jagodna torta
Pred nekaj dnevi sem dobila recept za jagodno torto, ki sem ga e preizkusila in je zelo dober.
Ker se bo začela sezona jagod, bo mogoče zanimiv e za koga drugega.
Testo naredimo iz:
65 g sladkorja
65 g margarine
2 rumenjaka
1 vanili sladkor
75 g moke
1 lička pecilnega praka
Sladkor, margarino, vanili in rumenjake zelo penasto zmiksaj, dodaj moko s pec. prakom in daj v tortni model.
Nato iz 2 beljakov, ki sta zgoraj ostala, naredi trd sneg in dodaj 100 g sladkorja v prahu. To beljakovo maso namai na maso v pekaču.
Vse skupaj peci.
Ko je pečeno in se torta malo ohladi, torto prelij z čokoladno glazuro (samo po povrini, ne ob strani) in pusti, da se strdi.
Nato na torto nadevaj stepeno sladko smetano (plast debela cca. 2 cm) in po smetani potresi izdatno svee jagodne polovičke. Po elji se jih potrese s sladkorjem v prahu ali premae s toplo jagodno marmelado ali oblije z elejem.
Forum je zaprt za komentiranje.