Janša in Urška se že selita na kmetijo
Ker je danes ravno dan za kmetije: tudi Urška in Janez se selita na eno tako zapuščeno v bližini Velenja.
“Razliko med ceno hiše in stanovanja (gre za zamenjavo stanovanja v Trubarjevem kvartu v Ljubljani) v vrednosti 48 tisoč evrov sva plačala s hipotekarnim posojilom, prav tako je na hišo preneseno še neodplačano hipotekarno posojilo, ki sem ga najel ob nakupu stanovanja v Ljubljani.”
(Prvak opozicijske SDS je časniku Finance podrobno pojasnil, kako sta z Urško Bačovnik nabavila opuščeno kmetijo z dvema hektarjema gozda v vasici Šentilj nad Velenjem, za katero sta odštela 300 tisoč evrov)
Saj kolikor razumem gornji citat iz časopisa Finance, bosta prodala stanovanje na Čopovi, tisto na Mesarski ulici jima pa najbrž da ostaja. Tako da bosta lahko imela najboljše od obeh svetov: kmetijo na deželi in stanovanje v središču Ljubljane. Pa z dojenčkom jima bo zagotovo lepše na deželi, in Urška ima starše blizu. Ko ju bo pa prijelo, bosta šla pa malo v Lj. Oziroma vsi trije.
Počakaj, da boš čez 40… Kaj pa rabiš trgovino, če sam pridelaš hrano?[/quote]
Sem če čez 50 … tko da to nima nobene zveze z leti.
In poleg hrane (ki je ne bi v nobenem primeru sama pridelovala, no mogoče kakšno solatko pa korenček) potrebujem v življenju še kaj drugega, npr. malo duhovne hrane, ki mi jo lahko da zgolj mesto.
Seveda pa dopuščam možnost, da je marsikomu všeč živet v taki izolaciji. Sem samo povedala svoje mnenje, da jaz ne bi.
imaš ti za duhovno hrano , mora pa nekdo poskrbet tudi za tvojo rit, da ne boš umrla.Pa čeprav misliš , da je to v vukojebini. Kaj pa je Ljubljana, en kup klošarjev, narkomanov in visoko letečih meščanov, ki jim dežela smrdi že na daleč. Prav vi meščani iščete eko hrano po teh takoimenovanih vukojebanih, kjer še kaj zraste brez strupov.
Razumem, da sta šla Janšavova živet v naravo. Po vrednosti kmetije pa najbrž niso nobene rovte.
Vzemite si za primer Jakliča, kam je šel postavljat hišo.
Šentilj niso rovte. Je izredno lepa krajevna skupnost manjših zaselkov. Vem, ker prihajam iz enega teh zaselkov. Sicer že od študentskih časov živim v Ljubljani, tudi poročena sem z Ljubljančanom. Ampak vsak vikend se z veseljem vračam domov. Res, v Šentilju ni trgovine (jih je zato v Velenju na vsakem koraku preveč), ni bankomata, ni zdravstvenega doma, ni pošte, ni nočnega življenja.
Urško poznam že od malih nog. V Šentilju živi njena družina. Prav tako imajo kmetijo na kateri Janez Janša zadnja leta precej pomaga.
Ne bo res, stanvanje imata še vedno na Kotnikovi kukr 88 kv.m, pa vikend v Bovcu, pa en travnik prav tam, pa en Volvo karavan pa tip letno zasluži 84.000 brutto. Ona pa gotov več, sam zakaj potem vsi dohtarji jamrajo? In če bo žvel več kot 60 km stran od Ljubljane, bo imel lahko službeno stanovanje po cenah, ki so nižje od neprofitnega najema. Tle je keč!
Ne bo res, stanvanje imata še vedno na Kotnikovi kukr 88 kv.m, pa vikend v Bovcu, pa en travnik prav tam, pa en Volvo karavan pa tip letno zasluži 84.000 brutto. Ona pa gotov več, sam zakaj potem vsi dohtarji jamrajo? In če bo žvel več kot 60 km stran od Ljubljane, bo imel lahko službeno stanovanje po cenah, ki so nižje od neprofitnega najema. Tle je keč![/quote]
Pa človek ne more verjet, kako eni v detajle vse veste! Le kje pobirate take (napačne) informacije?
Forum je zaprt za komentiranje.