Najdi forum

jagode

Za prve lušte smo kupili jagode, 2kg.. in ker vseeno to nise tiste taprave domače jagode, bi vas prosila za kakšne kratke recepte.. torej za pecivo z jagodami. Najlažje bi itak bilo biskvit+jagode, ampak bi poskusila nekaj drugega..

Se priporočam za karkoli 🙂

Lep sončen dan še naprej

Jaz na rezine narezane jagode “mariniram” v limoni in sladkorju, spečem samo eno plast biskvita in prelijem s to marinado, pokrijem z na kolobarčke narezano banano in premažem s smetano. Pri nas imajo to zelo radi, res pa je bolj osnovni recept.
Delamo tudi jagodno bovlo za otroke… enako “mariniram” jagode cca. pol ure in zalijem z naravnim jabolčnim sokom. Ponavadi si ti privoščimo namesto kompota.
Pa košarico jagod, cca. 3 banane in nekaj kepic vanilijevega sladoleda zmešamo v blenderju… če imaš otroke je to lahko super malica… sicer pa ji naši pravijo “telemakca” (Telebajski imajo svojo tako roza omakco 😉

Lep dan!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Ajen, pa so te jagode kaj okusne, ali kaj dišijo “po jagodah”?

Sem jih videla v trgovini, pa je bilo preveč ljudi okrog mene, da bi lahko kakšno povohala:-)))

Rakica: Dišijo FUL!
Sem jih probala in so za prve lušte odlične. Ampak se vseeno ne morejo primerjati s tistimi, ki zrastejo na domačem vrtu.. 🙂

Vladka K.: hvala, bom poskusila tisto z biskvitom in smetano 🙂

Lp!

Jaz sem bila lani enkrat tudi presenečena, ko sem kupila prve jagode, samo malo za lušte, pa so bile neverjetno dobre, dišeče, sladke, aromatične, mi je bilo takoj žal, da jih nisem vzela več. Kasneje v sezoni celo tiste iz tunelov niso bile tako dobre. Žal nisem pogledala niti, od kod so jih uvozili.
Seveda ne primerjam z domačim vrtom :-))

Jagode v pecivu so vsaj na pogled najlepše na “odprti” jagodni torti, tj. spečeš biskvitno podlago, jo namočiš, naložiš prerezane polovičke jagod in zaliješ s prelivom za torte (ali kakšnim sadnim, kutinovim želejem, če ga imaš). Serviraš s stepeno smetano.
LP Mimi

eni se je to letos zgodilo, prav presenečena sem bila ko sem januarja dobila okusne jagode ( mislim da so bile španske), zdaj niso tako dobre.No včeraj tiste oz mercatorja so bile pa dobre spet po dolgem času.prej sem dobila samo take, da so bile notri čist zelene.

“Moja” jagodna rolada:

Spečeš tanko plast biskvita (za rolado)

Medtem pripraviš nadev:
jagode narežeš na majhne koščke, jih zmešaš z “gladko” skuto in dodaš 1-2 vanilijeva sladkorja

Nadev namažeš po biskvitu in ga zaviješ v rolado, pustiš v hladilniku 1-2 uri da se sprime.

In dober tek!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close