zlobna, ampak, dvomim, da je testo obložila S KOM, ker bi bil TA pol bogi.
Po mojem, ga je s ČIM !

Obtežila sem ga s fižolom! Čez testo daš folijo, tako da je dvignjena (jaz naredim kar šalčko) potem pa vsuješ noter fižolova zrna. Glej da boš imela dost visok rob, da boš potem lahko vzela fižol ven.
Baje pa lahko uporabiš tudi frnikule.
Me pa zanima če je res taka razlika, če ga ne obtežiš, saj ni noter nobenega sredstva za vshajanje.

LP
Jasmina

Tudi biskvit za torto naraste, pa ni notri npr. kvasa.
Nimam pojma, kaj naj dam za obtežitev. Fižola pri nas ne jemo, frnikul tudi nimamo..

Lahko das tudi riz, ali pa kake druge suhe strocnice npr. sojo v zrnu – to lahko potem vedno uporabljas za peko. Ce imas das lahko tudi drug pekac, v tujini prodajajo v ta namen keramicne kroglice, pa tudi nekaj podobnega maticam sem ze videla. Ce pecem brez obtezitve se pogosto naredi mehur, kljub temu da prepikam testo.
Upam da je v pomoc.
Lep pozdrav, R.

Hvala ti! Riža imamo na pretek, tako da bo najbrž kar to.

Res ni kvasa, samo jaz dam pa pecilni prašek. Tukaj je pa samo moka in maslo!

Nisem pa pomislila, da bi ga lahko napihnilo.

LP
Jasmina

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close