Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika jabolčni kis za mehčanje?

jabolčni kis za mehčanje?

Lahko uporabim jabolčni kis za mehčanje? Hvala za odgovor.

Mehčanje perila, mehčanje kože na podplatih, mehčanje ….

Verjetno misli za perilo, najbolj logično bi bilo. Tudi mene zanima. Mi je zmanjkalo mehčalca, lahko za perilo uporabim jabolčni kis?

Lahko.

Vendar, če ga (jabolčni kis) kupuješ za prehrambene namene, je predrag, da bi ga uporabljala za pranje in mehčanje perila.

Kupi navadni kis za vlaganje – alkoholni kis – in tega uporabljaj za mehčanje perila, čiščenje površin ipd.

Uporabi alkoholni kis, nikakor ne jabolčnega. Pa ne zaradi cene, temveč higiene. Ob uporabi jabolčnega pričakuj razvoj raznih plesni ipd.

No, mogoče bo moj odgovor zdaj bolj jasen. Jabolčni kis in to po možnosti kupljen v trgovini za mehčanje perila, odpade. Tako da ni bilo logično misliti, da se uporabi jabolčni kis za mehčanje perila.

KIS je najbolj uporabiti v prvi vodi za pranje, da izboljša moč praška in nevtralizira vonj.
Za izboljšanje moči praška je zelo dobra tudi sonabikarbona, 1 žlička pri belem perilu ali srajcah. V obeh primerih lahko uporabiš manjšo količino praška za enak učinek.

Za mehčanje pa kis nima nekega posebnega učinka. Je bolje uporabiti samo 1/2 ali celo samo 1/4 merice mehčalca. Večina ga sicer uporablja, učinek je samo tak, da bolj izpere prašek, mehča pa ne.

Enako je pri pri pranju LAS.

Mene ste monovke nasrale s tem kisom. ko sem ga uporabila, so vse cunje smrdele ko hudič nikoli več!

Uporabljam kis za vlaganje in perilo nima nobenega vonja po kisu. Stoprocentno ne.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close