Jasmina!
Jaz sem jo naredila po tem receptu.
Ravnokar sem pojedla še zadnji košček in je res OK
Pita iz misisipskega blata – uradni naziv iz velike družinske kuharske knjige
KRHKO TESTO: (za model 25cm)
250g moke, 125g masla, 2-3 žlice hladne vode
Moko damo v skledo in dodamo na koščke narezano maslo, s konicami prstov ga gnetemo da dobimo zmes podobno drobtinam. Dodamo hladno vodo da zgnetemo mehko in voljno testo. Testo zavijemo v folijo in ga damo za 30min v hladilnik. Ko ga razvaljamo z njim obložimo model.
Pečemo ga pri 200 stopinjah ) obteženega) 10 minut nato folijo odstranimo in pečemo še 5min.
FILA
200g jedilne čokolade, 125g masla, 2 žlici kave, 3 jajca, 150ml smetane za kavo, 175g rjavega sladkorja
Čokolado, maslo in kavo počasi segrevamo, da postane masa tekoča, občasno pomešamo, ko je stopljena jo odstavimo in počakamo da se malo shladi. Posebej zmešamo jajca, nato jim dodamo še smetano in sladkor in na koncu vse skupaj primešamo čokoladi.
Filo prelijemo čez testo in v pečici pečemo še cca 30min pri temperaturi 190 stopinj.
Ko je ohlajena jo po okusu okrasimo s kupčki stepene smetane.
Upam da ti bo ratala!
LP
Jasmina
Obtežila sem ga s fižolom! Čez testo daš folijo, tako da je dvignjena (jaz naredim kar šalčko) potem pa vsuješ noter fižolova zrna. Glej da boš imela dost visok rob, da boš potem lahko vzela fižol ven.
Baje pa lahko uporabiš tudi frnikule.
Me pa zanima če je res taka razlika, če ga ne obtežiš, saj ni noter nobenega sredstva za vshajanje.
LP
Jasmina
Lahko das tudi riz, ali pa kake druge suhe strocnice npr. sojo v zrnu – to lahko potem vedno uporabljas za peko. Ce imas das lahko tudi drug pekac, v tujini prodajajo v ta namen keramicne kroglice, pa tudi nekaj podobnega maticam sem ze videla. Ce pecem brez obtezitve se pogosto naredi mehur, kljub temu da prepikam testo.
Upam da je v pomoc.
Lep pozdrav, R.
Forum je zaprt za komentiranje.