Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Jamajca ali “Laos -Kambodža-Vietnam”

Jamajca ali “Laos -Kambodža-Vietnam”

pozdravljeni,

Načrtujem naslednje potovanje. Mika me Jamajka oziroma potovanje po Aziji – Laos, Vietnam , Kambodža. Časa imam približno en mesec. Za obe destinaciji imam le par podatkov. Zanima me, koliko stane takšna “ekspedicija” ter kateri letni čas je najbolj primeren. Če bo Jamajka zmagala bom verjetno odšel februarja drugo leto.

Seveda so dobrodošli vsi ostali komentarji.

Lep dan vsem,
Simon

Bila sem ze na Jamajki, ne pa se v Vietnamu. Vseeno pa dostikrat na vzhodu. Jamajka do zdaj zame najdrazja drzava, imas sicer kaj videti, ampak nikoli ne bi vzhoda zamenjala za zahod.

Ojla

Glede na to, da je Jamajca najdražja – koliko porabiš za karto + potovanje? Koliko stane povprečno potovanje na vzhod?

LP Simon

Glej, z Jamajko je tko; verjetno ni najdrazja drzava na svetu, vendar jaz se nisem bila na Japonskem. Na Jamajki sem bila leta 2001. British Airways je imel eno res ugodno akcijo iz Benetk;120 000 sit, ampak s tem ne vec racunati. Potem sva se pa tam hotela premikati z taxijem, ker je cana taxija in rent a cara bila ista, pa se cudno vozijo in po levi. Pa so za 100 km hoteli imeti 100 $. Nemogoce, sva ugotovila in potem sva se premikala z javnimi prevoznimi sredstvi. To je res ugodno, ampak je vcasih v vanu, ki je reg.za 9 ljudi, peljalo tudi 20, pa se kaksna kura s trznice ki jo domorodci nabavijo. V trgovini je bila zemljica in jogurt cca 350 sit. Meni se je zdelo vse ful drago za tako revscino. Najceneje sva spala v enem hostlu za 25 $, brez zajtrka.

Azija pa je res poceni. Pred parimi leti sva jedla sicer na ulici, kjer pa je hrana sveza, direkt pred tabo pripravljena, res okusna…v glavnem 3x sva jedla vecerjo tam-se pravi 6 vecerij in 6x pivo; vse skupaj 900 sit. Tud notranji letalski prevozi so v Aziji cist neki drugega-lani v Maleziji za 6 notranjih letov…55 000 sit.

Kolikor sem prepotovala jaz, imam izkusnje, da so Karibi in J.Amerika dosti drazje od Azije.

MOJ KOLEGA JE BIL LANI NA JAMAJKI IN PRED DVEMA

MESECEMA V KAMBODŽI. VELIKO BOLJ JE BIL

NAVDUŠEN V KAMBODŽI. TUDI CENEJŠA JE.

FRANK

joj samo, a lahko počasi zaključiš s tvojimi “osebnostmi”… pusti ljudi normalno debatirati!!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close