Jankovićeve prodajalce na Pogačarjevem trgu bodo močno oglobili
Žalostno, 10.12.2021 ob 18:13
december85, 10.12.2021 ob 17:34
Pa “Žalostno” kaj ne vidiš, da gostinec lahko prodaja hrano in pijačo, gostinec čez cesto pa ne. En ogroža človeška življenja drugi pa ne. Kdo je tu nor. Tisti, na eni strani ceste bo plačal (seveda nikoli ne bo, ker ta vlada sploh ne ve kaj sprejema, saj ji vse odloke in ukrepe razveljavijo) 8000 EUR, da slučajno ne bi zaradi njega kdo umrl, na drugi strani ceste pa gostinec ne bo plačal ničesar, pa bo mogoče res kdo zaradi njega umrl.
Upam, da je tvoje vprašanje res samo retorično. Nikoli človeško življenje nisem meril z EUR. 8000 EUR pa je postavila vlada kot kazen, torej je za to vlado, ne pa zame, človeško življenje toliko vredno. Iz vsega videnega doslej pa je za njih človeško življenje še bistveno manj vredno. Vsaj najvišji politiki bi lahko bili zgled vsem nam kaj se ne sme delati. Pa temu sploh ni tako. Eni lahko, drugi ne. Eni morajo plačati, tako ali drugače, drugi ne. Upam, da “Žalostno” to vidiš. če pa ne, ti bom kdaj drugič navedel nekaj dokazov v prid mojim trditvam. Ničesar ne pišem kar tako na pamet. Vse se da dokazati.
Žalostno se mi zdi predvsem to, da si ne znate sami skuhati liter vina doma, v boljši družbi, če že ne morete brez alkohola!
Sploh ni poanta v alkoholu, jaz ga ne pijem.
Mi je pa lepo decembra ene 2x it v mesto z dobro druzbo, se sprehodit, popit caj (bemtis, a ves da tudi caj strezejo na stantih?!!), malo poklepetat in domov na toplo, itak ne mores bit zdaj ne vem kako dolgo zunaj na mrzlem.
Tudi prejsnja leta pred korono nismo hodili v notranje lokale, je bilo zunaj nekako lepse vzdusje, pa ce je bil se kak koncert, je bili sploh fino.
Doma si lahko skuham caj vsak dan, od januarja do decembra, vse leto, v bistvu se boljsi kot na stojnicah, a ta prednovoletni cas ima svoj car in druzba tudi.
huda nebuloza, 10.12.2021 ob 18:32
Sploh ni poanta v alkoholu, jaz ga ne pijem.
Mi je pa lepo decembra ene 2x it v mesto z dobro druzbo, se sprehodit, popit caj (bemtis, a ves da tudi caj strezejo na stantih?!!), malo poklepetat in domov na toplo, itak ne mores bit zdaj ne vem kako dolgo zunaj na mrzlem.
Tudi prejsnja leta pred korono nismo hodili v notranje lokale, je bilo zunaj nekako lepse vzdusje, pa ce je bil se kak koncert, je bili sploh fino.
Doma si lahko skuham caj vsak dan, od januarja do decembra, vse leto, v bistvu se boljsi kot na stojnicah, a ta prednovoletni cas ima svoj car in druzba tudi.
Bemtiš, nikjer nisem še zasledil, da bi se Ljubljančani kaj zelo sekirali zaradi čaja, pa tudi malo čudno se mi zdi, da je bilo v preteklih letih od “čaja” ob ljubljanskem kanalu toliko okajenih.
kaste, 10.12.2021 ob 18:25
Jojno, 10.12.2021 ob 16:23
excell159, 10.12.2021 ob 15:52
apollonija, 10.12.2021 ob 14:56
Desperadodajka, 10.12.2021 ob 08:28
A zdaj ste vsi na strani gostilničarjev, prejšnja leta ste jih pa kritizirali kot nategune? Gostilničarji so privatniki in ti so po pravilu desničarji. Zdaj imajo vlado, ki so si je želeli, in naj se zmenijo med sabo.
