Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Jagodna torta-a gre skupaj?

Jagodna torta-a gre skupaj?

Ojla,
rada bi naredila jagodno torto in se mi je poluštala naslednja ideja:
biskvit bi naredila, kot ga je opisala enkrat Babi iz orehov in piškotnih drobtin Petit in čokolade, za nadev pa bi uporabila recept iz sadnega jogurta, smetane, in jagod. Ali to dvoje gre skupaj po okusih ali ne?
Hvala za vaša mnenja,

Tina

čene boš dala zraven česna, bo kar ok

TinaA,hej!Danes nisem mislila sodelovati,ampak ce ze nameravas narediti
biskvit po mojem receptu…
Je zelo Ok,ce namazes prvo plast s stepeno sladko smetano in polozis nanjo polovicke jagod.Z jogurtom se nisem delala.Vedno pa biskvit navlazim z malo pretlacinimi jagodami s par kapljicami dobrega suhega likerja in sladkorja.To zmesas,da se sladkor stopi in nastane kot kaksna surova jagodna marmelada.
S tem namamazes obe prerezani plosci(kjer ni skorjice).Potem smetana,jagode,pokrijes z drugo plastjo.Po vrhu namazem s smetano in okrasim z jagodami.
Mislim,da bi bil isti ucinek z jagodnim jogurtom. Oprosti,sem malo zmedeno napisala,ampak bos ze razumela.
Vsi ti okusi:orehi, jagode,smetana,cokolada,piskotne drobtinice se zelo ujemajo. Pazi,da bos rumenjake s sladkorjem res dobro stepala,da se masa zgosti in naraste,prav tako sneg in drogtine malo navlazi.
Naj ti lepo uspe Babi

Pozdravljena Babi,
sem delala biskvit po tvojem receptu in filo z jogurtom in je bilo super! Torto so snedli v roku ene ure in bili navdušeni. Še bom jo delala!
Lep dan

Tina,hej,vedno sem vesela,ce komu uspe! Hvala in lep pozdrav Babi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close