Najdi forum

jajca

imam precej domačih svežih jajc.Dajte kakšen predlog kaj naj naredim oz.spečem,da ni prezahtevno in da ni preceč dela,ker mi primankuje časa.

kremšnite-kremne rezine, rolado (se lahko tudi zamrzne)

Jajca na hladnem zdržijo kar precej časa, zato ne pretiravaj z njimi.

Jaz bi ponudila mehko kuhano jajce za zajtrk, pa kakšno daj v solato za kosilo.
Kak drugi dan pa naredi frtajo – se pravi tri ali 4 jajca fino stepi in notri naribaj ( na grobem ribežnu ) bučko in sir. Spečeš kot omleto ali pa zmešaš kot šmoren. Čaraš lahko z poečeno papriko, čebulo in gor ubiješ jajce…………ma toliko se z jajc da narediti.

Glede peciva je pa najlažje jogurtovo pecivo, ki je zdaj v času breskev pogosto na naši mizi.

KOKOSOVO TORTO
hitro, porabiš 5 jajc, pa še dobro!
RABIŠ:
5 beljakov
1 jogurtov lonček sladkorja(jaz dam raje malo manj)
150 g kokosove moke

200 g jedilne čokolade
1 žlica vode
5 rumenjakov
0,25 l sladke smetane

Beljake stepemo, med postopnim dodajanjem sladkorja, v trd sneg. Na rahlo vmešamo kokosovo moko, maso poravnamo v tortni model ter spečemo v 20 minutah v naprej na 180 stopinj segreti pečici.

Med tem stopimo nad soparo ali v mikrovalovki čokolado z dodano žlico vode, vmešamo rumenjake ter ohlajeni dodamo še v trdo stepeno smetano.
S tem prelijemo ohlajeno testo ter ga damo s tortnim modelom vred v zamrzovalnik.

Pred serviranjem previdno odstranimo obroč tortnega modela ter odtajamo torto pri sobni temperaturi.

Ja, to je znani recept iz kulinarike. Vendar meni ni jasno, kako lahko jeste surove rumenjake, pa še 5 jih je notri.

Še nasvet.
Speci rulado – prej kot v pol ure imaš vse gotovo, dobro, pa še veliko jajc se porabi.

RULADA
5 jajc
5 velikih žlic sladkorja
5 velikih žlic moke
1/2 pecilnega praška
sladka voda
poljubna marmelada
kristalni sladkor
Jajca in sladkor penasto stepamo vsaj 5 minut. Dodamo moko in pecilni prašek ter rahlo premešamo s kuhalnico. Maso vlijemo na pomaščen in pomokan pekač (ali obložen s peki papirjem). Pečemo približno 10 minut na 200 stopinjah. Še vroč biskvit ločimo od pekača/papirja, ga navlažimo s sladko vodo, premažemo z domačo marmelado in trdno zvijemo. Zavijemo v vlažen prtič in pustimo, da se ohladi. Hladno rulado rahlo poškropimo s sladko vodo in jo povaljamo v kristalnem sladkorju.

Jaz je ne navlažim in poškropim s sladko vodo,niti ne povaljam v sladkorju, pa nam je vseeno odlična.

Res ste dobri tisti ki jeste pecivo, kamor daste SUROVA jajca…a se nič ne bojite kake salmonele, itd, itd…

Zanimivo, res.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close