Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Jansa rulez…

Jansa rulez…

Slovenia’s presidency has been a DISASTER for the EU, shining a light on the ‘West v the rest’ cultural divide like never before
He he, zanimiv clanek. Pa tudi kar je spodaj, odmevi…

https://www.rt.com/op-ed/537597-slovenia-presidency-disaster-eu/

Odgovor na objavo uporabnika
fakmi…, 16.10.2021 ob 19:02

Slovenia’s presidency has been a DISASTER for the EU, shining a light on the ‘West v the rest’ cultural divide like never before
He he, zanimiv clanek. Pa tudi kar je spodaj, odmevi…

https://www.rt.com/op-ed/537597-slovenia-presidency-disaster-eu/

Samo potrjujejo dejstvo, da sta Orban in Janša največja rušilca enotne EU. Poljaki so tudi nevarni, čeprav je tam javno mnenje razdeljeno in bi se lahko obrnili stran od svoje populistične vlade, če jim EU pripre pipco in jih prisili v Polexit.

Orban in Janša pa sta pripravljena tvegati več, morda tudi življenje, da bi se le vpisala v zgodovino, pa čeprav kot največja negativca (podobno kot njun vzornik iz Braunaua v Avstriji).

Na koncu piše: The Slovenian presidency has been a disaster for Brussels, because it has laid bare the cultural and political differences that plague the bloc….

Če smo čisto iskreni, EU vlada par ljudi, ki vsiljujejo svoje ideje in prepričanja, npr da bi se učili o istospolnih in podobno otroci v osnovni šoli. Če bi Turčijo sprejeli v EU, bi sprejeli ta pogoj?

Glede kulturoloških razlik, jaz ne pomnim, da bi se tako “kradlo” kader revnejšim državam in tako posiljevalo multikulturizem zadnjih 10 let v primerjavi 20 ali 30 let nazaj. Za primerjavo, v Slovenijo se je med leti 1996 in 2005 v povprečju priselilo 6.000 tujih državljanov. Leta 2020 se jih je 24 tisoč. To je enaka številka kot je veliko jih ima 5 največje mesto v Sloveniji. Torej vsako leto dobimo 1 veliko mesto tujcev v Slovenijo, brez da štejemo še njihove otroke, ki jih imajo navadna veliko več kot Slovenci.

Včasih je bila EU gospodarska skupnost, danes se vtika v vsa možna področja suverenih držav. Tako se niti Američani ne vtikajo v posamezne zakone zveznih držav, ki se velikokrat razlikujejo.  Tako kot zadnjih 10 let uvažajo kader razvite države, da nikoli nikoli zgodovini človeštva. Niti med in po 1. ali 2. sv.v. ne. To je pa zato, ker ključno vlogo svetovne politike ima peščica miljarderjev s skrajno levimi pogledi.

Za primerjavo, v Slovenijo se je med leti 1996 in 2005 v povprečju priselilo 6.000 tujih  državljanov na leto. Leta 2020 se jih je priselilo 24 tisoč v enem letu. Leta 2019 27 tisoč in tako dalje… Potem pa ni čudno da v vsakdanjem življenju srečaš tujca, samo Slovenca ne. V Ljubljani v zadnjih 3 mesecih sem videl tujcev kot prej 20 let svojega življenja skupaj ne. Pa nimam nič proti njimi ampak se mi zdi da se malo pretirava. 

Anonimno 2043, 30.10.2021 ob 22:24

Za primerjavo, v Slovenijo se je med leti 1996 in 2005 v povprečju priselilo 6.000 tujih  državljanov na leto. Leta 2020 se jih je priselilo 24 tisoč v enem letu. Leta 2019 27 tisoč in tako dalje… Potem pa ni čudno da v vsakdanjem življenju srečaš tujca, samo Slovenca ne. V Ljubljani v zadnjih 3 mesecih sem videl tujcev kot prej 20 let svojega življenja skupaj ne. Pa nimam nič proti njimi ampak se mi zdi da se malo pretirava. 

Drugače nemaram  janše, pa tudi proti tujce nimam nič (imam tudi kolege tujce), samo sem tudi sam opazil da je slovencev čedalje manj da res postajamo manjšina, sploh v LJ.

plačanci iz sds, 31.10.2021 ob 21:20

Drugače nemaram  janše, pa tudi proti tujce nimam nič (imam tudi kolege tujce), samo sem tudi sam opazil da je slovencev čedalje manj da res postajamo manjšina, sploh v LJ.

V Ljubljani je pa res vseeno kdo živi!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close