Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Jagode-kompot

Jagode-kompot

Živjo,

jutri dobim kar veliko jagod, rada bi jih vložila. Bojim se, da bi se mi pokvarile, zato vas sprašujem kako jih ve vlagate.

Hvala za pomoč.

ena od variant je marmelada ali dzem!
pa naredi se kako sadno torto.
pa jagodni frape tudi lahko naredis. p

Jaz jagode zamrznem in jih kasneje uporabljam za sadne kupe, torte itd.

z zmrzovanjem jih pa res lahko “resimo” na kile!!

Meni je fuuuul vsec marmelada iz jagod in rabarbare! Ima najprej v ustih okus po jagodah, potem pa pride zraven malo kislega okusa, ki ga da rabarbara. Njam! 🙂

Ursa kaksen je recept?!??

Marmelada iz jagod in rabarbare:
Vzamemo kolicinsko pol jagod in pol rabarbare (npr. vsakega pol kile). Rabarbaro ocistimo in narezemo na tanke rezine, jagode operemo in narezemo. Vse skupaj zmesamo, dodamo toliko sladkorja, kolikor je bilo ene vrste sadja (torej recimo pol kile). Vse skupaj damo v lonec in pocasi kuhamo. Kuha se 30-45 min, ko zavre, je treba stran pobirati pene, ki se nabirajo na vrhu. Ko je marmelada kuhana, nalijemo v pasterizirane kozarce, jih zapremo in ko se ohladi, shranimo v hladilniku.

Druga varianta, ki je meni tudi zelo vsec, je kombinacija pol malin in pol rabarbare.
Pripravi se na isti nacin.

Pa dober tek in ce bo katera poskusila, naj sporoci, kako je uspelo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close