jabolčna pita
Pa ste me izzvale. Nisem jaz tista, ki vse ve in obvlada, jaz samo zapisujem vaše znanje 🙂
Veronka, pri tvojem vprašanju nekaj ne gre najbolj skupaj. Testo za pito je trdo in se ga valja, nato obloži z rezinami jabolk, vendar tega nisi imela v mislih, a ne? V običajno testo za pite ne moreš noter zamešat, še manj vlivat.
Glede testa bo torej bolj primerno umešano biskvitno testo za kolače ali navadno biskvitno testo, v oboje se lahko vmeša nakockana jabolka in vlije v pekač.
Spodaj kopiram dva recepta nekje iz foruma, oba sta z biskvitnim testom. Pekla tega še nisem, moji doma ne obrajtajo preveč kuhanih oz. pečenih jabolk, tako nima prioritete 🙂 Pečem pa podobno reči z drugim sadjem. Na oko se mi oba recepta zdita v redu.
LP Mimi
Marmorni kolač z jabolki
4-5jajc
10 dag sladkorja, 1 vanilin
10 dag moke, 1 pecilni
1dl olja
1dl vode
4-5 jabolk
Jabolka olupiš in naribaš.
Jajca in sladkor stepeš, dodaš vse sestavine. Peci približno 1 uro na 180°C.
(medover, ab)
Moj komentar: 1 ura pečenja se mi zdi veliko, 45 minut je skoraj zagotovo dovolj. Jaz bi sladkor povečala na 15 dag in moko na 20 dag. Ni pa nujno, v tem primeru bo bolj rahlo in penasto.
Biskvit z jabolki, kokosom in rozinami
(seveda lahko kokos in rozine preprosto izpustiš, če ne marate)
3 jajca
20 dag sladkorja
1 vanilin sladkor
25 dag moke
½ pecilnega praška
2 žlici margarine (lahko daš olje)
limonina lupina
5-6 jabolk
5 dag kokosove moke
malo rozin
Cela jajca umešamo s sladkorjem in zmešamo z vsemi ostalimi sestavinami. Na koncu vmešamo še narezana jabolka ali drugo sadje. Pečemo okoli ½ ure pri 180°C.
Forum je zaprt za komentiranje.