Jamie Oliver
Upam, da ne boste “skočile” name, ker sprašujem po njegovem receptu. V nedeljo je delal neke čokoladne kroglice, ki jih je na koncu posul s sladkornim prahom, vanje pa je dal zmlete lešnike in čokolado, pa ne vem kaj še vse, ker nisem videla cele oddaje. Ker so se hčerki pocedile sline za tem izdelkom in ker (tako ona pravi) so tudi za začetnike vas prosim, če je katere gledala oddajo, da mi posreduje recept, ali mogoče kakšno stran, kjer bi to dobila. Hvala.
količin si žal nisem zapomnila, ampka glavne sestavine pa so jedilna čokolada (s čim večjo vsebnostjo kakava, čeprav ne vem, kje v naših trgovinah bi našla več kot 40%, on pa uporablja se mi zdi 70% …), sladka smetana, sladkor, lešniki. vglavnem, sladkor stopiš, da dobiš karamelo, vanjo streseš cele (olupljene – tudi nemogoče dobit pri nas) lešnike, premešaš in zliješ na pekač. Nekoliko poravnaš, ohladiš. Čokolado stopiš, zmešaš s smetano. strjeno karamelo z lešniki zdrobiš v multipraktiku na drobno in ta prah zmešaš s čokolado in smetano. Daš v hladilnik, da se primerno strdi, nato delaš kroglice, ki jih povaljaš v stopljeni čokoladi ali v mletem sladkorju ali kakavu.
Mogoče je dal noter še maslo, ampak meni bi bilo to premastno. Sicer po moje lahko sestavine daš čisto na oko, ker so same take, da minaš kaj sfalit.
LP
Forum je zaprt za komentiranje.