Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika jabolčni kis

jabolčni kis

slišala sem da jabolčni kis pomaga pri hujšanju… ne vem al je zdej vse to res al ne… a ima kdo izkušnje s tem? ali je ob jemanju kapsul potrebna posebna dieta?

hvala
maja

Dvomim, da si tole že prebrala:

Evo, izkušnje iz prve roke: pred časom sem se odločila za tritedensko kuro z jabolčnim kisom (ne v kapsulah) zaradi težav s hrbtenico. Ker sem spotoma prebrala, da je učinkovit tudi pri hujšanju, sem se odločila, da bom malo racionalnejša še pri prehrani. Rezultat: deset kilogramov manj po koncu kure.
V tem času sem se (spet) naučila jesti samo in zgolj takrat, ko sem bila lačna. Prepričana sem, da so kilogrami zginevali bolj zaradi urejene prehrane in da je bil kis bolj kozmetični dodatek.

Draga Modra,
še to povej prosim, kako si uživala kis – točno.

LP in hvala

Vsako jutro popiješ pol deci kisa v deci in pol vode.
Pa potem do kosila nič jesti.

lp
Modra

Mene je po tem bolel želodec – kis na šče, ga ni sem mogla piti.

ali bi bilo žlička medu zraven v redu?

lp

Seveda, odlično!

Za začetek poskusi z blažjo raztopino kisa.
Je pa baje ravno tako učinkovita raztopina limone in vode – 1/2 limone na 2 dcl vode. Če boš imela še po limoni težave z želodcem, bi se bilo pametno posvetovati z zdravnikom.

Ne vem kakšen kis pijete, ampak obvezno mora biti jabolčni kis domač, ne iz trgovine. Najboljši je lesnik- javbolk, dobite ga pri kakšnem kmetu. Od moje prijateljice mama je pila umeten trgovinski kis in se je po parih dneh full slabo počutila, ker vsebuje vsesorte. Domač mora biti. Le-ta pa res pomaga- za prebavo, za hujšanje in še za mnogo stvari. Če hočete shujšati je najbolje, da ga uživate 3 krat na dan po glavnih obrokih. Dve veliki žlici kisa + 2 dcl mlačne vode, lahko dodate tudi malo lmene, če ne marate okusa po kisu. Če pa žilte samo izboljšati počutje in imunski sistem pa pijte dve žlici kisa+ voda+limona+ žlica medu na tešče. Domač kis pomaga tudi pri lišajih, pri potenju( vsaj večer zmasiramo telo s kisom), pri pranju las, ga dodamo zadni vodi, se lasje lepo svetijo……..
To še, tisto kuro, ki sem jo omenila zgoraj(3 krat dnevno kis) je dobro izvajati najvreč tri mesece, pol pa za en cajt prekiniti.

Čudovito!
Jabolčni kis morate kupiti na tržnici od kmetov. Jaz kupujem brkinskega na koprski tržnici. Skoraj vsak dan, tudi večkrat na dan, ko sem žejna, spijem čajno žličko kisa v dva dcl vode. Počutim se super, kg so se stopili (10 kg v 6 mesecih).

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close