Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika jabolka – kaj naj z njimi?

jabolka – kaj naj z njimi?

Imamo domača jabolka.In to ogroooomno. Spekla sem že 6 pladnjev štrudlja. pa jih še vedno ostaja.Pijemo jih ne toliko.

Kaj še lahko naredim z njimi, da zdržijo dlje časa (da jih zamrznem…)
Hvala za predloge.

nareži krhlje in jih posuši. njami za grickat, namesto čipsa in podobne navlake npr. pred TV…

Hvala za nasvet. Ampak žaaaal sem se krhljev prenažrla (dobesedno) v njstniških letih, ker smo imeli doma sušilnico. 😉

Naredi kis, kompot, pito…

jabolčna pita iz krhkega testa je boljša kot štrudelj:

lahko jih tudi stisnete v sok, pa jabolčni kis naredite

in jabolčno marmelado… pa čežano za palačinse namazat!

Jabolka dobro zduši, jih posladkaj in spravi v skrinjo. Boš imela pozimi za pite, zavitke, za palačinke.

Če ste se jih preobjedli – zakaj pa jih ne bi poklonila kakšni varni hiši ali materinskemu domu? Ali pa kakšni družini v ne ravno rožnati situaciji, jih je kar nekaj, tudi v mestih. Malo na CSD povprašat, kdo bi jih bil najbolj vesel – pa naj si jih pridejo sami nabrat, da združijo prijetno s koristnim, vam bo pa tudi toplo pri srcu, da ste nekomu pomagali.

Še dva namiga-jaz spečem štrudl v velikem pekaču od pečice, polovico pojemo v enem ali dveh dnevih-odvisno od obiskov, dve štruci pa zavijem v alufolijo in dam v zmrzovalnik. Kolegica pa nariba jabolka in jih da v zmrzovalnik ter pozimi peče iz njih štrudl.

Jaz sem jih narezala na tanke krhlje, na vsak kg sem dodala 4 žlice sladkorja in 1 žlico cimeta, podušila, spravila v steklene kozarce in pasterizirala. Bom imela pa za štrudelj in palačinke za pozimi. Njami… Nekaj sem jih pa naribala in shranila v skrinjo, vendar zavzame too much prostora.

Ker ste ravno pri jabolkih in kaj bi z njimi.
Danes sem na poti v službo doživela prijetno presenečenje. Peljem se po cesti v naselju mimo hiš in pred eno od njih na stolu tik ob pločniku cela gajba jabolk. zraven pa napis: “Izvolite, vzemite”…

Se mi je zdelo zeeeelo lepo :)))

Ne namigujem da enako narediš. Sem morala deliti to z vami…
Asociacija pač.

LP

Če se boš odločila za to potezo, prosim sporoči, kje in kdaj jih boš pustila.

http://www.mojirecepti.com/sadje/peckato/jabolka.html

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close