Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Japonske alge

Japonske alge

Pozdravljeni.
Ali morda kdo od bralk-cev pozna japonske alge? Zanima me, čemu vse služijo. Vzgaja se jih podobno kot kefir le da z vodo.

Hvala in lep dan.

poznam samo ene jap.alge-morske!! zal se imena ne morem spomniti! kako se jih-ce se jih-vzgaja,zal ,ne vem! uporablja pa se jih za susi ! sigurno ti bo kdo se kaj vec vedel povedati. lp petra

Za suši se uporablja alge nori, ki so bolj temno zelene in ponavadi v tankih ploščah. Še nisem slišala, da bi jih kdo vzgajal.
Druge vrste alg so agar-agar, ki se ga uporablja kot želirno sredstvo namesto želatine. Tudi še nisem slišala, da bi se jih dala vzgajat.
Oboje z malce sreče dobiš pri nas, verjetno pa obstajjo tudi druge vrste.

Japonci uporabljajo mnogo vrst alg, ki jih navadno pridobivajo iz morja, verjetno pa tudi katere od njih gojijo. Dobijo se v vsaki prodajalni z makrobiotično prehrano (tudi v oddelku Mercatorja). Najbolj uporabljane so: kombu, wakame, hijiki, nori (sushi), dulse, agar-agar (kanten), mekabu, irish moos itd. Uporaba in vsebnost je odvisna od vrste alge

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close