Jabolčna pita
Sem že videla pite, ki so prekrite z mrežico iz testa.
Moje vprašanje je bilo narobe razumljeno. Zanima me, če narediš testo iz pol kg moke, potem je testa toliko, da se uporabi pekač iz pečice.
Razumem, če želim narediti pito za manjši pekač, da je treba manj testa. A iz osnovnega recepta ni razvidno, za kakšen pekač so količine.
Upam da je sedaj bolj razumljivo.
Ne, kot pravim: nekje 1 in pol mase (torej ca. 900 g moke) za velik pekač in še malo ostane – torej odvisno od debeline testa okoli 750-800 g moke za velik pekač. Sliko bi pa poslala zaradi velikosti pekača (nekje 33×40 cm) – imamo namreč ca. 4 leta staro pečico, v kateri so pekači za malenkost večji kot “pašejo” v novejše pečice.
Lp, mishika
Saj vem, da ne spada semle, ampak vseeno; po kosilu sem šla v slaščičarno v stari Ljubljani na nugatovo pito! Joj, kako dobra je bila. Spodaj krhko testo, potem nadevano s čokoladno kremo, po vrhu pa plast mlečne čokolade (preliva). Se čisto zavedam, da je bila to kalorična bomba ampak me je spravila v dobro voljo 🙂
Sem pa viela tudi jabolčno pito; narejeno tako da je bilo spodaj testo, čez nadev iz jabolk, potemk pa na vrhu mreža iz testa. Tako podobno naredim ponavadi tudi sama, pa vedno dobro uspe.
Forum je zaprt za komentiranje.