Janša ne dopušča dialoga
Niti pomisliti si ne upam, kako bi bilo, če bi bil Zoki mandatar. On je že koalicijo želel urediti po svoje, zato pa je odjebal.
Žal smo prišli do točke, ko nimamo več kje črpati, prej se je pa 20 let veselo kradlo in eto posledice.
Jaz ne vidim v naslednjih 10 letih nobene lepe prihodnosti v tej deželici, zato resno razmišljamo o selitvi v tujino.
Ampak res, zakaj je to grožnja? Meni se pa zdi normalno, da če vlada ne more (ni važno zakaj) speljati svojih načrtov, da potem odstopi. Zakaj bi nategovala mandat s statusom quo? To je delal Pahor, ki je potreboval dosti časa, da je ugotovil, da tudi če so predlagane rešitve dobre, nič ne pomaga, ker je ljudstvo a priori proti vsemu, kar pride iz njegove strani.
Jaz nisem razumel ne takrat in tudi ne razumem danes, da se narod tako upira. Če denarja ni, potem ga pač ni. Poslanska kosila, računalniki in avto za šefa državnega sveta tega NE bodo spremenili. Tudi če jutri vsem funkcionarjem (ministrom, poslancem, svetnikom, predsedniku države) ukinejo vse plače. Kar pa bodo sindikati resnično dosegli, je to, da nam bo pogoje počasi začel narekovati Bruselj, tako kot Grčiji. Fino, ne?
Ampak res, zakaj je to grožnja? Meni se pa zdi normalno, da če vlada ne more (ni važno zakaj) speljati svojih načrtov, da potem odstopi. Zakaj bi nategovala mandat s statusom quo? To je delal Pahor, ki je potreboval dosti časa, da je ugotovil, da tudi če so predlagane rešitve dobre, nič ne pomaga, ker je ljudstvo a priori proti vsemu, kar pride iz njegove strani.
Jaz nisem razumel ne takrat in tudi ne razumem danes, da se narod tako upira. Če denarja ni, potem ga pač ni. Poslanska kosila, računalniki in avto za šefa državnega sveta tega NE bodo spremenili. Tudi če jutri vsem funkcionarjem (ministrom, poslancem, svetnikom, predsedniku države) ukinejo vse plače. Kar pa bodo sindikati resnično dosegli, je to, da nam bo pogoje počasi začel narekovati Bruselj, tako kot Grčiji. Fino, ne?[/quote]
Glej, sindikati imajo tudi predloge za varčevanje, ki pa jih Janša sploh noče poslušati. Hoče, da so sprejeti njegovi in pika! Ljudstvo se pa upira, ker se grobo posega v njihov socialni status in vse manj ljudi lahko sploh še preživi, hkrati pa gledamo, kako vlada še naprej zapravlja.
Če lahko izbiram, raje imam Bruselj, kot Janšo!
Glej, sindikati imajo tudi predloge za varčevanje, ki pa jih Janša sploh noče poslušati. Hoče, da so sprejeti njegovi in pika! Ljudstvo se pa upira, ker se grobo posega v njihov socialni status in vse manj ljudi lahko sploh še preživi, hkrati pa gledamo, kako vlada še naprej zapravlja.
Če lahko izbiram, raje imam Bruselj, kot Janšo! // quote
….
Ne maram Janše, z veliko grozo sem gledala, kako se je uštulil na oblast, ampak tukaj ima pa prav. In se strinjam z Elaine-om:)
Sindikati imajo načrt za varčevanje? Ma ne me spravljat v smeh…vsak ukrep do sedaj je bil sprejet z neodobravanjem. Nekje je treba začeti, zakaj ne bi začeli zdaj? In kaj je narobe z njegovimi predlogi? Brez radikalnega posega ne bo nič.
Forum je zaprt za komentiranje.