Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Jagodna torta-prosim pomagajte!!

Jagodna torta-prosim pomagajte!!

Zivjo!

Cez 2 tedna imam b-day…in zelo rada bi spekla jagodno torto, ki bi zares imela okus po jagodah bi bila socna in mehak…v glavnem-slastna in dobra:)…ce ima kdo kaksen suuper recept bi prosil, ce mi ga z vsemi detajli napise, da jo poskusim narediti…

Najlepsa hvala,
Chila

Pozdravljena,mogoce ti bo vsec.Napravis dobro biskvitno testo brez raznih pecilnih praskov :,jajcka,moka sladkor,ki ga prej zmeljes,da pri peki ne karamelizira,sneg iz beljakov.Najprej v mesalniku mesas sladkor z vanilinom in malo limonine lupinice,da postane zelo svetlo in volumen naraste, dodas s kuhalnico moko(mesas rocno) in narahlo primesas res trd sneg beljakov. Peces v namascenem in pomokanem modelu.Ko je peceno,pusti nekaj casa pri ugasnjeni pecici in odprtih vratcih ,tako se biskvit ne sesede.Dobro ohladis,prerezes na pol.

Nekaj jagod segrevam s sladkorjem in dodatkom malo suhega belega vina (alkohol izpari -okus ostane) in limoninega soka.Prepasiras in s tem malo navlazis obe polovici,kjer ni skorjice.

Stepes res dobro naravno smetano,da je trda(jaz nikoli ne rabim kremfixa),z njo namazes prvi oblat in nanjo polagas narezane jagode.Za odrasle jih prej namocim z maraskinom ali cim podobnim.
Ko polozim drugi oblat,ga po vrhu spet namazem s smetano in obod tudi.
Zunanji obseg kroga okrasim s kupcki smetane (dresirna vrecka) in na vsakega polozim jagodo. Vcasih naredim po celi povrsini obliko srca,cveta s polovickami jagod.Shranim v hladilniku vsaj 2 uri.

Zelo dobro je orehovo biskvitno testo(namesto moke zmleti orehi in v rumu namocene piskotne drobtine.)Recepti s kolicinami za b.testo so v vsaki k. knjigi.

Niso slabi tudi ze narejeni biskviti za torte v vsaki boljsi trgovini.

Za jagodni sok kupi zmrznjene jagode(so cenejse),za polaganje pa sveze.

Meni ta torta res uspe,,je socna in slastna.Ce jo pustis cez noc v hl.,je se boljsa,se bolj prepoji,tudi smetana ostane cvrsta.

Mogoce sem ti kaj pomagala.Ce ne najdes receptas kolicinami,se oglasi,dobis.
Lp babi

Joj, babi… Spet si mi naredila sline… Tudi jaz bom poskusila narediti tole torto.

Drage deklice.Ne mislite,da se ukvarjam samo s kuho.Imam kar precej hobijev.Tudi ne vsiljujem rada svojih idej in tudi vsega ne vem.Leta prinesejo izkusnje.Predvsem me je izucilo,da je v kuhinji potrbna lastna fantazija in eksperimentiranje.Te dni ste me kar potegnile na forum.Zdaj pa moram na soncek,da naredim nekaj za svoje dobro pocutje. Lep dan babi krasnega vnuka

Moje torte so skoraj vedno jagodne. Poleti naberem večje količine gozdnih jagod in jih zamrznem (če jih nimaš, jih pač ne moreš nikjer dobiti, zato uporabi kupljene – za drugo leto pa si jih lahko nabereš).

Biskvit: na vsako jajce 3 dkg sladkorja in 3 dkg moke. Jajca in sladkor zmiksam (ne ločujem beljakov), dodam moko z noževo konjico pecilnega. Model obložim s peki papirje, pečem v segreti pečici cca 175 stopinj, pol ure. Biskvit vedno uspe brez grbe in ostalih nepravilnosti. Aja! Ko ga vzamem iz pečice, ga stresem na glavo in ohladim.
Potem 2 x prerežem, napojim s kompotom (največkrat imam domač breskov ), namažem s smetano, natresem jagod (cca 20 dkg za eno plast), povrhu dam še malo smetane, da se zgornja plast lepše sprime in tako še 1 x. Namažem jo s smetano in okrasim s tupperwarjevo bombico.

Zelo enostavno in vedno uspe!

Pozdravcek!

Punce zelo ste mi pomagale. Babi pa bi prosila za recept se skolicinami, ker sem se odlocila, da naredim prav to torto:)…Najlepsa hvala..zlate ste

Chila**

Chila,hej!
Evo kolicine za torto.Postopek sem ze opisala zadnjic.Ce si brala o biskvitnem testu,si zasledila,da lahko dodamo jajckom tudi vodo.Splaca se poskusiti.Zdaj bom napisala recept , kot sem delala do sedaj(po k.knjigi).
Za jagode, ne vem tocno,koliko jih bos porabila.Kaksnih 30 dag ze,odvisno od tega,ali bos pokrila celo zgornjo plast ali samo obod.Za sok tudi ne vem,ali bos kupila zmrznjene.Bos vidala sama.Lahko namazes tudi z dobro jagodno marmelado;jaz raje naredim sama,kot sem opisala.
Napisala ti bom obe kolicini,za navadno b.testo in orehovo.
Navadna:
6 rumenjakov,15 do 20 dag sladkorja z vanilij. sl.,20 dag presejane moke,limonina lupinica,sneg 6 beljakov.

Orehova : 7 rumenjakov,15 do 20 dag sladkorja,plus vanilij sl.,limonina lupinica 15dag zmletih orehov,2 rebri naribane jedilne cokolade, 5 dag piskotnih drobtin(Petit) namocenih v rumu,sneg 7 beljakov

Od celotne kolicine sladkorja ga nekaj dam v sneg,pecivo ne upade.

Vrstni red dodajanja,kot sem napisala,na koncu vedno sneg in moke ne mesaj dolgo in hitro v pecico.Temp.:190 do 200,3/4 ure(moja pecica).Poskusi s palicico.

Oprosti,malo sem napisala zmedeno.Bila sem v kinu in gledala Pianista.Sem ganjena,polna razmisljanj o tem,kaksna zver je clovek.

Upam,da ti bo torta uspela.Meni vedno.Raje imam orehovo.

Imej skrajno lep b day!! Babi

Chila,dobro jutro! Vceraj sem ti pozabila napisati,koliko smetane.Sem bila res cisto dol po ogledu filma. Torej : 2,5 dl.
Cutim veliko odgovornost ,ce bos zadovoljna. Lep dan Babi

Super!
Hvala ti…se mi ze sline cedijo, pa se zacela nisem delat:)…upam, da bo res taksna, kot jo imam v mislih..estetsko verjetno ne bo tako lepa, bo pa zagotovo dobra bolj…

Hvala, lp

Chila

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close