Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Jagode-kaj uporabiti namesto njih

Jagode-kaj uporabiti namesto njih

Delala bi torto, za katero rabim jagode, ki jih je pa zdaj že težko dobiti. Kaj mi predlagate, da uporabim namesto njih??

Hvala,
Margo

Maline, borovnice ali katero koli drugo sadje, ki ga imate radi.

lp, Maja

Lahko tudi višnje, ananas….

Dobijo se vložene jagode.

borovnice

Jaz ti priporačam, da kupiš zmrznjene jagode ali pa gozdne sadeže od Ete. Niso drage saj stane vrečka (cca. 0.5 kg) okoli 400 sit. Jaz vedno delam torto iz kombinacije 2 vrečki gozdnih sadežev in 1 vrečka jagod. To te stane nekaj čez 1.000 sit ampak torta pa pride božanska preverjeno:) Tudi najbolj zadržani oz. nesladokusci se ji ne morejo upreti.
Jaz naredim takole:
Zmrznjeno sadje zavrem s približno 1l jagodnega soka (da dobim dovolj tekočine s katero namočim biskvit) ampak samo toliko, da sadje vre 3 min in nič več ker če boš predolgo vrela robide in maline razpadejo in nastane kot marmelada. Dodam 4-5 velikih žlic sladkorja (to je količina za 3 vrečke zmrznjenega sadja cca. 1,5 kg) oz. po okusu, jaz raje naredim malo manj sladko. Potem pustiš,da se vse to fajn ohladi in nato s tem dobro namočim in napolnim biskvit in povrh premažem še stepeno alpsko smetano in to ponovim za vsako plast biskvita.
Uh, upam, da si razumela in da nisem preveč zakomplicirala, ker je čisto enostavno najprej sadje nato gor še sladka smetana in to ponovimo za vsako plast biskvita, toro pa okrasim z alpsko smetano tudi okrog.
pa dober tek:)

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close