jabolčna marmelada
jabolcno marmelado sem delala zadnji dve leti.zal ti pa recepta “ne znam” povedat!:)) lani sem se je slucajno lotila,ker mi je ostajalo toliko jabolk. vse sem naredila “od oka”….recimo na kg jabolj dobre 1/2 kg sladkorja,proti koncu sem se dodala vanilij sladkor in pa sok ene limone—-tako nekako.!? bila je zelo dobra. tudi letos sem delala cca – se bo se katera javila. lp petra
Same jabolcne marmelade se nisem delala;v kombinaciji s sadezi,ki hitro zelirajo,pa( brusnice,rdeci ribez,kutine).Do hitrega zeliranja prides tudi,ce dodas proti koncu limonin sok. Ce das manjso kolicino sadja(jaz najvec kg ali se manj) in vzames najsirso posodo,kaj kmalu zelira.Preizkus:ko kapnes kapljo marmelade na papir,ne sme biti okrog vlaznega roba),je kuhana.
Vzami cimbolj kilsa jabolka z vec pektina,recimo matsu.
V 20 minutah ali najvec pol ure mora biti gotovo. Lep pozdrav Babi
Enkrat smo z mami naredile jabolčno “marmelado” z rozinami. Marmelado v narekovajih zato, ker ni bila prava marmelada (gladka), ampak so bili koščki jabolk še kar močno izraziti. Sem že iskala recept a ga ne najdem. Mogoče bo kdo drug prepoznal in ga napisal? Taka “marmelada” ali bolje rečeno džem je super za v palačinke ali pa kot sadni preliv. Jabolka so bila olupljena in narezana na manjše koške.
Mogoče komu pride prav ideja za porabo jabolk.
Deževen pozdrav iz Dolenjske
Damjana
Forum je zaprt za komentiranje.