Odkje pa tebi podatek, da so privatniki desničarji ? Kor privatnico si me močno užalila.
Leva struja oz. liberalci se zavzemajo za enakost med ljudmi, tako po premoženju kot pravicah. Kar na koncu pomeni več pravic za delavce, več davkov itd. Če greš pogledat skrajno levico – komunizem – tam vlada anarhija (država brez vodstva), kjer ni denarja, vse premoženje pa je skupno. Če gledaš po ljudeh se na levici najbolj znajdejo mladi (itak ker so brez premoženja), tisti z manj premoženja, pribežniki (ker si želijo da bi bile pravice izenačene s staroselci), istospolno usmerjeni (želijo si podobnih pravic kot jih imajo poročeni) itd.
Desna struja oz. konzervativci se zavzemajo za neenakost tako po premoženju kot pri pravicah. Kar na koncu pomeni oblike nadrejen – podrejen, delalavec – šef, domačin – tujec, itd. S tem ščitijo svoje pravice oz kapital. Če pogledaš skrajno desnico – nacizem – tam si kapo di banda če si “domačin” oz. pripadnik iste nacije, če ne pa končaš pod rušo. Če pogledaš po ljudeh na desnici, so to večinoma starejši (itak ker imajo kapital), premožnejši, domačini (hočejo ščitit svoje pravice), heteroseksualci (nočejo da bi ostali pridobili njihove pravice) itd.
Načeloma ljudje delimo svojo pripadnost v 2 segmenta. Ena je gospodarstvo, druga so pravice.
Treba se je tudi zavedati da se ljudje skozi generacije premikajo v levo, skozi starost pa v desno. 🙂
Tako, da če si podjetnica potem sigurno spadaš v neko desno strujo, sredino ali pa levo sredino. Na skrajni levi sigurno nisi, vsaj kar se tiče gospodarstva 🙂
mogoče logično, a človeška prepričanja temeljijo na emocijah, ne razumu. Zato desnico volijo neizobražena raja iz socialnega dna. Ker jim desnica servira enostavne populistične floskule, s katerimi se lahko poistovetijo, čeprav so manipulacija. Kompleksne levičarske analize jih samo spravijo v bes. Zato nevede volijo proti svojim interesom.
Tako je. Velegenij Violet Tomič je idealen dokaz intelektualne superiornosti levega sloja.
huda nebuloza, 10.12.2021 ob 18:18
baabaa, 10.12.2021 ob 02:41
Globe bodo na sodišču padle, postopek in protitožbe pa bomo plačevali davkoplačevalci.
Samo zato, ker so se eni znalci odločili, da ljudje v gostilni manj širijo virus kot ljudje na prostem. In da je vse skupaj še bolj noro so te gostilne od božičnih stojnic oddaljene od 10-100m…
To je res ena velika nebuloza!
Kostanj lahko kupis, pleskavice pa ne mores.
50m stran od stojnic lahko v zaprtih lokalih pijes in jes, zunaj na stojnicah je pa kao ful nevarnost virusa!
Pa kdo tu koga?!
In ga. Logar se lahko še vedno s slogani na T majicah ki jih nosi pred kamerami pod službeno belo zdravniško haljo norčuje iz poštenih, moralno sspoštljivih in zapovedanih ukrepov sledljivih slovenskih državljanov…. Ga Logar- poglejte se v ogledalo..če se zmorete…. Sober or not…..
yram, 11.12.2021 ob 08:37
Kdor ne vidi, da se gre spet za politicno prepucavanje je blesav. Kaksno zdravje neki. Kdaj so se pa se sikiral za vase zdravje.?
Ce bi se sekirali za nase zdravje, bi imeli urejeno zdravstvo!
Problem kovida ni v tem, da je pacientov prevec, ampak da je premalo zdravstvenega kadra in tega je premalo se iz casa pred kovidom!
Ce bi bilo komu res mar za zdravje ljudi, bi to uredil ze pred korono ali vsaj takoj po marcu 2020!
Forum je zaprt za komentiranje.